|

سهامداران بخوانند | پیش بینی بورس فردا سه شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴

بورس تهران در روز دوشنبه با کاهش شاخص‌ها و خروج نقدینگی حقیقی، بار دیگر در مسیر اصلاحی قرار گرفت. افت حجم و ارزش معاملات خرد در کنار کوچ بخشی از سرمایه‌ها به سمت بازار طلا، نشان می‌دهد انگیزه خریداران نسبت به روزهای ابتدایی هفته کاهش یافته است. با این حال، حفظ کانال سه‌ میلیونی شاخص کل، نشانه‌ای از تداوم مقاومت بازار در برابر فشار فروش تلقی می‌شود.

اقتصاد سهامداران بخوانند | پیش بینی بورس فردا سه شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴

 روز دوشنبه بازار سهام در حالی به کار خود پایان داد که شاخص کل بورس با افت ۳۱ هزار و ۱۵۶ واحدی، معادل ۱.۰۱ درصد کاهش یافت و در سطح سه ‌میلیون و ۵۶ هزار واحد ایستاد. شاخص هم‌وزن نیز هزار و ۸۸۴ واحد افت کرد و با کاهش ۰.۲۱ درصدی در تراز ۸۹۲ هزار و ۸۹۷ واحد متوقف شد.

در جریان معاملات دوشنبه، حجم و ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی نسبت به روز گذشته کاهش داشت. حجم معاملات خرد به ۳۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون برگه سهم و ارزش آن به ۱۲ هزار و ۴۸۲ میلیارد تومان رسید. این افت نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از فعالان بازار، تمایل خود را برای ورود به معاملات کاهش داده‌اند.

خروج پول حقیقی از سهام

روز دوشنبه تراز پول حقیقی در بازار سهام منفی شد و حدود ۳۷۱ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از سهام، حق‌تقدم و صندوق‌های سهامی خارج شد. در حالی که صندوق‌های درآمد ثابت نیز با خروج پول روبرو بودند، صندوق‌های طلا توانستند جریان ورودی نسبی را ثبت کنند.

کارشناسان معتقدند بخشی از این تغییر جهت سرمایه‌ها به دلیل جذاب‌تر شدن بازار طلا در داخل کشور و همزمان رشد بهای جهانی اونس طلاست. از ابتدای هفته تاکنون، تمایل سرمایه‌گذاران به بازارهای موازی از جمله طلا و ارز افزایش یافته که می‌تواند بخشی از نقدینگی کوتاه‌مدت بورس را به خود جذب کند.

پیش ‌بینی بورس فردا سه شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴

در پایان معاملات روز دوشنبه ارزش سفارش‌های خرید در پنج خط اول سهام حدود ۷۸۰ میلیارد تومان و ارزش صفوف فروش نزدیک به ۸۹۰ میلیارد تومان بود. این نسبت نشان می‌دهد که بازار در وضعیت متعادل اما کم‌رمق قرار دارد؛ جایی که نه خریداران توان فشار بر قیمت‌ها را دارند و نه فروشندگان از قدرت کافی برای ایجاد ریزش برخوردارند.

برآیند رفتار دوشنبه بازار نشان می‌دهد که بورس در حال عبور از فاز هیجانی و ورود به دوره‌ای آرام‌تر است. با وجود افت شاخص‌ها و خروج نقدینگی در روز دوشنبه، نمی‌توان افزایش عرضه را ناشی از عامل خاصی دانست. فضای فعلی بیشتر به بازاری شباهت دارد که بین فشار عرضه و تقاضا در حال تعادل‌سازی است.

پیش‌بینی برای سه‌شنبه ۲۹ مهر این است که فشار فروش در برخی نمادها ادامه داشته باشد، اما احتمال ریزش شدید شاخص پایین است. به نظر می‌رسد بورس در روزهای پیش‌ رو در محدوده‌ای متعادل نوسان کند و در هفته‌های آینده وارد فاز خنثی شود؛ جایی که نه خریداران قدرت کافی برای پیشبرد روند صعودی دارند و نه فروشندگان توان غالب شدن بر بازار.

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 363055 سارا سمیع شمس
ارسال نظر