|
کدخبر: 269828

توسعه یک شهرک و دو ناحیه صنعتی در ۳ استان کشور

در آخرین نشست هیأت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، توسعه یک شهرک و دو ناحیه صنعتی در استان‌های قزوین، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی به تصویب مجمع عمومی شرکت‌ شهرک‌های صنعتی استان‌ها رسید.

صنعت و معدن توسعه یک شهرک و دو ناحیه صنعتی در ۳ استان کشور

توسعه یک شهرک و دو ناحیه صنعتی کشور در دستور کار سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران قرار گرفت.

در آخرین نشست هیأت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، توسعه یک شهرک و دو ناحیه صنعتی در استان‌های قزوین، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی به تصویب مجمع عمومی شرکت‌ شهرک‌های صنعتی استان‌ها رسید.

“شهرک صنعتی حکیمیه” به مساحت ۲۵۱ هکتار در شهرستان بوئین زهرا استان قزوین، “ناحیه صنعتی آخولا” به مساحت ۱۰۵ هکتار در شهرستان تبریز استان آذربایجان شرقی و “ناحیه صنعتی جغتای” به مساحت ۵۵ هکتار در شهرستان جغتای استان خراسان رضوی، از جمله شهرک‌ و نواحی صنعتی تقاضا محوری هستند که با تصمیم هیأت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به‌عنوان مجمع عمومی شرکت‌های استانی تابعه توسعه می‌یابند.

با توسعه این شهرک و دو ناحیه صنعتی، ۴۱۴ هکتار به مساحت اراضی در اختیار شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور افزوده می‌شود تا شرکت‌های استانی تابعه سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران بتوانند نسبت به جذب سرمایه‌گذاران و ایجاد بستر مناسب تولید و شغل پایدار در سطح آن مناطق اقدام کنند.

گفتنی است، از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا کنون، ایجاد یا توسعه ۵ شهرک و ناحیه صنعتی در ۵ استان کشور به وسعت بیش از ۲۱۶ هکتار به تصویب هیأت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به‌عنوان مجمع عمومی شرکت‌ شهرک‌های صنعتی استان‌ها رسیده است که برای طی فرآیند تصویب نهایی به مراجع قانونی ذیربط ارسال شد.

همچنین در سال گذشته با مجموعه اقدامات و پیگیری‌های انجام شده در این سازمان و شرکت‌های استانی تابعه، بیش از ۷‌ هزار هکتار زمین از طریق ایجاد یا توسعه ۴۸ شهرک و ناحیه صنعتی در ۲۳ استان به مجموع سطح اراضی صنعتی در اختیار شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور افزوده شد، که رشد بیش از ۲۸۸ درصدی نسبت به عملکرد سال ۱۳۹۹ را در تحقق شاخص افزایش سطح اراضی صنعتی در اختیار درپی داشت.

شایان ذکر است، با تهیه و ارسال گزارش فنی و اقتصادی ضرورت ایجاد و مکان‌ یابی شهرک یا ناحیه صنعتی توسط شرکت‌ شهرک‌های صنعتی هر استان‌ و پس از بررسی و بازدید میدانی کارشناسان معاونت فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، گزارش اظهار نظر کارشناسی به هیأت مدیره ارائه و در صورت تأیید مورد تصویب قرار می‌گیرد.

مطابق ضوابط و مقررات قانونی، مصوبه هیأت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران برای شهرک‌ها و نواحی صنعتی بالای ۵۰ هکتار باید به تصویب مجمع عمومی این سازمان متشکل از وزرای صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، نیرو، امور اقتصادی و دارایی، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور رسیده و سپس با بررسی و تأیید کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط‌زیست دفتر هیأت دولت، مورد تصویب هیأت وزیران قرار گیرد.

همچنین به استناد مفاد قانون حمایت از ایجاد نواحی صنعتی روستایی، مصوبه هیأت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به‌عنوان مجمع عمومی شرکت‌های استانی تابعه، شرط لازم برای تصویب نواحی صنعتی جدید با وسعت زیر ۵۰ هکتار است و در عین حال تصویب نهایی آن مشروط به تأیید و اخذ مصوبه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان است.

مطابق ضوابط و مقررات قانونی و مفاد بند (۸) قانون راجع به تأسیس شرکت شهرک‌های صنعتی ایران، مجمع عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران موظف است با توجه به سیاست‌های دولت جمهوری اسلامی ایران و با تصویب هیأت دولت برای افزایش تعداد شهرک‌های صنعتی اقدام لازم را انجام دهد. همچنین مجمع عمومی شرکت‌های تابعه (هیأت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران) می‌تواند با توجه به نیاز و ضرورت، نسبت به توسعه شهرک‌ها و نواحی صنعتی مصوب اقدام کند.

سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۰۹ شهرک و ۳۳۸ ناحیه صنعتی و ۵ منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره‌برداری، ۸۴ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۶ شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۲ مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم‌ افزاری، ۹۹ هزار و ۱۴۳ قرارداد منعقده و بهره‌برداری از ۴۹ هزار و ۵۲۹ واحد صنعتی و سه هزار و ۲۴۵ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۸۷ هزار و ۷۵ نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.

 

منبع: روابط عمومی شهرک های صنعتی ایران

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها