|
کدخبر: 38356

کافئین با بدن چه می‌کند؟

کافئین یک داروی محرک است که معمولا باعث بهبود عملکردهای ذهنی می‌شود. تاثیر کافئین بر مغز زیاد است و تاثیر آن این گونه است که با مسدود کردن پیام‌رسان‌های عصبی گیرنده‌های آدنوزین، باعث افزایش آمادگی مغز برای حرکت و کار می‌شود.

ghahve4.jpg

گسترش نیوز: کافئین علاوه بر این بر پیام‌رسان‌های عصبی دیگر شامل نورآدرنالین (Noradrenaline)، دوپامین (ِDopamine) و استیل‌کولین (Acetylcholine) نیز تاثیر می‌گذارد که تمام این پیام‌رسان‌های عصبی بر روی روحیه و وضعیت ذهنی تاثیر می‌گذارد.

تاثیر کافئین بر روی روحیه

از خواص کافئین افزایش هوشیاری است و بسیاری از افراد بر این باورند که کافئین در کنار بیدار و روشن کردن مغز آن‌ها باعث بهبود روحیه آن‌ها هم می‌شود و احساس به ثمر رساندن کار را در آنان ایجاد می‌کند. همچنین تاثیر کافئین هم مانند دیگر مواد محرک، باعث افزایش اضظراب می‌شود. تاثیر کافئین بر روی روحیه و حال و هوای افراد مرتبط با انتظاری است که هر فرد از نوشیدن کافئین و همچنین میزان و نوع مصرف کافئین او دارد.

پس کافئین می‌تواند باعث سرحال شدن شما شود. اما این بهبود در روحیه معمولا هنگامی ‌مشهود است که انرژی شما در حال حاضر پایین است. برای خیلی از افراد این تجربه زمانی اتفاق می‌افتد که برای مدتی قهوه مصرف نکرده‌اند. به همین دلیل برخی از متخصصان بر این باورند که این تاثیر مثبت کافئین در واقع در این است که این بی‌حالی به دلیل عدم مصرف کافئین است و شما به محض مصرف آن دوباره سرحال می‌شوید. این تحقیقات نشان می‌دهد که تاثیر مثبت کافئین بر روحیه در افرادی ظاهر می‌شود که زیاد قهوه مصرف می‌کنند تا آن‌هایی که کمتر مصرف می‌کنند. اما در کسانی که با مصرف قهوه دچار افزایش اضطراب می‌شوند، تاثیر کافئین بر روی روحیه می‌تواند بسیار ناخوشایند باشد.

تاثیر کافئین بر عملکرد مغز

کافئین به عنوان بهبود دهنده عملکرد در زمینه‌های مختلف شناخته شده است که شامل هوشیاری، زمان عکس‌العمل و ارزیابی اطلاعات می‌شود. اما نباید بر این فرض بود که مصرف کافئین میان‌بری برای بهبود عملکردهای مغز است. چراکه در مقایسه‌ای که میان افرادی که به صورت روزانه کافئین کمی مصرف می‌کنند (تا ۱۰۰ میلی‌گرم در هر روز) و کسانی که به طور میانگین کافئین زیادی مصرف می‌کنند (بیش از ۳۰۰ میلی‌گرم در روز)، محققین به این نتیجه رسیدند که بهبود عملکرد بسیار ناچیز بود و با مصرف کافئین بیشتر بهتر نشد. درحالی که در مورد افرادی که میزان زیادی در روز کافئین مصرف می‌کردند، بهبود خوبی در عملکرد خود با مصرف کافئین نشان دادند می‌توان گفت، آن‌ها به سادگی در حال مقابله با تاثیرات اعتیاد به کافئین هستند؛ پس با مصرف کافئین بیشتر این افراد به کارایی واقعی خودشان در صورتی که اعتیاد به کافئین نداشته باشند، نزدیک می‌شوند.

درحالی که تحقیقات زیادی نشان می‌دهد که کافئین هوشیاری و عکس‌العمل‌ها را بهبود می‌بخشد، تحقیقات دیگر بر روی ظرافت‌های عملکرد کافئین است و این‌که حداقل در برخی از مواقع این تاثیر درواقع تاثیر توقعات ما است. این تاثیر درواقع در اثر تلقین فرد است که این ماده بر روی رفتار و کارایی لو تاثیر می‌گذارد. تصور و توقع افراد از تاثیر کافئین بر روی کارایی‌ آن‌ها ممکن است باعث بهبودهایی در کارای‌ آن‌ها شود. به زبان دیگر، اگر افراد تصور کنند که مصرف کافئین باعث افت کارایی آن‌ها خواهد شد، آن‌ها برای رسیدن به توقعی که از کافئین دارند، بیشتر و سخت‌تر تلاش می‌کنند.

آیا مصرف کافئین روش خوبی برای بهبود عملکرد مغز است؟

به طور کلی به نظر نمی‌رسد که افزایش کارایی ارزش مصرف کافئین زیاد را داشته باشد. تاثیر مفید کوتاه مدت کافئین با افزایش اضطراب خنثی می‌شود و زمانی که تاثیرات کافئین از بین بروند، علائم ناخوشایند عوارض جانبی کافئین می‌تواند باعث افت عملکردهای مغزی که شما انتظار دارید با کافئین بهبود پیدا کند، شود.

استراتژی بهتر برای کسانی که کمتر کافئین مصرف می‌کنند یعنی چیزی حدود یک یا دو فنجان در طول روز، انتخاب زمان مناسب برای مصرف کافئین است. با این کار شما تاثیر محرک کافئین را بدون عوارض جانبی ناخوشایند آن تجربه خواهید کرد. به یاد داشته باشید که کارایی شما ممکن است که در اثر کافئین دچار افت شود.

اگر شما زیاد کافئین مصرف کنید، یعنی به طور میانگین بیش از ۳ فنجان قهوه یا چای در روز، این عادت می‌تواند تاثیر منفی بر روی سلامت شما بگذارد. پس شاید بخواهید به فکر کاهش مصرف کافئین در روز باشید.

منبع: دیجی‌کالامگ

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها