|
کدخبر: 120773

علت افت بورس چیست؟

یک کارشناس و فعال بازار سرمایه با بیان اینکه افراد آماتور وارد بازار کاملاً تخصصی بورس شدند، گفت: نخستین جرقه اُفت شاخص بورس از عرضه دارا دوم آغاز شد به‌طوریکه بین وزارت اقتصاد و وزارت نیرو اختلافی مبنی بر عرضه بلوکی سهام پالایشگاهی بدین منظور که فقط مشتریان خاص بتوانند این سهام را خریداری کنند، به وجود آمد.

اقتصاد علت افت بورس چیست؟

مرتضی نعمتی با اشاره به اینکه سهام دارا یکم سهم بانکی و بیمه‌ای بود که رشد خوبی داشت، اظهار کرد: مردم با توجه به اینکه دارا یکم رشد خوبی داشت دارا دوم را هم می‌خریدند به گمان اینکه مانند دارا یکم بازده ۲۰۰ یا ۳۰۰ درصدی برایشان داشته باشد که بعد از به وجود آمدن اختلاف بین وزارت نیرو و وزارت اقتصاد موج ناامیدی و بی‌اعتمادی در بین سهامداران که اکثراً افراد آماتور و غیرحرفه‌ای هستند، ایجاد شد.

وی با بیان اینکه بازار بورس یک بازار کاملاً تخصصی است، تصریح کرد: متأسفانه دولت از طریق رسانه‌های رادیو و تلویزیون باعث شد مردمی که آموزش ندیدند، وارد بازار کاملاً حرفه‌ای بورس شوند و بسیاری از سهام‌هایی را خریدند که خریدنی نبود و ارزندگی نداشت و این بخش از بازار حباب شد.

نعمتی با اشاره به اینکه قیمت تعداد زیادی از سهم‌ها حباب هستند، ادامه داد: برخی از سهم‌های کوچک رشدهای بی‌محابا داشتند و قیمت‌شان حباب بود اما درحال‌حاضر همه بازار حباب نیست.

درحال‌حاضر پانیک اقتصادی رخ داده است

این فعال بازار بورس در ادامه، تأکید کرد: درحال‌حاضر پانیک اقتصادی رخ داده و مردم از ترس از دست دادن سرمایه فقط به دنبال فروش سهام خود هستند و می‌خواهند از بازار سرمایه فرار کنند.

وی با بیان اینکه شاخص بورس باید بر روی محدوده یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد تا یک میلیون و ۶۴۰ هزار واحد حمایت شود، افزود: معلوم است دولت دستکاری‌هایی را روی شاخص انجام داد و شروع به عرضه آبشاری حقوقی‌هایی که در بازار در قیمت هایی از شاخص یک میلیون و ۸۵۰ هزار واحد تا دو میلیون و ۵۰ هزار واحد بود، کرد که این عرضه باعث کاهش سهم‌ها شد و جرقه نهایی را اختلاف بین دو وزارتخانه زد.

نعمتی خاطرنشان کرد: تکذیبیه‌های متوالی که از وزارتخانه‌های نیرو، اقتصاد و سازمان خصوصی‌سازی بیرون آمد، باعث سردرگمی بین سهامداران شد و به این نتیجه رسیدند که عملاً دولت هم شاید نتواند کنترل کند و اجازه داده سهم‌ها روز به روز پایین‌اید و هر روز جلسه می‌گذارد که می‌خواهد بازار را حمایت کند اما متأسفانه چند روزی بازار مثبت می‌شود و دوباره حقوقی‌ها شروع به نوسان گرفتن از مردم می‌کنند و بازار اُفت می‌کند.

ورود افراد آماتور به بورس؛ مهم‌ترین علت افت شاخص

این کارشناس بازار بورس مهم‌ترین علت اُفت شاخص بازار بورس را ورود افراد آماتور دانست و افزود: بیشتر افرادی که وارد بازار بورس شدند، آماتور هستند و به تحلیل‌های بنیادی و تکنیکال آشنایی ندارند و فقط دارند از بازار فرار می‌کنند و سهام خود را به علت عدم اطلاع و بی‌اعتمادی می‌فروشند.

وی تصریح کرد: بسیاری از افرادی که در امسال با تبلیغات دولت در رادیو وتلویزیون وارد بازار سرمایه شدند، اصل سرمایه خود را از دست داده‌اند و بسیاری از سهام‌ها ۶۰ درصد اُفت قیمتی را تجربه کردند.

نعمتی اظهار کرد: ماهیت بازار سرمایه همین است یعنی قرار نیست روند همیشه به صورت دائمی صعودی و یا نزول باشد اما دستکاری‌های بیش از حد دولت و نحوه حمایت‌های اشتباه از یکسری سهام خاص، باعث شد که مردم به بازار سرمایه بی‌اعتماد شوند و می‌بینیم ریزش همچنان ادامه‌دار است.

عدم استقبال از خرید سهام پالایشگاهی به علت بی‌اعتمادی مردم به دولت

این فعال بازار سرمایه با اشاره به تأثیر اُفت شاخص بورس بر خرید سهام دارا دوم، یادآور شد: به علت موج بی‌اعتمادی مردم به دولت، قطعاً سهام دارا دوم (پالایش یکم) فروش نخواهد رفت و دولت نباید انتظار داشته باشد با این شرایط خریدار آنچنانی به سراغ سهام پالایشگاهی برود.

وی گفت: افرادی که در روزهای ابتدایی عرضه سهام دارا دوم سهم خریداری کردند الان پشیمان هستند و در وضعیت بلاتکلیفی قرار گرفتند که نمی‌دانند چه اتفاقی برای سهامشان خواهد افتاد. دولت قرار بود نسبت به قیمتی که هفته اول شهریور بود، تخفیف ۳۰ درصدی بدهد اما درحال‌حاضر، عملاً ۱۰ درصد از سود و تخفیفی که دولت می‌خواست بدهد، در این چند وقت از بین رفته و به علت موج نااطمینانی بعید است مردم استقبال چندانی از خرید دارا دوم( سهام پالایشگاهی) داشته باشند.

نعمتی با اشاره به اینکه اشخاصی که امسال وارد بازار بورس شدند، تاکنون چنین روزهایی را تجربه نکرده‌اند، بیان کرد: در سال‌های ۸۸-۸۹ و ۹۲-۹۳ هم چنین اتفاقاتی در بازار بورس افتاد اما به این شدت نبود و اکنون شاخص بازار بورس در مدت کمتر از یک ماه ۳۵ تا ۴۰ درصد افت داشته است و این باعث می‌شود مردم ترجیح دهند با ضرر کمتری خارج شوند.

وی با بیان اینکه ممکن است شاخص بورس تا محدوده یک میلیون و ۳۰۰ هزار تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار هم اُفت کند، افزود: اگر دولت به صورت جدی روی شاخص یک میلیون و ۶۰۰ هزار حمایت همه جانبه از بورس داشته باشد، شاخص می‌تواند در محدوده یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد هم اُفت کند و این می تواند موج ناآرامی و نارضایتی را در سطح اجتماع بالا ببرد.

سهام‌داران به بازار بورس به صورت بلندمدت نگاه کنند

این فعال بازار سرمایه با اشاره به اینکه سهام‌داران به بازار بورس به صورت بلندمدت نگاه کنند، به سهام‌داران توصیه کرد: بازار سرمایه یک بازار کاملاً تخصصی و حرفه‌ای است و اگر کسی می‌خواهد در این بازار موفق باشد باید به تحلیل تکنیکال و بنیادی، تابلوخوانی و روانشناسی بازار مسلط باشد تا بتواند در بزنگاه‌ها تصمیمات سرنوشت‌سازی بگیرد در غیر این صورت بدون علم وارد شدن به بورس جز زیان و ضرر هیچ نخواهد داشت.

نعمتی درباره ورود مسکن به بورس نیز، گفت: این طرح می‌تواند تأثیرات مثبت و منفی بر بازار مسکن داشته باشد اما در کل ورود مسکن به بورس شدنی است اما باید دید چه سازوکاری طراحی می‌شود و باید چکش کاری شود.

منبع: ايسنا
  • ناشناس ارسالی در

    عزیزم کارشناس عزیز و خبره اینکاره! بلند مدت و کوتاه مدت چیه می گی؟ مردم تا الان 50 درصد از اصل سرمایه شون رفته ، باز وای ستن ؟ تو روخدا یه ذره انصاف داشته باشین. توی این اوضاع اقتصادی مردم برای اینکه ب یشتر ضرر ندن دارن خارج میشن.

  • ایرانی ارسالی در

    تنهادلیلش یه عده بی شرف افتادن توداروندا روسرمایه مردم .خدالعنتشون کنه

  • ناشناس ارسالی در

    مردم به امید سود، حداقل سرمایشونو گذاشتن توبورس تا به یه نون و نوایی برسن بزنن ب ه زخماشون دولت که مطمئن نبود از این راه ،چرا مردم رو هی ترغیب میکرد الان وقتش دا ره تموم میشه بدویین جواب خدارو چی می خوا ن بدن

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها