|

هشدار جدی به زائران اربعین | مراقب کلاهبرداری جدید باشید

در آستانه ایام اربعین، یکی از نگرانی‌های جدی زائران ایرانی، مسأله تهیه بلیت سفر است؛ به‌ویژه بلیت هواپیما و اتوبوس که همواره با افزایش تقاضا و بعضاً بی‌نظمی در سامانه‌های فروش همراه می‌شود. نبود شفافیت در نرخ‌گذاری، فعالیت واسطه‌ها، و محدودیت ناوگان حمل‌ونقل موجب شده تا بسیاری از مشتاقان زیارت، روزهای پراضطرابی را برای رزرو بلیت تجربه کنند. برخی زائران از بالا بودن قیمت‌ها، برخی از نبود بلیت و برخی دیگر از نبود اطلاعات دقیق در مورد پروازها گلایه‌مندند. در این میان، سوءمدیریت یا نبود هماهنگی میان نهادهای مسئول می‌تواند شرایط را پیچیده‌تر کند و روند اعزام زائران را با اختلال مواجه سازد.

اقتصاد

با نزدیک شدن به ایام اربعین، میلیون‌ها زائر ایرانی آماده سفر به عتبات عالیات هستند؛ اما یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های آنان، تأمین بلیت با قیمت و شرایط مناسب است. در سال‌های اخیر، تجربه تلخ نوسانات شدید نرخ بلیت، به‌ویژه بلیت هواپیما، نگرانی زائران را دوچندان کرده است.

در حالی که بارها وعده داده شده بود بلیت‌ها با نرخ مصوب و نظارت‌پذیر عرضه شوند، اما در عمل بسیاری از بلیت‌ها یا با قیمت‌های نجومی در اختیار دلالان قرار گرفتند یا در کمترین زمان ممکن در سامانه‌های فروش به اتمام رسیدند. این در حالی است که تقاضا در بازه‌ای محدود به اوج می‌رسد و ظرفیت ناوگان هوایی و زمینی کشور به‌وضوح پاسخگوی این حجم از متقاضیان نیست.

از سوی دیگر، برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که هماهنگی مناسبی میان ایرلاین‌های ایرانی و عراقی یا شرکت‌های اتوبوس‌رانی با نهادهای متولی اربعین وجود ندارد. در نتیجه، زائران در بلاتکلیفی به سر می‌برند و ناچار به اعتماد به دفاتر غیررسمی یا واسطه‌هایی می‌شوند که بعضاً بلیت‌های تقلبی یا بدون اعتبار قانونی ارائه می‌کنند. نگرانی دیگر، احتمال افزایش لحظه‌ای قیمت بلیت با بهانه‌هایی مانند نبود ارز دولتی، هزینه‌های سوخت یا مشکلات فرودگاهی است که باعث می‌شود هزینه سفر برای اقشار کم‌درآمد به‌شدت سنگین شود.

در کنار این‌ها، نبود اطلاع‌رسانی دقیق و شفاف از سوی مسئولان نیز مزید بر علت شده است. بسیاری از زائران نمی‌دانند چه زمانی بلیت‌ها عرضه می‌شود، چه مدارکی نیاز است، چه نرخ‌هایی تعیین شده، و چگونه می‌توان با اطمینان خرید کرد. این فضای مبهم نه تنها موجب سردرگمی مردم می‌شود بلکه بستری مناسب برای سودجویی فراهم می‌آورد. اگر دولت و نهادهای مربوطه نتوانند با برنامه‌ریزی دقیق، سامانه‌های مطمئن و اطلاع‌رسانی شفاف وارد عمل شوند، ممکن است امسال نیز با صف‌های طولانی، ازدحام در فرودگاه‌ها، نارضایتی عمومی و حتی بی‌نصیب ماندن بسیاری از مشتاقان زیارت مواجه شویم.

قائم مقام راه‌آهن گفت: بلیت اربعین تمام مسیرها با هر نوع کیفیت قطار، قیمت مصوب دارد و فروش با قیمت بالاتر از مصوب بر روی بلیت امکان‌پذیر نیست مگر اینکه قیمت مصوب درج شده بر روی بلیت با فتوشاپ جعل شده باشد که مصداق کلاهبرداری است.

میرحسن موسوی، قائم مقام راه‌آهن با بیان اینکه از صبح امروز پیش فروش بلیت قطار اربعین آغاز شد، اظهار داشت: از صبح امروز تمام ظرفیت بلیت‌ قطارهای اربعین به سه مقصد کرمانشاه، همدان و خرمشهر عرضه می‌شود. کلیه بلیت‌هایی که استرداد می‌شوند از ۴ روز قبل از تاریخ حرکت قطار در ساعات خاص که این بازه زمانی اطلاع‌رسانی عمومی شده، دوباره در سایت و آژانس‌ها برای فروش عرضه می‌شوند بنابراین در روزهای آینده هم از محل استرداد بلیت امکان خرید مجدد برای مردم وجود دارد .

وی با اشاره به ظرفیت پیش بینی شده برای قطارهای اربعین ادامه داد: در بازه زمانی یک ماه ١.۵ تا ٢ میلیون صندلی برای تمام مسیرهای ریلی عرضه می‌شود که از این تعداد ۴۵٠ هزار صندلی را برای اربعین پیش‌بینی کرده‌ایم. علاوه بر این تعدادی قطار فوق‌العاده از جمله یزد-خرمشهر، کرمان- خرمشهر، ساری- کرمانشاه، گرگان- کرمانشاه و رشت- کرمانشاه در سیستم فروش بلیت عرضه شد.

پیاده-روی-اربعین-1

کمترین و بالاترین قیمت بلیت قطار اربعین  

معاون مسافری راه‌آهن با تاکید بر اینکه قیمت بلیت قطار عرضه شده در هر درگاهی و آژانس‌های مسافرتی تحت قیمت مصوب باید به فروش برسد، گفت: بلیت تمام مسیرها با هر نوع کیفیت قطار، قیمت مصوب دارد و فروش با قیمت بالا تر از مصوب بر روی بلیت امکان‌پذیر نیست مگر اینکه بلیت جعل شده باشد و قیمت مصوب درج شده بر روی بلیت با فتوشاپ و جعل شده باشد که مصداق کلاهبرداری است. مردم می‌توانند این موارد را از طریق سامانه ٠٢١-۵٠۴٩ و دفاتر در ایستگاه‌های راه‌آهن اطلاع دهند.

موسوی با بیان اینکه پیک قطارهای اربعین از یکم ماه صفر آغاز می‌شود ، افزود: سفرهای ریلی اربعین از پنجم مرداد ماه آغاز می‌شود اما برنامه‌ریزی به صورت پویا است به طوری که در روزهای اول تعداد حرکت‌ قطارها کمتر است اما از ١۵ صفر این تعداد حرکت‌ قطارها افزایش پیدا می‌کند.

قائم مقام راه‌آهن با اشاره به کمترین و بالاترین قیمت مصوب بلیت قطار اربعین گفت: قطارهای ۵ ستاره ،۴ ستاره و ٣ ستاره و ٣ ستاره اتوبوسی در مسیر اربعین فعال هستند و کمترین قیمت بلیت قطار از مبدا تهران ۶٠٠ تا ۶۵٠ هزار تومان و بالاترین قیمت بلیت برای قطارهای ۵ ستاره با خدمات ویژه حدود ١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان است.

وی به مردم توصیه کرد: مردم و زائران توجه داشته باشند که حرکت قطارها در زمان مقرر انجام می‌شود از این رو به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند به قطار برسند وگرنه از سفر جا می‌مانند.

کشنده-قطار

منبع: ایلنا
کدخبر: 356674 سهیل مافی

ارسال نظر