مهریه زنان باید حذف شود ! | درخواست فوری از نمایندگان درباره سقف مهریه
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه مهریه باید به طور کامل برچیده شود، گفت: باید به جای مهریه برای زن بیمه تامین اجتماعی در نظر گرفته شود.

«شهلا کاظمی پور» جامعهشناس و عضو هیات علمی دانشگاه تهران در خصوص طرح مجلس برای اصلاح قانون مهریه گفت: من صد در صد موافق هستم. سالهاست که میگویم مهریه باید برداشته شود. دولت نباید از قانون مهریه حمایت کند و همان ۱۴ سکه هم خود مسئلهساز است. همین طلاقها همه از مهریه ناشی میشود. برای آنکه به خانمها حقوق ندهند و حق خانه داری را لغو کنند، قانون مهریه را اعمال کردهاند و میگویند مهریه را کی داده و کی نداده است. لذا قانون مهریه باید اصلاح شود و حتماً خانمها در زمان ازدواج بیمه شوند و حقوقی به آنها پرداخت شود، نه با مهریه.
وی افزود: مهریه به غیر از جنگ و دعوا و زندانی شدن مرد فایدهای ندارد. از روز اول زندگی، تیشه به ریشه خانوادهها میزند. در ابتدای امر، اگر خانم شاغل نیست باید به جای مهریه برای زن بیمه تامین اجتماعی در نظر گرفته شود، کسورات پرداخت شود که به آن بیمه مهریه گفته میشود و هرگاه مشکلاتی داشت به مرور حقوق دریافت کند.
این پژوهشگر مسائل زنان خاطرنشان کرد: یک زنی که ثروت دارد و پولش از پارو بالا میرود، بعد مرد را به زندان میاندازد. این چه توجیهی دارد؟ این قانون مشکل دارد. فرض کنید من شاغل هستم و حقوقم از همسرم بیشتر است. من میخواهم مهریه را چه کار کنم؟ نمیتوان همه را با یک چوب زد. افراد متفاوت هستند. خانمهایی که شاغل هستند، مساوی مردان در جامعه کار میکنند و درآمد دارند. حالا فرض کنید جنسیت اینها عوض شود. آیا خانم حاضر است به آقا مهریه دهد؟
کاظمیپور در ادامه گفت: مخالفت دولت هم با طرح مجلس در کاهش سقف مهریه به این دلیل است که خود را درگیر مشکلات نکند. باید یک طرح جامع تدوین کنند. نمی توان مقطعی با بالا و پایین شدن ارز درباره مهریه قانون گذاشت. چند سال پیش مهریه ۱۱۰ سکه را در نظر گرفتند و اکنون با گران شدن ارز، ۱۴ سکه را مطرح میکنند. هیچکدام از اینها راهکار نیست باید یک فکر اساسی کرد. جوانان تصور میکنند که مهریه یک تأمین برای آینده زنان است. شما بروید در دادگاه ببینید چه خبر است. نه تنها تأمین آینده نیست، بلکه جانش در خطر و اعصابش آشفته است.
این جامعهشناس با بیان اینکه باید در مورد مهریه یک اقدام منطقی و اساسی کرد، گفت: با مهریه کار درست نمیشود. بیمه زنان را باید جایگزین مهریه کرد. روز اولی که طرف ازدواج میکند خوب و خوش است یا اصلاً فکر طلاق نیست. وقتی اول ازدواج مهریه تعیین میکند ذهنش به دنبال این است که بر فرض میخواهد طلاق بگیرد. مهریهای که در اسلام گفته شده، متاسفانه ما تغییرش دادیم. اسلام میگوید مهریه عندالمطالبه است. روز اول ازدواج، مرد یک ملکی را قباله زن کند و کسی با این مخالف نیست. مهریه باید به روز باشد و به تاریخ آینده نباشد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران در پایان گفت: گروهی از زنان که به هر دلیلی علاقه ندارند، کار کنند و در خانه هستند، به نظر من خانه داری از هر کاری مشکلتر است. برای آنها حقوق قائل شوند. زن خانه دار حتی اگر از همسر خود جدا نشد پس از ۳۰ سال کار خانهداری حقوق بازنشستگی دریافت کند، چرا باید زن و مرد جدا شوند که مهریه تعلق به زن بگیرد حتماً نباید جدا شوند که بروند مهریه بگیرند.
درخواست فوری از نمایندگان درباره کاهش سقف مهریه
زهرا بهروزآذر معاون امورز زنان و خانواده رئیسجمهور با اشاره به طرح کاهش سقف مهریه تا ۱۴ سکه گفت: از نمایندگان درخواست میکنم این طرح را فعلا متوقف کنند چراکه این مساله صرفا برای آقایان نیست. به همان نسبت مرتبط با خانمها هم هست.
وی افزود: اینکه ما یکجانبه فقط آقایان را ببینیم و خانمهایی که برای آنها این مساله بسیار اهمیت دارد را حذف کنیم اصلا با رویکرد ما در معاونت زنان و دولت سازگار نیست.
بهروزآذر گفت: همه تلاشمان را میکنیم. جلساتی به صورت تخصصی داریم با معاونت حقوقی و وزارت دادگستری هم صحبتهایی انجام میدهیم که بتوانیم نظر جمعی دولت را هم در این خصوص اعلام کنیم.
معاون رئیسجمهور خطاب به نمایندگان تاکید کرد: با این حال فعلا خواهشم از همه نمایندگان این است که این طرح را متوقف کنند تا انشاالله فرآیند علمیاش طی شود و نظر کارشناسی بدهیم.
شما در این باره چه نظری دارید ؟ آیا واقعاً میزان مهریه نوعی اهرم یا پشتوانه برای زنان جامعه تلقی میشود ؟ این حجم از آمار بخشش مهریه و گرفتن حق طلاق در زنان جامعه نشان دهنده چیست ؟
ارسال نظر