گزارش گسترشنیوز از نشست خبری رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات؛
تشریح وضعیت جویشگرهای بومی/ همکاری با بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سؤالی درباره جویشگرهای بومی گفت: ؛ با حمایتهایی که از طراحی و پیادهسازی جویشگرها انجام شد، دو جویشگر "پارسیجو" و "یوز" عرضه شد.
گسترشنیوز: یزدانیان درباره موضوع شکلگیری کسبوکارها ذیل این جویشگرها اذعان کرد: تاکنون این امر محقق نشده و دولت بهعنوان وظیفه حاکمیتی در این زمینه سرمایهگذاری کرده است. وی به بیان جزییات بیشتری درباره این جویشگرها پرداخت و گفت: جویشگر پارسیجو با حمایت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و جویشگر یوز با حمایت سازمان فناوری اطلاعات طراحی شد اما شاید انتظاری که برای جویشگرها ترسیمشده بود محقق نشد ولی ما در پژوهشگاه ارتباطات موظف شدیم درباره عدم تحقق هدف این دو جویشگر مطالعاتی انجام دهیم.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تأکید کرد: ما بر اساس تکالیفی که در رابطه با پروژه شبکه ارتباطات ملی داریم از این پروژه حمایت کردهایم و این حمایتها ادامه خواهد داشت. یزدانیان تصریح کرد: همانطور که وزیر ارتباطات تأکید کردهاست باید استفاده از جویشگرهای بومی از سنین پایین اتفاق بیفتد.
پروژه ۵ G
یزدانیان در خصوص پروژه ۵ G گفت: این طرح از ۳ سال گذشته آغازشده ولی علیرغم تهیه نقشه راه و برگزاری جلسات با متخصصان به نتایج ملموسی نرسیدیم.
اینترنت اشیا و پژوهشگاه ارتباطات
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات بابیان اینکه حدود سه پروژه در حوزه اینترنت اشیا اجرایی شده گفت: نقطه عطف اجرای این پروژهها تهیه نقشه راه اینترنت اشیا بوده که به این پژوهشگاه واگذارشده است. یزدانیان بابیان اینکه انحرافاتی در زمینه اینترنت اشیا رخداده گفت: در سالهای گذشته پروژهای به این پژوهشگاه سفارش داده میشد و این پژوهشگاه بدون در نظر گرفتن توانمندیهای خود اقدام به پذیرش طرحهای پژوهشی میکرد درحالیکه باید در نظر داشته باشیم نمیتوانیم از صفرتا ۱۰۰ پروژهها را در این پژوهشگاه انجام دهیم.
همکاری با شرکتهای دانشبنیان
یزدانیان با اشاره به همکاری با شرکتهای دانشبنیان گفت: ما به دنبال مدیریت پروژهها هستیم و درحالحاضر در تلاش هستیم تا با مذاکره با شرکتهای دانشبنیان، مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها نسبت به برونسپاری پروژهها اقدام کنیم.
همکاری با پژوهشگاه فضایی
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات بابیان اینکه هیچگونه موازیکاری میان این دو پژوهشگاه وجود ندارد اظهار کرد: کلیه سفارشهایی که از سوی سازمان فضایی به پژوهشگاه ارتباطات سفارش داده میشود، پس از ارزیابیهای در صورت لزوم در این پژوهشگاه اجرایی میشود.
ارائه خدمات به بخش خصوصی
یزدانیان درباره ارتباط با بخش خصوصی بیان کرد: زمانی که هزینههای R&D در پروژههای تحقیقاتی زیاد باشد و بخش خصوصی نتواند این هزینهها را تأمین کند باید بخش دولتی در این پروژهها سرمایهگذاری کند. این مقام مسئول با تصریح اینکه پژوهشگاه ارتباطات به دنبال رقابت با بخش خصوصی نیست گفت: ما در پژوهشگاه ارتباطات به دنبال ارائه خدمات به آنها هستیم و درصدد هستیم تا امکان دسترسی بخش خصوصی را به اسناد و منابع علمی تولیدشده در این پژوهشگاه فراهم کنیم.
پدافند غیرعامل
یزدانیان در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات این پژوهشگاه در زمینه پدافند غیرعامل گفت: : پدافند سایبری در پژوهشکده امنیت این پژوهشگاه تعریفشده است و سرفصل این پروژه با همکاری پدافند غیرعامل وزارت ICT تدوینشده و سند الزامات آن نیز در حال تدوین است.
تعامل با دانشگاهها و وزارت علوم/ برونسپاری برخی از پروژهها
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: با شرکت ارتباطات زیرساخت در حال تعامل برای اجرای چند پروژه تحقیقاتی هستیم و بیشترین تمرکز ما در این تحقیقات توسعه محصولات بومی است که در شبکه انتقال این شرکت کاربرد دارد. وی در همین باره افزود: انجام برخی از پروژهها را به بخش خصوصی، شرکتهای دانشبنیان واگذار خواهیم کرد و با دانشگاهیان نیز دراینباره در حال رایزنی هستیم.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره قراردادهای بینالمللی این پژوهشگاه، گفت: در اواخر دهه هفتاد، مرکز تحقیقات مخابرات ایران تحقیق مشترکی با اتحادیه جهانی مخابرات انجام داد. وی ادامه داد: درحالحاضر قرارداد بینالمللی نداریم اما با تعامل با وزارت علوم در چند کشور اروپایی تفاهمهایی را منعقد میکنیم که از این کشورها، آلمان انتخابشده که در شهریورماه باهدف انتقال دانش فنی به کشور صورت میگیرد.
برگزاری کارگاههای آموزشی
یزدانیان در انتهای سخنان خود با اشاره به فعالیتهای آموزشی پژوهشگاه ارتباطات گفت: دانش بهدستآمده از پروژههای تحقیقاتی خود را در قالب کارگاههای آموزشی در اختیار عموم قرار میدهیم.
ارسال نظر