|
کدخبر: 57467

میزبانی مدارس کشور برای تحصیل اتباع خارجی

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور با بیان اینکه ۲۸ هزار مدرسه در سراسر کشور میزبان فرزندان اتباع قانونی و غیرقانونی در ایران خواهد بود، گفت: پیش‌بینی می‌شود تعداد دانش‌آموزان اتباع خارجی در سال تحصیلی پیش رو به ۵۰۰ هزار نفر برسد.

گسترش‌نیوز: «غلامرضا کریمی» درباره آخرین وضعیت ثبت‌نام دانش‌آموزان غیرایرانی در مدارس کشور اظهارکرد: بخشنامه ثبت نام اتباع خارجی به تمامی مدارس کشور ارسال شد و مطابق رویه سال‌های گذشته تمامی اتباع لازم التعلیمی که در ایران حضور دارند، مشابه دانش آموزان ایرانی می‌توانند به نزدیکترین مدرسه محل زندگی خود مراجعه و ثبت نام کنند.

وی ادامه داد: در سال تحصیلی گذشته تعداد ۴۷۳ هزار دانش آموز پناهنده اتباع خارجی در مدارس کشور ثبت نام شدند که ۱۲۳ هزار نفر از آنها فاقد مدارک اقامتی معتبر بودند.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور اضافه کرد: بر اساس دستور رهبر معظم انقلاب و مصوبه دولت از سال ۹۴ این گروه دانش‌آموزان اتباع بدون مشکلی در مدارس ثبت نام می‌شوند که این یک اقدام برجسته در محیط بین‌المللی است.

کریمی خاطرنشان کرد: اولیای فرزندانی که از وضعیت اقامتی معتبر در بیشتر کشورهای دنیا برخوردار نیستند، هیچ‌گونه تحصیلات آموزشی به آنها ارائه نمی‌شود، اما جمهوری اسلامی ایران بر اساس نیت انسان دوستانه و بشردوستانه، این ظرفیت را در اختیار پناهندگانی که عمدتاً از اتباع کشور افغانستان هستند، قرار داده است.

وی اظهارکرد: در سال تحصیلی پیش رو نیز این سیاست را جمهوری اسلامی ادامه می‌دهد و دانش آموزان پناهنده می‌توانند مشابه دانش آموزان ایرانی از تمامی ظرفیت‌ها، فرصت‌ها، تسهیلات و خدماتی که در نظام آموزش و پرورش و در مدارس سراسر کشور ارائه می‌شود، استفاده کنند.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور با اشاره به اینکه سال گذشته وزارت آموزش و پرورش برای این دانش آموزان حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه کرده است، تصریح کرد: کمتر از یک درصد از این هزینه توسط کمک‌های بین‌المللی تامین می‌شود.

به گفته کریمی انتظار می‌رود که مجامع بین‌المللی مشارکت گسترده‌تری در این موضوع داشته باشند. در حالی که شاهدیم در برخی کشورهای همسایه که پناهنده پذیر هستند تا مرز ۵۰ درصد هزینه‌ها را از مجامع و NGO‌های بین‌المللی دریافت می‌کنند ولی برای ایران این محدودیت از طرف سازمان‌های بین‌المللی بیشتر است.

وی تاکید کرد: انتظار می‌رود مجامع بین‌المللی این اقدامات جمهوری اسلامی ایران را حداقل در گزارشات، اسناد و مکاتبات مکتوبی که در سطح بین‌المللی دارند، منتشر و اطلاع رسانی کنند.

وی درباره درصد کل کمک‌های بین‌المللی به دانش آموزان پناهنده در ایران، اظهارکرد: اگر سرجمع کل کمک‌های بین‌المللی را حساب کنیم حدود ۷ درصد است ولی در بخش کمک به آموزش کودکان پناهندگان، فقط یک درصد از این هزینه به وزارت وزارت آموزش و پرورش اختصاص می‌یابد که مبلغی بسیار کم است.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور درباره شناسایی فرزندان پناهجویانی که از حضور در مدارس استنکاف می‌کنند، گفت: آنهایی که دارای مجوز اقامت در ایران هستند، شناسایی شده‌اند اما از آنجا که برای وزارت آموزش و پرورش هویت و مکان دیگر اتباع مشخص نیست امکان شناسایی همه آنها وجود ندارد.

وی ادامه داد: در عین حال اکنون امکان ثبت نام دانش آموزان اتباع غیرمجاز پناهنده خارجی نیز به صورت گسترده فراهم است و اطلاع رسانی‌های لازم در این رابطه صورت گرفته و افراد لازم التعلیم می‌توانند به مدارس مراجعه کنند.

کریمی افزود: البته افرادی که مادران آنها ایرانی هستند، دارای شناسنامه بوده و با افرادی که پدر و مادر خارجی دارند متفاوت‌اند یعنی آنها جز اتباع ایرانی محسوب می‌شوند و از خدمات آموزشی و بهداشتی برخوردارند.

وی با اشاره به تجمع اتباع پناهنده خارجی در ایران گفت: بیشترین تجمع با ۱۰۰ هزار دانش آموز در شهرستان‌های استان تهران است و بعد از آن استان‌های کرمان، اصفهان، خراسان رضوی، فارس، شهر تهران، قم و قزوین به تناسب بیشترین پراکندگی را دارند.

رئیس مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور افزود: حدود ۹۵ درصد این افراد از اتباع کشور افغانستان بوده و مابقی عراقی، سوریه و یمنی هستند که در مدارس کشور مشغول به تحصیل‌اند.

وی از مجامع بین‌المللی درخواست کرد که با توجه به اینکه بسیاری از این دانش آموزان قدرت مالی تهیه لباس، کتاب و لوازم التحریر ندارند، به آنها کمک کرده و در این زمینه مشارکت کنند که حس تبعیض و نابرابری در مدارس میان این دانش آموزان با دانش آموزان ایرانی ایجاد نشود و تعارضات فرهنگی به وجود نیاید.

کریمی ادامه داد: البته ما در حال برگزاری آموزش‌های بین فرهنگی برای معلمان مدارس کشور هستیم تا تعارضات فرهنگی میان ایرانیان و پناهندگان به حداقل کاهش یابد.

وی با بیان اینکه بهترین و مطلوب‌ترین شیوه‌ای که مجامع بین‌المللی به آن برای آموزش پناهندگان رسیده اند، ادغام دانش آموزان پناهنده در نظام آموزشی رسمی کشور مبدا است، افزود: جمهوری اسلامی ایران حتی یک مدرسه ویژه خاص اتباع خارجی ندارد بلکه همه اتباع در ۲۸ هزار مدرسه در سراسر کشور در کنار دانش آموزان ایرانی مشغول به تحصیل هستند.

منبع: ایرنا

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها