|
کدخبر: 157140

تجارت با سوریه به یک میلیارد دلار خواهد رسید

مدیرکل بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی گفت: با اقدامات انجام شده امید می‌رود تا تجارت ایران و سوریه به یک میلیارد دلار دهه ۸۰ بازگردد.

راه و مسکن تجارت با سوریه به یک میلیارد دلار خواهد رسید

تیمور بشیر گنبدی امروز در همایش فرصت‌های همکاری با سوریه گفت: وزارت راه و شهرسازی مسئولیت کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی با سوریه را به لحاظ سنتی بر عهده دارد در حقیقت ما با سوریه کمیته عالی روابط اقتصادی داریم.

مدیرکل بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی گفت: چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی در بهمن ۹۷ برگزار شد و در آن اجلاس ۱۱ سند همکاری به امضا رسید که مهم‌ترین آن موافقتنامه همکاری‌های راهبردی بین ایران و سوریه است.

وی بیان کرد: این موافقتنامه زمینه حقوقی بسیار مستحکمی را برای حضور بلند مدت بخش‌های خصوصی دو کشور در بازار دو کشور فراهم می‌کند یعنی اینکه ما از لحاظ جایگاه حقوقی هیچ مشکلی نداریم و این موافقتنامه به امضای دولت‌ها رسیده و در فرآیند تصویب مجلس قرار دارد.

بشیر گنبدی اظهارکرد: از لحاظ برنامه‌های عملیاتی برای این کار تقریبا یک سال از برگزاری کمیسیون مشترک عقب هستیم و علت آن هم موضوع کرونا است.

وی با بیان اینکه کار اقتصادی با سوریه دو مولفه خاص دارد بیان کرد: اول باید شرایط اقتصادی در سوریه و شرایط اقتصادی در داخل ایران را باید بدانیم و دوم اینکه برداشت کمیسیون مشترک این است که این موضوع کاملا منشعب و تحت تاثیر ارائه بخش خصوصی است لذا بنا به عمق روابط راهبردی، دولت تمام قد از حضور در بازار اقتصادی سوریه حمایت می‌کند.

مدیرکل بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: در دهه ۸۰ و قبل از بروز جنگ در سوریه روابط اقتصادی ایران و سوریه حدود یک میلیارد دلار بود و حتی شرکت‌های بزرگی در پروژه‌های بزرگ زیربنایی با سوریه فعالیت داشتند اما با توجه به شرایط فعلی این دورنما وجود دارد که دوباره بتوانیم به آن سطح از همکاری‌ها دست یابیم.

وی افزود: مهم این است که شناخت از یکدیگر یک مقدار باید توسعه و رشد یابد و لذا ما سعی می‌کنیم هر چه در توان داریم انجام دهیم.

بشیر گنبدی بیان کرد: در حوزه حمل‌ونقل عراق به کنوانسیون تیر پیوسته است و در حال عملیاتی کردن این موافقتنامه است و به عنوان گام بعدی ۵ تا از دروازه‌های مشترک را بر روی ترانزیت باز کرده است و لذا این امید بخش است که ما می‌توانیم مسیر ترانزیتی به سمت سوریه داشته باشیم و با مشکل حقوقی این کار مواجه نیستیم.

مدیرکل بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی اظهارکرد: در حوزه حمل‌ونقل دریایی نیز اقدام خوبی صورت گرفته و با کشور سوریه تفاهم شده و خط چارتری بین دو کشور روان تر شده است و این خط از بندرعباس به لاذقیه است.

منبع: فارس

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها