|
کدخبر: 204935

سلطان خودروهای کم مصرف با ظاهری عجیب + تصاویر

عمولاً بوگاتی ویرون با ۱۰۰۰ اسب بخار قدرت و حداکثر سرعتی فراتر از ۴۰۰ کیلومتر بر ساعت به‌عنوان بلندپروازانه‌ترین پروژهٔ رئیس سابق گروه فولکس‌واگن «فردیناند پیچ» شناخته می‌شود اما فولکس‌واگن XL۱ با تنها ۶۸ اسب بخار قدرت و حداکثر سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت نیز پروژهٔ بسیار دیوانه‌واری بود.

خودرو سلطان خودروهای کم مصرف با ظاهری عجیب + تصاویر

در دهه ۲۰۰۰، فولکس‌ واگن چند کانسپت را معرفی کرد که پیش‌نمایشی از خودرویی بود که می‌توانست صد کیلومتر را فقط با مصرف یک لیتر بنزین طی کند.

این ایده هرچند جذاب بود اما در ابتدا بسیار مسخره به نظر می‌رسید زیرا چیدمان پشت سر هم صندلی‌ها موجب شده بود دو کانسپت اول شباهت چندانی به یک خودروی واقعی و کاربردی نداشته باشند. سپس در سال ۲۰۱۱ فولکس‌واگن سومین کانسپت این پروژه را معرفی کرد که با چیدمان معمولی صندلی‌ها و درهای پروانه‌ای، خودروی بسیار واقعی‌تری به نظر می‌رسید. با این کانسپت، ایده خودروی کم‌ مصرف فولکس‌ واگن بسیار به واقعیت نزدیک شده بود و این شرکت اعلام کرد این خودرو را در تعداد محدود ۲۵۰ دستگاه تولید خواهد کرد.

فولکس-واگن

فولکس-واگن۲

بدین ترتیب، یک سال بعد نسخه تولیدی این خودرو که XL۱ نام گرفته و کم‌مصرف‌ترین خودروی دنیا محسوب می‌شد، در نمایشگاه ژنو ۲۰۱۳ رونمایی شد. در ساخت این خودرو از ویژگی‌ها و قطعاتی استفاده شده بود که معمولاً در سوپراسپرت‌های فوق‌العاده سریع می‌بینیم. به‌عنوان‌ مثال، این خودرو به شاسی فیبر کربنی، ترمزهای کربن سرامیکی و درهای پروانه‌ای مجهز بود و ضریب درگ آن عدد فوق‌العادهٔ ۰.۱۸۶ بود. البته در XL۱ بسیاری از تکنولوژی‌ها فقط برای به حداکثر رساندن راندمان استفاده شده بودند. XL۱ خودروی بسیار کوچکی است که تنها ۳,۸۸۸ میلی‌متر طول و ۷۹۵ کیلوگرم وزن دارد.

فولکس-واگن۳

فولکس-واگن۴

جایی که XL۱ کاملاً از سوپراسپرت‌ها فاصله می‌گیرد، زیر کاپوت است زیرا در اینجا بجای پیشرانه‌های قدرتمند V۸ یا V۱۰ یک قوای محرکه دیزلی دو سیلندر هیبریدی قرار دارد. بخش الکتریکی این قوای محرکه از یک موتور الکتریکی ۲۷ اسب بخاری و پکیج باطری ۵.۵ کیلووات ساعتی تشکیل شده که امکان پیمودن ۵۰ کیلومتر را به‌صورت تمام الکتریکی فراهم می‌کند. پیشرانه دیزلی XL۱ هم یک نمونه ۸۰۰ سی‌سی کوچک با ۴۷ اسب بخار قدرت است که در میانه خودرو نصب شده است. این موتور در اصل همان پیشرانه ۱.۶ لیتری چهار سیلندر دیزلی گلف است که نصف شده است.

مجموع خروجی این قوای محرکه ۶۸ اسب بخار قدرت و ۱۴۰ نیوتن متر گشتاور است. مصرف سوخت XL۱ رسماً ۰.۹ لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شد که حتی از هدف ۱ لیتر در هر صد کیلومتر هم کمتر بود. XL۱ اما هرگز خودروی ارزانی نبود زیرا در سال ۲۰۱۵ با قیمت ۹۸,۵۱۵ پوند معادل ۱۳۹ هزار دلار ارائه شد که با این قیمت می‌شد یک پورشه ۹۱۱ فول آپشن خرید.

رانندگی با XL۱ به‌طور شگفت‌انگیزی لذت‌بخش است آن‌هم نه به خاطر سرعت و شتاب بالا زیرا این‌گونه نیست. شتاب صفرتاصد این خودرو ۱۲.۹ ثانیه طول می‌کشد و همه‌چیز در سرعت ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت که به‌صورت الکتریکی محدود شده به پایان می‌رسد. البته گیربکس هفت سرعته دوکلاچه به‌گونه‌ای طراحی شده که گشتاور شگفت‌انگیزی را در دورهای پایین در اختیار راننده قرار می‌دهد و به همین دلیل XL۱ هرگز خیلی خودروی کُندی احساس نمی‌شود. فرمان خودروی نیز فاقد نیروی کمکی است و به همین دلیل بازخورد بیشتری نسبت به دیگر محصولات فولکس‌واگن و حتی سوپراسپرت‌ها دارد.

فولکس-واگن۵

ازآنجایی‌که ۵۵ درصد از وزن XL۱ روی چرخ‌های عقب قرار دارد، تعادل خودرو فوق‌العاده است و حتی با وجود لاستیک‌های جلوی بسیار باریک ۱۱۵ (لاستیک‌های باریک به کاهش مصرف سوخت کمک می‌کنند) که چسبندگی پایینی دارند، هنوز هم می‌توان روی هر نوع مسیری با سرعت‌های بالا حرکت کرد. ویژگی‌های منفی این خودرو هم ترمزهای کربن سرامیکی و عدم امکان تعویض دنده به‌صورت دستی است زیرا برای کاهش مصرف سوخت بهتر است کامپیوتر دنده‌ها را تعویض کند. دوربین‌هایی که بجای آینه‌های جانبی نصب شده‌اند نیز چندان عالی نیستند اما باید توجه داشت درحالی‌که امروزه تعداد محدودی از خودروها از این تکنولوژی استفاده می‌کنند، فولکس‌واگن شش سال پیش از آن استفاده کرده بود و این نشان می‌دهد که XL۱ چقدر پیشرفته بوده است.

همان‌طور که در ابتدا گفته شد، فولکس‌واگن تعداد محدودی از XL۱ تولید کرد و مالکین آن‌ها معمولاً تمایلی به فروش خودروی خود ندارند و بنابراین به‌ندرت یک XL۱ برای فروش گذاشته می‌شود. حال اما به‌تازگی این اتفاق رخ داده و یک XL۱ قرمزرنگ در هلند به حراج گذاشته شده است. این خودرو از زمانی که در سال ۲۰۱۵ خریداری شده تاکنون تنها ۱۹,۵۰۰ کیلومتر کار کرده و فقط یک مالک داشته است. در توضیحات این خودرو یک ضربه جزئی در قسمت عقب ذکر شده که البته بعداً در کارخانهٔ فولکس‌واگن در ولفسبورگ برطرف شده است. اما حتی با وجود این مشکل، این XL۱ قرمزرنگ با قیمتی بیش از ۱۰۰ هزار پوند معادل ۱۴۰ هزار دلار به فروش رسیده است.

منبع: پدال

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها