|
کدخبر: 271584

تاثیرات کاهش فاصله دلار رسمی و آزاد

مقامات رسمی کشور تا کنون چندین بار از لزوم یکسان سازی نرخ ارز سخن گفته اند، باید دید که با کم شدن فاصله دلار رسمی و آزاد آیا بازارساز از فرصت به وجود آمده برای تحقق این وعده استفاده خواهد کرد؟

بانک و بیمه تاثیرات کاهش فاصله دلار رسمی و آزاد

هفته گذشته، قیمت سکه حمایت هایش را درهم شکست، فاصله دلار رسمی و آزاد کمتر شد و شاخص هم وزن از شاخص کل پیش افتاد.

سهم های کوچک از شاخص سازها جلو زدند

 شاخص هم وزن در معاملات هفته قبل بهتر از شاخص کل عمل کرد و بازدهی سهام کوچک با رهبری گروه خودرو بهتر از سهام شاخص ساز بود، سهام شاخص ساز به دو دلیل داخلی و خارجی با کاهش قیمت مواجه شد، دلیل خارجی ، سیاست های انقباضی دولت ها برای کنترل تورم و بحران مسکن چین است که قیمت کامودیتی ها را تحت تاثیر قرار می دهد و دلیل داخلی کاهش قیمت دلار در اثر توافق برجام است.

سهامداران با توجه به عوامل بالا تصور کردند که چشم انداز سودآوری در سهام شاخص ساز بازار سرمایه نزولی خواهد شد و به همین دلیل سهامداران خرد سهام خود در شرکت های شاخص ساز که غالبا کامودیتی محور بودند را فروختند.

کار برای رشد بازار سهام سخت می شود اگر ...

شاخص کل در هفته پیش رو با حمایت روانی یک میلیون و ۴۵۰ هزار واحدی برخورد می کند و در شرایطی که خروج سرمایه حقیقی در چهار روز قبل مثبت بوده شکست این محدوده، کار را برای رشد بازار سخت تر می کند.

قرارگیری شاخص کل در محدوده حمایتی در هفته پیش رو همزمان با رسیدن سهام پالایشگاهی به محدوده های مهم حمایتی است و شاخص آر اس آی سهام پالایشگاهی هم در محدوده اشباع فروش قرار دارند که همزمان با برخورد سهام پالایشگاهی به محدوده زون قیمتی، می تواند از نظر تکنیکالی تقاضا برای سهام پالایشگاهی را تقویت کند. میانگین نسبت قیمت به سود آوری گروه پالایشگاهی هم به زیر ۴ رسیده است که نشان میدهد میزان سود سهام در این قیمت از سود بانکی پیشی گرفته است.

 سرمایه گذاران با ترس از کاهش سودآوری سهام شاخص ساز اقدام به خرید نمی کنند ولی سه نکته را باید در تحلیل این گروه مد نظر قرار داد.

اول آنکه نرخ دلار محاسباتی در سهام کامودیتی محور نرخ نیمایی است و این دلار در نزدیکی سقف تاریخی خود معامله می شود، دوما با برجام میزان فروش رشد می‌کند و فرصت سرمایه گذاری در شرکت ها افزایش می یابد که برای شرکت ها مفید است. سوم هم در صورت کاهش تحریم های ایران هزینه ای که تحریم بر شرکت ها تحمیل می کرد هم تعدیل میشود، به همین دلیل ممکن است سودآوری شرکت ها هم بهتر شود.

در صورتی که شاخص کل و گروه پالایشگاهی در هفته آینده حمایت خود را از دست بدهند و به خوبی معامله نشوند، احتمالا عرضه ها در بازار سرمایه افزایش یابد.

آیا دلار تک نرخی می‌شود؟

کامران سلطانی زاده، دبیر کانون صرافان هفته قبل اعلام کرد که با توجه به روند نزولی که دلار در پیش گرفته، ممکن است در ادامه وارد کانال ۲۸ هزار تومانی شود، با بررسی روند قیمتی دلار رسمی مشخص می شود که دلار متشکل هم در کانال ۲۸ هزار تومانی قرار گرفته است، مقامات رسمی کشور تا کنون چندین بار از لزوم یکسان سازی نرخ ارز سخن گفته اند، باید دید که با کم شدن فاصله دلار رسمی و آزاد آیا بازارساز از فرصت به وجود آمده برای تحقق این وعده استفاده خواهد کرد؟

دولت رئیسی به دنبال کنترل خروج سرمایه از کشور

در  هفته گذشته اعضای ستاد هماهنگی اقتصادی دولت برای ارتقا و بهبود شاخص های سرمایه گذاری و جلوگیری از روند خروج سرمایه از کشور، بسته سیاست های جلوگیری از خروج سرمایه از کشور را تصویب کردند.

خبرگزاری ایسنا که  این خبر را منتشر کرد از جزییات این بسته چیزی را مطرح نکرد ولی آنچه مشخص است دولت به دنبال کنترل خروج سرمایه از کشور است.

در شرایطی که قیمت دلار بیشتر از سایر کالاها مانند مسکن، خودرو و.‌.‌. کنترل شده است تبدیل دارایی به ارز برای خروج از کشور بیشتر اتفاق می افتد ولی آنچه که مشخص است وضع محدودیت های این چنینی خودش مانعی برای ورود سرمایه به کشور خواهد شد .

افزایش سرمایه گذاری در کشورها مستلزم یک برنامه ریزی بلندمدت برای جلب اعتماد سرمایه گذاران است در صورتی که اعتماد سرمایه گذار جذب شود و ریسک سرمایه گذاری کم باشد اقدام به سرمایه گذاری خواهد کرد، به همین دلیل وضع محدودیت های این چنینی برای خروج ارز می تواند متضاد اعتماد سازی در بازار ارز باشد. از طرفی یکی از مواردی که سرمایه گذاران در سرمایه گذاری خود لحاظ می کنند میزان تورم است، بالا بودن تورم غالبا به عنوان عامل منفی در سرمایه گذاری لحاظ می شود و با ثابت بودن قیمت ارز هزینه های تولید را افزایش می‌دهد آنچه که برای تقویت سرمایه گذاری در کشور نیاز است کاهش تورم و کنترل نوسانات ارزی است.

سکه حمایت هایش را در هم شکست

سکه امامی در هفته قبل حمایت های قیمتی را پشت سر هم در هم شکست و در پایان هفته در محدوده ۱۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان معامله شد. سکه امامی در طول هفته گذشته بیش از ۷ درصد از ارزش خود را از دست داد و کاهش یافت، با توجه به کاهش ارزش اونس جهانی طلا در پایان هفته قبل، اگر قیمت دلار هم به روند کاهشی خود ادامه دهد قیمت سکه در هفته پیش رو احتمالا همچنان نزولی خواهد بود.

حباب سکه امامی بعد از حدود ۳ ماه، در زیر محدوده ۱۰ درصد نوسان می کند وآنطور که مشخص است پیش بینی ها از قیمت دلار جهت قیمت در بازار را تعیین میکند.

منبع: اکوایران

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها