|
کدخبر: 117492

کدام عرضه‌ اولیه ها سود بیشتری دادند؟

صاحبان نقدینگی دنبال افزایش انتظارات تورمی این روزها سراسیمه به‌دنبال راهکاری برای حفظ ارزش سرمایه خود هستند و در این میان بازار سرمایه به مامنی برای این پول‌های سرگردان تبدیل شده است.

بورس کدام عرضه‌ اولیه ها سود بیشتری دادند؟

در این میان عرضه‌های اولیه همواره از جذابیت بالایی برای سرمایه‌گذاران برخوردار بوده و هست، حتی عرضه‌های اولیه کوچک که از منظر مقداری، سود دندان‌گیری ندارند. در این میان بررسی‌های نشان می‌دهد بازار سهام در مجموع بورس و فرابورس تا به اینجای کار در سال ۹۹ میزبان ۱۷ شرکت تازه‌وارد شرکت‌ بودند، اما این عرضه‌های اولیه چه میزان نقدینگی جذب کردند؟ چه بازدهی از شرکت‌های تازه‌وارد نصیب سهامداران شد؟

کدام عرضه‌ها سود بیشتری دادند؟

اشتیاق به خرید سهام شرکت‌هایی که برای اولین بار وارد بازار سرمایه می‌شوند، حتی درخصوص عرضه‌های کوچک و بعضا گران بازار نیز مشاهده می‌شود. سرمایه‌گذارانی که معتقدند عرضه اولیه هر چه که باشد، برای چند روز، چند هفته و حتی چند ماه در محدوده سبز تابلو نوسان کرده و به هر حال بازده مثبتی را نصیب سهامداران خود خواهد کرد. بررسی عرضه‌های اولیه با بیشترین بازدهی از سال ۹۹ تاکنون نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری پویا توانست طی ۳۶روز متوالی بعد از عرضه اولیه، با روندی مثبت همراه شود و در نهایت بازده ۳۲۷ درصدی را در موج اول ثبت کند (منظور از موج اول بازده یعنی مرحله‌ای که یک نماد بعد از عرضه اولیه تا رسیدن به نخستین افت قیمتی سپری می‌کند). نماد «پیزد» در آخرین روز اردیبهشت ۹۹ با قیمت هر سهم ۴۰۳۵تومان کشف قیمت شد و بازدهی ۲۴۴ درصدی از آن سهامداران خود کرد. نماد معاملاتی شرکت صنایع لاستیک یزد برای ۶۶ روز بی‌وقفه صعودی بود.

شرکت پلیمر آریاساسول نیز در حالی خردادماه امسال شاهد عرضه اولیه سهام خود در فرابورس ایران بود که در موج اول که ۴۸ روز به درازا کشید، به بازدهی ۲۰۳درصدی دست یافت. سرمایه‌گذاری صباتامین اولین تازه‌وارد سال ۹۹ در بازار سهام بود که ۱۷ روز متوالی با رشد قیمت همراه شد و در این مدت سود ۱۲۲ درصدی را نصیب سهامداران خود کرد. در این میان ۹ نماد بورس و فرابورس از روز عرضه تاکنون بی‌وقفه با رشد قیمت همراه شده‌اند. قدیمی‌ترین نماد این گروه «ولپارس» است که با وجود اینکه هر روز در سقف قیمتی دادوستد شد اما با توجه به پرنکردن حجم مبنا، در ۲۹ روز کاری سپری شده به رشد ۱۰ درصدی بسنده کرده است. «رافزا» دیگر نمادی است که ۲۵ تیرماه عرضه شد اما این سهم نیز تنها سودی ۶ درصدی از آن سهامداران خود کرده است.

بیشترین نقدینگی جذب شده

از ۱۷ شرکتی از در سال‌جاری به گردونه معاملات سهام اضافه شدند، نماد «شستا» بیشترین جذب نقدینگی در بازار سهام را به نام خود ثبت کرده و توانست ۶۸۸ میلیارد تومان پول جذب کند. «شستا» ۲۷ فروردین ماه بورسی شد و در موج اول خود رشدی ۹۰ درصدی را تجربه کرد. این سهم برای چند روزی توانست با سبقت گرفتن از «فارس» و «فولاد» جایگاه بزرگ‌ترین بنگاه بورسی را به خود اختصاص دهد.  «سیتا» یکی از دیگر از عرضه‌های اولیه سال ۹۹ بود که با کشف قیمت ۳۲۵۰ تومانی روانه بازار شد و با جذب ۲۶۰ میلیارد تومان پول از این منظر در رده دوم ایستاد. دو نماد «صبا» و «وپویا» نیز که هر دو در سال ۹۹ و در فرابورس ایران عرضه اولیه شدند نیز در این فهرست قرار گرفتند. به‌طوری‌که جذب نقدینگی ۱۸۰ میلیارد تومانی توسط «صبا» و ۱۶۴ میلیارد تومانی توسط «وپویا» را شاهد بودیم. سرمایه‌گذاری صبا تامین در موج اول توانست سود ۱۲۲ درصدی را نصیب سهامداران کند.

«آریا» در رتبه پنجم این رده‌بندی ایستاد و موفق به جذب ۱۱۹ میلیارد تومان نقدینگی در روز عرضه اولیه شد. در مجموع ۱۷ نماد تازه‌وارد سال ۹۹، یک هزار و ۹۸۲ میلیارد تومان نقدینگی را جمع کردند که چندان قابل توجه نیست.

سیگنال رکوردشکنی‌ها در عرضه‌های اولیه

اولین عرضه اولیه سال‌جاری با استقبال یک میلیون و ۹۳۰ هزار و ۸۳۸ نفری معامله‌گران همراه شد. مشارکتی که با هر عرضه اولیه ارتقا پیدا کرد و در عرضه سهام کشاورزی و دامپروری ملارد شیر، با رشد ۱۸۷ درصدی به ۵ میلیون و ۴۵۴ هزار نفر ارتقا پیدا کرد. هر چند «گدنا» نتوانست این رکورد را ارتقا دهد اما در مجموع پیام افزایش قابل‌توجه مشارکت در عرضه‌های اولیه سهام به سیاست‌گذار این است که نقدینگی تازه‌وارد عطش سرمایه‌گذاری در بورس را دارد و با ایجاد فضای مناسب و تعمیق بازار می‌توان از نقدینگی سرگردان در اقتصاد برای رونق‌بخشی به بورس بهره جست.

منبع: دنیای اقتصاد
  • حجت کارگر ارسالی در

    دولت انقدر مردم را جذب بورس کرد و اولش س ود داد به مردم وهمرا گول زد وتمام پول مر دم را جذب بورس کرد و یک دفع پولهای مردم را بالا کشید .بعد گفتکه هرمردم همی پولشو نو تو یک سبد نریزن .مردم همین کارو کردن ولی دولت همی سبدهارو کله کرد. دولت بداد مردم برس پول مردم در بورس کجا رفت خودت م یدونی چکار کردی

  • ناشناس ارسالی در

    خدالعنتشون کنه وبه زمین گرم بزنه دزدان و اختلاسگران که با نام اسلام تیشه بر ریشه مسلمانان واسلام زدند خیر نبینند آمین

  • حمید. ارسالی در

    سلام دولتمردان شما را به امام حسین (ع) این مردم را به خودتان بی اعتماد نکنید با این زندگی سخت ودشوار باز ما را گول زدید همین اندک پول حقوق کارگری را تو بورس به شما دادیم که مشکل اقتصاد حل بشه ما را میخواهید با خاک یکسان کنید آخه این چه برنامه ریزی هست که باز افرادسودجو به ثروت کلان برسن اینها همه حق الناس میباشد که خودتان عواقب آن را بهتر میدانید

  • حمید ارسالی در

    ما مگه جز ۸۰میلیون نیستیم که سهام عدالت نداشته باشیم این چه عدالتی هست ما که دم از شیعه میزنیم همه تلاش ما این هست که ع دالت را برقرار کنیم تمام امامان پیامبران برای حق و عدالت جنگیدن ما چی فقط به فک ر کلاهبرداری از یکدیگر هستیم یکی از زندگ ی لاکچری داره خفه میشه یکی از گرسنگی آخر همه ما فقط در دومتر جای ابدی نصی ب ما میشود پس.....

  • سعید ارسالی در

    دقت کنید آقای .... نفت نمیخواد پالایشگاه ها ETF بشن میخواد بازار سقوط کنه پالایش گاه ها هم فروش نرن درنهایت چون دولت به ع لت کسری بودجه مجبوره پالایشگاه ها رو بفر وشه این آقا و دوستانش مفت مفت صاحب پالای شگاهها بشن خواهشها به تمام ملت بگید ETF پالایشگاهها رو بخرن مطمئنا این قیمتها مف ت مفته همین ETF دوم هم تو کوتاه مدت سود داره هم تو درازمدت یه سرمایه‌گذاری عالیه

  • سمیرا ارسالی در

    تو بورس پول گذاشتیم خیر سرمونم با دانش و تحلیل سهم انتخاب کردیم ولی اینا همه کشک ه . ملت نمیتونن هیچ کاری کنن دسته خودشون تو کاره . با این همه ضرر چکار کنیم اخه

  • ناشناس ارسالی در

    باسلام عرضه اولیه خوب است ولی عرضه اولیه هائیکه سهم بیشتری داده شوند

  • رامین ارسالی در

    بگید سهام بی عدالتی

  • زهرا ارسالی در

    پدرم ۶۰سال سن دارد نه پولی نه بیمه ای ال ان در به در شهر به شهر دنبال کارگری بعد سهام عدالت بهش ندادن خودمون هیچ حداقل ای ن پیرمرد سهام عدالت میدادین خدا ازتون نگ ذره پدرم میبینم آرزوی مرگ میکنم اگه هنر کنم زندگی خودم بچرخونم خیر و خوشی نبینید خدایا کجا نشستی اینا رو نمیبینی

  • علی ارسالی در

    با سلام و ادب
    از رشد و اصلاح  بی ر ویه سهام، حجم کاذب و بی حساب و کتاب معام لات، هنگ سیستم، نگران و ناراحتیم و می دا نیم دلیل عمده ی آن وجود همین نوسانگیر ها ی نامرد و بازیگرای قمارباز ند که ترس و ن گرانی و هیجان را وارد بازار کرده اند. برای حذف نوسانگیری و قمار، انتظار ا ز سازمان بورس اینست که:
    اگر کسی را سهمی را خرید، نتواند همان سهم را در هما ن روز، با اختلاف قیمتی، بیشتر از کارمزد کارگزاری بفروشد و یا سهمی را فروخت نتوان د با اختلاف قیمتی، کمتر از کارمزد کارگزا ری، مجدد بخرد. نهایت سودش به اندازه کارم زد باشد.
    اشکالی ندارد به صورت آبش اری بفروشد یا بخرد ولی با خرید و فروش یک سهم در یک روز سودی نبرد. بتواند در یک ر وز منفی بخرد، مثبت بفروشد و یا اول وقت م ثبت بفروشد و همان روز منفی بخرد. ولی از اختلاف خرید و فروش نهایت سودش کارمزد باش د و سیستم به او مجوز ندهد.
    با تعد د معامله روزانه در یک سهم، حتی 0.1 + نیز سود تعلق نگیرد. این نوسانگیرای نامرد و بازیگرای قمارباز، حتی برای یک دهم سود هم بازار را بهم بریزند.
    مگر نمی گوی ند سهم را باید با بررسی و ارزش بنیادی آن خرید، نگهداری و فروش کنیم. پس باید از م عاملات نوسانگیر و قمار، جلوگیری شود. اگر خریدند یا فروختند  لا اقل یک روز صبر کن ند، آن وقت معلوم می‌شود که با حساب و کتا ب معامله می کنند یا به اسم جذابیت، می خو اهند از آب گل آلود ماهی بگیرند و هیجان و ترس را به جان بازار بیاندازند.
    اع مال این امنیت در سیستم، شاید در ظاهر به ضرر کارگزاری هاست ولی در باطن پول حلال و با برکت در بازار جریان پیدا می‌کند و آه ونفرین سهامداران از بین می‌رود. جلوگیری از نون توی خون زدن و خوردن.
    بعضی از دوستان می‌گفتند که کارگزاری ها مانع می‌شوند زیرا سود آنها در همین تعدد معامل ات و نوسانگیری است، ولی نباید زود قضاوت کرد از ساز مان بورس تقاضا دارم که سیستم را در برابر زیاده خواهی نوسانگیر ها ایمن کنند. با تشکر

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها