|
کدخبر: 149913

مهمترین عوامل اقتصادی و سیاسی موثر بر بورس

قیمت پایانی نمادها در معاملات امروز درحالی بالاتر از کف قیمتی بود که مهم‌ترین عوامل موثر بر بازار سهام از منظر اقتصادی و سیاسی بررسی شد.

شرکت مشاور سرمایه‌گذاری ابن سینا مدبر (اماکو) با بررسی روند معاملات سومین روز این هفته بازار سهام اعلام کرد: در جریان معاملات امروز، شاخص کل با افزایش ۰.۱۱ درصدی به سطح یک میلیون و ۲۳۵ هزار واحد رسید.

از معاملات دیروز شاهد بودیم تقاضای مناسبی در کف قیمتی بسیاری از نمادها به‌وجود آمد و اگر چه قیمت آخرین معامله نمادها پایین تر از قیمت پایانی بود اما بالاتر از کف قیمتی بود. فعالیت حقوقی‌ها نیز در روزهای اخیر تقویت شده و خریدهای قابل توجهی هم داشته‌اند.

از منظر اقتصادی مهم‌ترین مسائلی که می‌توانند بازار را تحت تاثیر قرار دهند، احتمال تغییرات نرخ بهره و همچنین سیاست دولت در رابطه با تامین کسری بودجه است چرا که ممکن است اتخاذ برخی سیاست‌های قبلی به بحث‌های تورمی دامن بزند.

از منظر سیاسی هم به نظر می‌رسد بازار، چشم امید به گشایش‌های سیاسی و توافقاتی دارد که امکان دارد در آینده اتفاق افتد. با کمرنگ شدن تنش‌های سیاسی، احتمال مقابله نظامی در دیگر کشورها کاهش یافته که بازار با هوشمندی این مسئله را درک و در معاملات لحاظ می‌کند.

در کل تحت شرایطی که هر صعود شاخص‌کل در هفته‌های اخیر شکننده بوده، تعادل بازار و نوسان مثبت نماگر بازار در یک بازه کوچک می‌تواند نخستین نشانه‌‌های پایان ریزش و در ادامه امکان صعود بورس باشد.

در پایان معاملات امروز شاخص کل با افزایش ۱۳۴۸ واحدی به کانال یک میلیون و ۲۳۵ هزارتایی و شاخص هم وزن با کاهش ۵۰۶۰ واحدی به کانال ۴۳۲ هزار و ۵۱۲ واحد رسیدند. نماد‌های " شستا و فولاد " بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند. ارزش معاملات بورس و فرابورس ۱۰.۴ و ۴ هزار میلیارد تومان بود. بیشترین ارزش معاملات سهام متعلق به نماد " شستا" با ۶۳۸ میلیارد تومان بود.

در گروه بانکی در غیاب "وتجارت" نمادهای " وبصادر، وبملت " با قیمت‌های مثبت ۳.۴۱ و ۱.۷۲ درصد به کار پایان دادند. در گروه فلزات اساسی معاملات "فولاد و فملی" با قیمت‌های مثبت ۱.۴۶ و ۰.۴۵ درصد به پایان رسیدند. نمادهای گروه پالایشی همچون" شتران، شپنا و شبندر " با تقاضا همراه شدند و به صف خرید رسیدند. در گروه خودرویی معاملات نماد "خودرو، خساپا" پر تقاضا ظاهر شدند و با قیمت‌های مثبت ۰.۷۳ و ۱.۳۶درصد به کار پایان دادند.

وضعیت بازارهای جهانی و رقیب:

نخستین روز هفته میلادی در بازارهای جهانی، معاملات کامودیتی‌ها با نوسانات اندک همراه شدند.. مس در محدوده ۷۹۹۳ دلار، روی به ۲۷۲۸ دلار و هر انس طلا به ۱۸۵۰ دلار رسید. هر بشکه نفت برنت در محدوده ۵۵.۵۳ دلار معامله می‌شود و قیمت نفت خام WTI نیز به ۵۲.۶۲ دلار در هر بشکه رسیده است.

بررسی بازارهای رقیب نیز نشان می­ دهد نرخ هر دلار امریکا در محدوده ۲۳ هزار و ۵۱۰ تومان معامله می‌شود. صرافی ملی نرخ دلار را ۲۲ هزار و ۸۷۰ تومان اعلام کرد. قیمت سکه نیز حدود ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان گزارش شده است.

بررسی چند رویداد:

معاون اول رئیس‌جمهور با اعلام کاهش ۱۰۰ میلیارد دلاری فروش نفت در سه سال اخیر و ثبت رکوردهای جدید صادرات در ماه گذشته، هفته‌های خوشی را برای آینده ایران پیش‌بینی کرد.

قیمت پایه محصولات پتروشیمی از سوی دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی با کاهش ۲۲۸۱۵ ریالی به دلار ۲۳۱۸۷۶ ریالی اعلام شد.

رئیس‌جمهوری که به دلیل ریزش شاخص بورس با انتقادات عدیده مسئولان و سهامداران روبه‌رو است، خواهان ثبات فضای کسب و کار و اقتصاد به ویژه بازارسرمایه شد.

رئیس بانک مرکزی با بیان اینکه عرضه ارز در سامانه نیما روزانه بطور متوسط به بیش از ۱۵۰ میلیون دلار رسیده، گفت: درجلسه ستاد اقتصادی دولت، وزیر نفت گزارش مطلوبی از روند صادرات نفت و نیز فرآورده‌های نفتی ارائه کرد که یک رکورد تلقی می‌شود.

معاون اول رئیس‌جمهوری ضمن دستور بازنگری و اصلاح شیوه‌نامه تنظیم بازار فولاد به نهاوندیان اعلام کرد: به‌گونه‌ای در اصلاح شیوه‌نامه اقدام شود که هیچ علامت منفی به بورس داده نشود.

جواد عشقی‌نژاد عضو هیات مدیره بورس تهران با اشاره به تبعات منفی دخالت‌های غیرقانونی در منافع حداقل ۶۰ میلیون سهامدار گفت: مطالبه بورس از نمایندگان مجلس، خوددداری از هرگونه موضع جنجالی است

منبع: بورس پرس
  • ناشناس ارسالی در

    مارکت ایمپکت زمانی ارزشمند است که فقط عر ضه در بازار جداگانه باشد اگر عرضه در باز اری دیگر ولی تقاظا در بازار فعلی بماند ا ین طرح موفق خواهد بود ولاغیر و غیر از ای ن باشد مردم بیشتر متضرر خواهند شد

  • جعفر تیموری ارسالی در

    تا بانکها بجای بانکداری دنبال بساز و بفر وش و زد و بند باشن و در بورس باشن همچنین حقوقیهای دیگه وضع بورس از این بهتر نمیش ه.

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها