|
کدخبر: 37906

دلار، روپیه هند را به کما فرو برد

جاسوانت سینها وزیر سابق اقتصاد هند و از رهبران پیشین حزب حاکم بهارتیا جانتا پارتی( بی‌جی پی) گفت: زمانی که نارندرا مودی به عنوان سروزیر ایالت گجرات فعالیت می‌کرد هر دلار امریکا در بازار‌های هند به نرخ ۶۰ روپیه خریداری می‌شد اکنون هر واحد دلار امریکا نزدیک به ۷۵ روپیه است، بنابراین واحد پولی هند از حالت «آی سی یو » وارد «کما» شده است.

roopiye.jpg

گسترش نیوز: در حقیقت کاهش ارزش روپیه در برابر دلار از آغاز امسال تاکنون بانک مرکزی هند را به فروش دلار به منظور مهار سیر نزولی ارزش روپیه در برابر دلار مجبور کرده و این امر باعث شده که ارزش ذخایر ارز خارجی هند در فاصله ۱۳ آوریل تا۱۰ اوت به میزان ۱۴۷/۲۵ میلیارد دلار تنزل کند.

اگر چه شرکت‌های هند در مقایسه با گذشته اکنون در شرایط بهتری حضور دارند و تعدادی از آنها توانسته‌اند خود را از نوسانات بازار ارز مصون نگاه دارند اما تعداد زیادی از شرکت‌های کوچک هندی همچنان تحت تاثیر این نوسانات هستند و با سقوط ارزش روپیه فشار بدهی‌های خارجی آنها بیشتر می‌شود.

شرکت‌های هندی که دارای درآمد‌های ارز خارجی نیستند و به دلیل پروژه‌های خود به سایر شرکت‌ها و نهاد‌های خارجی بدهی ارزی دارند، اکنون باید هزینه سنگین تری را برای پرداخت بدهی‌های خود صرف کنند.

سمیر لودها یک اقتصاد دان در شرکت 'کوانت ارت مارکت سولوشنز' گفت: شرکت‌ها نتوانسته‌اند نزدیک به ۷۵ درصد از بدهی‌های خارجی خود را پرداخت کنند.

شرکت‌های هندی در چند سال گذشته زمانی که ارزش روپیه در مقابل دلار امریکا بیشتر بود، اقدام به دریافت وام‌های گسترده خارجی کردند. اما روپیه در امسال بیش از ۱۳ درصد از ارزش خود را در مقابل دلار امریکا از دست داده است و دارای یکی از ضعیف‌ترین عملکرد‌ها در میان سایر ارزهای آسیایی بوده است. این امر سبب افزایش فروش سهام در بازار بورس این کشور شده است.

هم اکنون شرکت‌های هندی دارای ۲۸ میلیارد دلار بدهی خارجی هستند که باید تا سال ۲۰۱۹ آنها را پرداخت کنند.

آبیشک دانگرا یک تحلیل گر مسائل اقتصادی در سنگاپور نیز در همین رابطه گفت: بسیاری از شرکت‌های هندی به دلیل هزینه‌های بالا خود را در مقابل نوسانات ارز خارجی بیمه نمی‌کنند. این شرکت‌ها با چالش‌های بزرگ تری برای تامین مالی خود روبه‌رو خواهند شد.

هر چند سیاستمداران تاکید دارند که وضعیت مالی هندی‌ها به طور متوسط از ۲۰ سال پیش بهبود یافته و این کشور رشدی را تجربه می‌کند که از کشورها پیشرفته‌ای چون امریکا، انگلیس و ژاپن هم بیشتر بوده است اما تاثیر بحران‌های اقتصادی بر زندگی روزمره بیش از یک میلیارد و دویست میلیون نفر هندی که بسیاری از آنها زندگی روستایی متوسط رو به فقیرانه دارند قابل انکار نیست.

به همین دلیل است که ناظران سیاسی و احزاب مخالف بر این نکته تاکید می‌کنند که این کشور اخیرا به دلیل فشارهای ناشی از بالارفتن نرخ نفت و کاهش ارزش روپیه با چالش جدی روبه‌رو شده است.

افزایش بهای جهانی نفت و همچنین تهدیدهای امریکا علیه هند برای مواجه شدن با تحریم در صورت ادامه واردات نفت از ایران از یک سو وکم شدن هر روزه ارزش روپیه در مقابل ارزهای جهانی مانند دلار که کارشناسان از آن به عنوان 'سقوط آزاد روپیه به دره‌ای عمیق' یاد می‌کنند عملکرد دولت را زیر سوال برده است.

مشکل نفت و ارزش روپیه تنها دردسرهای هند نیستند بلکه مسئله به اینها استقراض خارجی را هم باید اضافه کرد.

در عین حال، نگرانی‌های زیادی در مورد کاهش سرمایه‌گذاری و کسری تجاری بیشتر وجود دارد که میتواند به گسترش شکاف حساب مالی هند بیانجامد.

منبع: ایرنا

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها