|
کدخبر: 145436

خانه های قدیم ساخت مشتری پیدا کرد + جدول

بر اساس آمارهای توسط بانک مرکزی مدتی است سهم خانه‌های کهنسال ازواحدهای فروش رفته افزایش داشته است.

راه و مسکن خانه های قدیم ساخت مشتری پیدا کرد + جدول

بر اساس آمارهای منتشر شده توسط بانک مرکزی مدتی است سهم خانه‌های کهنسال ازواحدهای فروش رفته افزایش داشته است. این تمایل به خرید خانه‌های قدیمی می‌تواند به دلیل کاهش واحدهای نوساز و نرخ پایین این املاک نسبت به میانگین منطقه باشد.

پیش از این نرخ واحدهای نوساز در هر منطقه معیاری برای قیمت‌گذاری سایر املاک آن منطقه بود و بر اساس عمری که از بنا گذشته و سایر امکانات، موقعیت محلی و... نرخ هر ملک مشخص می‌شد. اما با کاهش شدید واحد‌های نوساز این نوع ارزش‌گذاری برای املاک نیز کم تر مورد توجه قرار دارد. فاصله قیمتی بین املاک ۳ تا ۱۰ سال کاهش داشته است و نرخ آپارتمان‌های تا ۱۵ سال در هر منطقه به هم نزدیک شده است.

اگر آپارتمان نوسازی هم در منطقه‌ای یافت شود، معمولا پیشنهاد فروشنده با نرخ میانگین منطقه تفاوت بالایی دارد. بررسی فایل‌های فروش یکی از سایت‌های اینترنتی فروش و اجاره مسکن، نشان می‌دهد که تنها ۳ مورد ملک نوساز برای فروش گذاشته شده است که دو مورد آن مالکان بیش از نرخ میانگین منطقه پیشنهاد قیمتی داشته‌اند.

ملکی ۱۶۴ متری در محله امیر آباد ۹ میلیارد و ۵۱۲ میلیون برای فروش گذاشته شده (متری ۵۸ میلیون )، که نرخ پیشنهادی براساس سایر فایل‌های فروش، چندان با نرخ واقعی محله بیگانه نیست.

اما در بزرگراه رسالت خیابان شهید کرد ملکی نوساز با متراژ ۸۱ متر مربع ۳ میلیارد و ۶۴۵ میلیون (متری ۴۵ میلیون) برای فروش گذاشته شده است و یا آپارتمانی نوساز در محله آیت الله کاشانی با متراژ ۱۳۳ متر مربع ۶ میلیارد و ۷۸۳ میلیون (متری ۵۱ میلیون) قیمت‌گذاری شده که نرخ‌های های پیشنهادی فاصله زیادی با نرخ واقعی منطقه دارد.

فروشندگان مسکن یا صبور باشند یا عقب نشینی کنند

 این درحالی است که آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد نرخ مسکن در حال کاهش است وبا ریزش بالای معاملات مسکن رو به رو بوده‌ایم و فروشندگان مسکن در این بازار بی‌مشتری یا باید صبور باشند و یا از قیمت‌های خود عقب نشینی کنند.

براساس آمارهای منتشر شده توسط بانک مرکزی، در آذرماه متوسط نرخ خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی ۲۶ میلیون و ۹۱۰ هزار تومان بوده که نسبت به ماه قبل ۱.۱ درصد کاهش نشان می‌دهد اما نسبت به سال قبل ۹۸.۹۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بیشترین متوسط نرخ یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده ۵۷ میلیون و صد هزار تومان بوده که متعلق به منطقه یک و کم قیمت‌ترین متعلق به منطقه ۱۸ بوده که نرخ میانگین آن متری ۱۰ میلیون ۸۱۰ هزار تومان است.

 همچنین توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا حاکی از آن است که از مجموعه ۲۵۵۵ واحد مسکونی معامله شده واحدهای تا ۵ سال با سهم ۳۹.۱ درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص دادند که نسبت به سال قبل ۳.۴ واحد درصد کاهش یافته است و در مقابل به سهم واحدهای با قدمت بالا یعنی در گروه‌های ۶ تا ۱۰ سال و بیش از ۲۰ سال افزوده شده است.

همچنین منطق ۵ و ۷ با ۱۲ درصد سهم بیشتری از کل معاملات شهر تهران را به خود اختصاص داده و مناطق ۴ و ۱۰ با سهم مشابه ۷.۹ درصد به ترتیب در جایگاه‌های دوم و سوم قرار دارند.

بیشترین سهم از معاملات انجام شده بر اساس زیربنا متعلق به واحدهای با زیر بنای ۵۰ تا ۶۰ متر با سهم‌۱۵.۶ درصد اختصاص داشته است. زیربنای ۶۰ تا ۷۰ متر با سهم ۱۴.۱ و ۷۰ تا ۸۰ متر مربع با سهم ۱۱.۳ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

مسکن

منبع: اقتصاد نیوز

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها