|

مشکلات طرح «شبکه سیر همنام»

فهرست محتوا

یک فعال حوزه حمل و نقل مسافری جاده‌ای معتقد است طرح جدید سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در زمینه حمل و نقل مسافر، موسوم به طرح «شبکه سیر همنام» با وجود مزیت‌هایی که دارد، کارشناسی‌شده به نظر نمی‌رسد.

به گزارش پایگاه خبری گسترش، سیدمحمود واجدی، رئیس هیات‌مدیره شرکت‌های مسافری کاشان، نطنز، آران و بیدگل و بادرود در گفت‌وگو با روزنامه «گسترش تجارت» گفت: پیش‌تر مبنا بر این بود اتوبوس‌ها در هر مسیری که فعالیت داشتند، با نمایندگی خود کار می‌کردند و راننده دیگری نمی‌توانست آن مسیر را پوشش دهد که این مشکل در طرح جدید حل شده، اما این طرح هم مشکلات خود را دارد.

واجدی در بیان برخی مشکلات طرح «شبکه سیر همنام» اظهار کرد: براساس این طرح، شرکت‌های مستقر در تهران به‌عنوان شرکت‌های مادر شناخته خواهند شد و دیگر شرکت‌ها باید زیر نظر آنها فعالیت کنند؛ درواقع این شرکت‌ها همه‌کاره خواهند شد. در این زمینه ما اعتراض خود را به سازمان راهداری اعلام کرده‌ایم یکی دیگر از مشکلات طرح شبکه سیر همنام از نظر این فعال حمل‌ونقل مسافری، قطع ارتباط رانندگان با شرکت‌هایی است که سال‌ها با آن کار کرده‌اند و مورد اعتماد یکدیگر هستند.

او در این زمینه توضیح داد: به‌عنوان نمونه ممکن است شرکتی که راننده‌ای با آن کار می‌کند، همنامی در شیراز نداشته باشد. در این صورت راننده‌ای که سال‌های سال با آن شرکت کار کرده به دلیل نبود همنام، باید با آن قطع همکاری کرده و با شرکت همنام خود در شیراز فعالیت کند، اما امکان دارد شیوه فعالیت و توانمندی این شرکت، مانند فعالیت شرکت قبلی نباشد و همین می‌تواند برای راننده، مشکل‌ساز شود. واجدی اضافه کرد: اجبار به کار با شرکت‌های جدید، ایراد بزرگی است که به «شبکه سیر همنام» وارد است. این مشکل بزرگی است که راننده نتواند با شرکتی که سال‌ها کار کرده و مورد اعتماد یکدیگر قرار گرفته‌اند، ادامه همکاری داشته باشد.

سرپیچی از طرح به معنی تخلف است

عضو انجمن شرکت‌های مسافری کاشان، نطنز، آران و بیدگل و بادرود، یکی دیگر از مشکلات طرح شبکه سیر همنام را این‌گونه توضیح می‌دهد: ممکن است شرکتی، هیچ سابقه کاری نداشته باشد، اما وقتی تقاضای نمایندگی در شهری می‌کند، سازمان راهداری اعلام خواهد کرد که انجمن صنفی و شهرداری آن شهر می‌توانند با هم توافق کنند و به این شرکت، نمایندگی بدهند. این مسئله، موجب می‌شود در شرایطی که خود شرکت‌های فعال در شهر با کمبود مسافر روبه‌رو هستند، رقیب و شریک تازه‌ای در شهر برای شرکت‌ها ایجاد شود.

آنطور که واجدی می‌گوید، انجمن‌های صنفی مسافری استان اصفهان، با بیان مشکلات طرح، مخالفت خود در زمینه اجرای آن را به سازمان راهداری اعلام کرده‌اند. وی توضیح داد: به نظر می‌رسد درحال‌حاضر رئیس سازمان راهداری به‌طور جدی پیگیر و موافق اجرای طرح است زیرا به ما اعلام کرده‌اند با وجود برخی مشکلات، فعلا طرح را اجرا کنید تا در طول زمان مشکلات برطرف شود. این در حالی است که ممکن است پیش از اینکه مشکلات حل شود، با اجرای طرح، بسیاری از شرکت‌ها دچار مشکل شوند و از فعالیت بازمانند. وی ادامه داد: برای اجرای این طرح از سوی سازمان راهداری زیر فشار هستیم و به ما اعلام شده که اگر در شبکه سیر همنام فعالیت نکنیم، به‌عنوان متخلف به کمیسیون ماده ۱۲ (کمیسیون رسیدگی به تخلفات شرکت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای) معرفی خواهیم شد.

واجدی معتقد است اگر شبکه سیر همنام به صورت کارشناسی شده اجرا می‌شد، تاثیر مناسب‌تری بر فعالیت شرکت‌های مسافری می‌گذاشت؛ مانند طرح مشابهی که پیش‌تر نیز در این حوزه اجرا می‌شده است.

مشکلات طرح «شبکه سیر همنام»
کد خبر: ۱۲۴۱۵
۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۴
ارسال نظر
captcha