|
کدخبر: 199403

دعوا سر نخریدن هویج بالا می‌گیرد!

رییس اتحادیه بارفروشان گفت: پس از اطلاع‌رسانی این اتحادیه تعاونی باغداران، استانداری مازندران و کشاورزان بلافاصله چیدن نارنگی سبز را تا اول مهر متوقف کردند تا آسیبی به سلامت مردم وارد نشود.

اصناف دعوا سر نخریدن هویج بالا می‌گیرد!

مصطفی دارایی نژاد در مورد رنگ‌آوری نارنگی اظهار کرد: اخیر تعدادی از دلالان با گاز اتیلن اقدام به رنگ‌آوری نارنگی می‌کنند که برای سلامت جامعه مضر است. باید توجه داشت که براساس قاعده، زمان برداشت نارنگی از اول مهرماه است تا هم قند آن بین ۷.۵ تا ۸ برسد و هم شیرین و زردرنگ شود. اما این دلالان بدون توجه به این موضوع، از اوایل ماه جاری شروع به چیدن کردند.

وی افزود: همچنین امسال اجازه رنگ‌آوری به پرتقال را نخواهیم داد، بنابراین کشاورزان نباید زودتر از ۱۰ آبان شروع به چیدن پرتقال کنند.

رییس اتحادیه بارفروشان در مورد وضعیت عرضه و تقاضای میوه اظهار کرد: روزانه تقریبا ۱۵ تا ۲۰ هزار تن میوه، سبزیجات و انواع صیفی‌ وارد میدان تره‌بار مرکزی می‌شود. براساس آخرین آمار میزان تولید امسال مرکبات کشور اعم از پرتقال و نارنگی فقط در استان مازندران در حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن خواهد بود.

دارایی نژاد ادامه داد: البته میزان تولید پرتقال امسال کشور نسبت به سال گذشته ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش دارد که افزایش ۳۰ درصدی تولید نارنگی می‌تواند آن را جبران کند، در واقع همپوشانی هم خواهند بود و مشکلی در مصرف داخلی و صادرات نخواهیم داشت.

رییس اتحادیه بارفروشان در مورد برداشت سیب هم اظهار کرد: براساس برآوردها کل برداشت سیب کشور اعم از دماوند، سلماس، نقده، میانه، مراغه، اشنویه، سمیرم،...در حدود ۵ میلیون تن خواهد بود که در این مورد هم مشکلی نداریم.

رییس اتحادیه بارفروشان خاطرنشان کرد: اما تولید لیموشیرین جهرم و رودان کشور نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش دارد. رنگ‌آوری لیموشیرین هم به ندرت انجام می‌شود چون بازار واکنش منفی نشان می‌دهد.

وی در مورد آخرین وضعیت عرضه هویج نیز اظهار کرد: وضعیت تولید هویج خوب است و به زودی تولید ازنا، الیگودرز، بناب و اقلید فارس وارد بازار خواهد و در حال حاضر نرخ هر کیلو هویج در میدان تره‌بار ۱۰ تا ۱۲ است. با این شرایط تولید از یک ماه دیگر، وضعیت بگونه‌ای است که سر نخریدن هویج دعوا می‌شود.

دارایی نژاد در مورد افزایش قیمت میوه هم گفت: قیمت میوه نسبت به سال گذشته ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش داشته است که دلیل آن چندین برابر شدن هزینه حمل، کارگر، سردخانه، جعبه،... است.

منبع: ایلنا

ارسال نظر

 

سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها