شهریه اجباری در مدارس دولتی ادامه دارد
در آستانه ثبتنام مدارس، آموزشوپرورش باز هم بر ممنوعیت دریافت وجه قبل از ثبتنام تأکید کرده؛ اما تجربه خانوادهها چیز دیگری میگوید: دریافت پول اجباری در مدارس دولتی همچنان پابرجاست و وعدههای نظارتی همچنان بینتیجه بوده است.

محمدرضا نظریان، مدیرکل آموزشوپرورش استان اصفهان با اشاره به نشست اخیر اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با مسئولان استان، این جلسه را فرصتی مهم برای بررسی چالشهای آموزشوپرورش و تصویب راهکارهای مؤثر دانست و اظهار داشت: در این نشست موضوعاتی همچون توسعه و تجهیز هنرستانها، تبدیل وضعیت نیروهای خرید خدمات و اعمال نظام رتبهبندی برای کارکنان اداری مطرح و مصوب شد که با تأمین اعتبار مناسبی نیز همراه بود.
نظریان با تاکید بر اهمیت گسترش عدالت آموزشی و نهضت توسعه عدالت با مشارکت خیرین برای توسعه و تجهیز فضاهای آموزشی افزود: کاهش تراکم دانشآموز در کلاسها، بهروزرسانی مدارس فرسوده و ارتقای کیفیت فضاهای آموزشی از جمله اهداف این نهضت است.
وی دربارهٔ دغدغه برخی خانوادهها نسبت به پرداخت شهریه در مدارس دولتی، خاطرنشان کرد: هیچ مدرسهای حق ندارد ثبتنام دانشآموز را منوط به پرداخت وجهی کند؛ دریافت کمکهای مردمی فقط پس از ثبتنام و بهصورت داوطلبانه مجاز است.
نظریان از خانوادهها خواست در صورت مشاهدهٔ تخلف، موضوع را از طریق سامانه شکایات آموزشوپرورش یا کارشناسان ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات پیگیری کنند و اطمینان داد که بازرسیها بهصورت روزانه و جدی انجام میپذیرد.
این سخنان مسئولان آموزش و پرورش در حالی هرساله در آستانه ثبت نام دانش آموزان تکرار می شود که گزارش های مردمی از فقدان سازوکار اجرایی مناسب و تاثیر محسوس شکایات بر اصل موضوع که همان دریافت وجه غیر داوطلبانه ازسوی این مدارس است، حکایت دارد. حال، سوال مشخص اولیای دانش آموزان این است: نتیجه بازرسی های مورد اشاره مسئولان در سالیان متمادی چه بوده و ضمانت اجرایی این ضوابط چیست؟؛ اگر فرایند نظارت ها جدی و سامانه شکایات موثر بود، آیا مدارس هرگز به خود اجازه می دادند دست به این نوع تخلفات بزنند؟
ارسال نظر