|
آرایشگر سی‌ساله در گفتگو با گسترش نیوز:

همه خود را هنرمند «هنر دهم» می‌دانند

فهرست محتوا

بررسی میدانی نشان می‌دهد که تعداد آرایشگران تازه‌کار افزایش یافته است. در این باره با چند تن از آرایشگران و رئیس اتحادیه آرایشگران گفتگو کردیم و دلیل یا دلایل این وضعیت را جویا شدیم. آنچه در ادامه می‌آید نتیجه این گفتگوهاست.

گسترش نیوز : همه‌چیز از وقتی شروع شد که جای دیگری از شهر خانه اجاره کردم. آرایشگر قبلی، قلق سر من را می‌دانست و من همیشه راضی و خوشحال، مغازه‌اش را ترک می‌کردم. آرایشگر اولی که در محله جدید به او مراجعه کرد سرم را خیلی بد، اصلاح کرد. دوست و آشنا به شوخی، آدرس آن آرایشگر را می‌خواستند! دوستی به شوخی می‌گفت، انگار چند نفر سرت را اصلاح کرده‌اند. منظورش آن بود که موهایم پله‌پله شده و پستی‌وبلندی دارد. طاقت نیاوردم و چند روز بعد سراغ آرایشگر دیگری رفتم. بنده خدا همه سعی‌اش را کرد ولی از عهده کار برنیامد. بالاخره پیش همان آرایشگر قبلی خودم در خیابان صفا (در نزدیکی مترو شیخ‌الرئیس) رفتم.

ARAYESHGAA 3.jpg

آرایشگران ناشی

تجربه شخصی من نشان می‌دهد که تعداد آرایشگران به‌اصطلاح ناشی، زیاد شده است. دلیل این امر را از آقای موجودی جویا می‌شوم. آقای موجودی آرایشگر «سی‌ساله» است و در تمام این مدت مغازه‌اش، همین‌جا بوده است. آقا پرویز به من گفت که آرایشگری را هنر دهم می‌دانند اما این روزها همه فکر می‌کنند می‌توانند آرایشگر شوند. کمتر کسی به خود جرئت می‌دهد که بگوید من می‌توانم نقاش و نوازنده فلان ساز شوم ولی همه فکر می‌کنند که یکی‌دوماهه می‌توانند استاد آرایشگر شوند.

ARAYESHGA 4.jpg

آرایشگری: تیر آخر

به‌واسطه یکی از دوستانی که قصد داشت آرایشگر شود با چند نفر از دوستان او آشنا شدم. همه آنها می‌خواستند آرایشگر شوند و در کلاس‌هایی که یکی از موسسات آموزشی و معروف برگزار می‌کند شرکت کرده بودند. دوستم، بهنام به نکته خوبی اشاره کرد و من در جریان گفتگویی که با آن چند نفر داشتم به همین نتیجه رسیدم. در شرایط الان که بازار اشتغال تعریفی ندارد همه آرایشگری را یک گزینه «دم است» می‌دانند. به‌عبارت‌دیگر بیشتر جوانان فکر می‌کنند که آرایشگر شدن اصلا سخت نیست، حق آرایشگر شدن برای آنها محفوظ است و اگر در مشاغل دیگر شانس خود را امتحان کردند و به‌جایی نرسیدند می‌توانند به‌عنوان گزینه آخر، آرایشگر شوند. این‌طوری به قول خودشان «آقابالاسر» هم ندارند. بهنام حق داشت، همه آن ۴ نفر مثل خودش، حداقل ۲۵ سال سن داشتند و انواع و اقسام حرفه‌های دیگر را امتحان کرده بودند.

آرایشگر مجازی

بالاخره آرایشگر ایده‌آل خود را پیدا کردم و حالا می‌توانم او را جایگزین آقا پرویز کنم. امین مثل پرویز خان، سن و سال چندانی ندارد ولی کارش را خوب بلد است. نظر او را درباره ناشی‌ها جویا می‌شوم. نظر امین هم شنیدنی است. می‌گوید سری به یوتیوب بزن و آخرین تکنیک‌های آرایشگری را سرچ کن. دنیایی کلیپ و ویدیو برایت می‌آورد که موضوع تمامشان، معجزه کردن با موهای مشتری است. فلان آرایشگر آمریکایی در عرض دو سه دقیقه سر مشتری را کوتاه می‌کند! نمونه‌ای از آن کلیپ‌ها را به من نشان می‌دهد. حق دارد، طرف در مدت کوتاهی سر مشتری را به بهترین و زیباترین شکل ممکن اصلاح می‌کند.

امین می‌گوید موبایل جوانانی که قصد آرایشگر شدن دارند پر از این نوع کلیپ‌هاست. آنها می‌خواهند یک‌شبه ره صدساله را بروند و مثل فلان آرایشگری که در شمال شهر، اسم‌ورسمی به هم زده به درآمدهای آن‌چنانی برسند.

رئیس اتحادیه آرایشگاه‌های مردانه در گفتگو با گسترش: این اتحادیه دیگر قیمت‌گذاری نمی‌کند

به موضوع آرایشگری و آرایشگران علاقه‌مند می‌شوم و با رئیس اتحادیه تماس می‌گیرم تا نظر او را هم جویا شوم. مصطفی گواهی، رئیس اتحادیه آرایشگران مردانه تهران گفت: به لحاظ قانونی، شرکت در کلاس‌های آموزش آرایشگری و کسب امتیاز لازم در آزمون عملی که سازمان فنی‌وحرفه‌ای برگزار می‌کند کفایت می‌کند اما به نظر من این رویه درست نیست و هیچ‌کس نمی‌تواند به این سرعت و راحتی آرایشگر شود. وی ضمن انتقاد از این رویه تصریح کرد: سنت استاد و شاگردی، باید حفظ و احیا شود. جوانی که قصد ورود به این حرفه را دارد باید از جارو کشیدن ابا نداشته باشد. با حضور در چند کلاس نظری و آموزشی نمی‌توان دست به قیچی شد.

مصطفی گواهی در ادامه، از توقف قیمت‌گذاری خدمات آرایشگاه‌ها توسط اتحادیه خبر داد و گفت: قیمت خدمات ارائه‌شده در آرایشگاه‌های مردانه شناور است و بسته به نقاط مختلف شهر و میزان مهارت آرایشگر متفاوت است بنابراین نمی‌توان تعرفه مشخصی برای این خدمات تعیین کرد. به‌عنوان‌مثال کف قیمت اصلاح سر، ۱۰ هزار تومان است ولی این رقم، بسته به نوع آرایشگاه ممکن است به ۲۰، ۳۰، ۵۰ و حتی ۳۰۰ هزار تومان هم برسد. در این شرایط تعیین تعرفه، معنایی ندارد.

همه خود را هنرمند «هنر دهم» می‌دانند
کد خبر: ۳۸۲۳۷
۱۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰
ارسال نظر
captcha