|

تکلیف مسکن ۲۵ متری روشن شد

کارشناس سیاستگذاری مسکن با اشاره به اینکه به خاطر منافع برخی افراد، در رسانه‌ها درباره مسکن ۲۵متری هزینه می‌شود، بیان کرد: مسکن ۲۵متری بخشی از سیاست‌های کلان کشور، وزارت راه و شهرداری‌ها نیست. فرشید ایلاتی در مورد مسکن ۲۵متری گفت: اصول معماری و شهرسازی در کشور اجازه ساخت واحدهای ۲۵متری را نمی‌دهد.

اقتصاد تکلیف مسکن ۲۵ متری روشن شد

 

ایلاتی پر مورد مسکن ۲۵ متری اظهار داشت: در طول یک سال گذشته، یک مجموعه به‌عنوان تعاونی بخش خصوصی در چند مرحله به‌طور مقطعی موضوع مسکن ۲۵ متری را مطرح کرده است. در واقع، این طرح جزو سیاست‌های کلان کشور، وزارت راه و شهرسازی و شهرداری‌ها نبوده است.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم به‌طور صادقانه صحبت کنیم، این افراد به دلیل منافع خود در رسانه‌ها فعالیت‌هایی انجام می‌دهند و هزینه می‌کنند تا اخبار مربوط به مسکن ۲۵ متری بیشتر دیده شود.

این کارشناس سیاستگذاری مسکن اظهار داشت: اخیراً در استان البرز اعلام شده که مسکن ۲۵ متری به‌عنوان یک مجموعه اقامتی معرفی شده است. اگر این مجتمع به‌عنوان اقامتگاه در نظر گرفته شده، باید مانند هتل عمل کند، پس چرا در رسانه‌ها به‌عنوان واحد مسکونی مطرح می‌شود؟

ایلاتی همچنین افزود: لازم است که نهادهای نظارتی این موضوع را به‌طور دقیق‌تری بررسی کنند. وی در ادامه با اشاره به این‌که کوچک‌سازی به‌عنوان راه‌حلی برای حل مشکل مسکن در کشور مناسب نیست، گفت: در بسیاری از شهرها و کلان‌شهرها، واحدهای مسکونی زیر ۸۰ متر ساخته می‌شوند. به‌طور مثال، در تهران ۵۴ درصد از واحدهای مسکونی زیر ۸۰ متر هستند و در مشهد نیز این رقم ۵۰ درصد است.

وی تأکید کرد: هرچه زمین را خُرد کنیم، مسکن گران‌تر می‌شود، به‌عنوان مثال زمین ۱۰۰۰متری را در نظر بگیرید؛ اگر متری ۱۰ میلیون تومان قیمت آن باشد یعنی ۱۰ میلیارد تومان، ۱۰ نفر امکان خرید آن را دارند.

ایلاتی  ادامه داد: اما اگر همین زمین را به قطعات ۱۰۰متری تفکیک کنند، افراد بیشتری توان خرید آن را دارند، این موضوع باعث افزایش تقاضا و به‌دنبال آن افزایش قیمت زمین می‌شود. 

 یکشنبه گذشته عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن با تأکید بر این‌که مسکن ۲۵متری ناترازی جدیدی به کشور تحمیل می‌کند به تسنیم گفته بود:‌ مسکن ۲۵متری مورد تأیید انبوه‌سازان نیست.

حسن محتشم با بیان این‌که ظاهراً یکی از تعاونی‌های مسکن مدعی شده که پروانه ساخت واحدهای ۱۶ تا ۲۵ متری را دریافت کرده است، افزود: هیچ‌وقت واحدهای کوچک ساختن در این حد برای ما توجیه ندارد؛ یک واحد ۱۶متری،  ۲۵متری و ۷۰متری باید حداقل امکانات زندگی از جمله سرویس‌ها، آشپزخانه، اتاق و... را داشته باشد که همه اینها هزینه‌بر است.

وی با یادآوری این‌که "قبلاً پیشنهاد می‌کردیم واحدهای کوچک‌ متراژ برای تأمین نیاز کشور ساخته شود البته نه این‌قدر کوچک."، ادامه داد: واحدهای پیشنهادی ما متراژ حداقل ۳۵متری تا ۶۰متری را دارد.

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان تهران اضافه کرد: ولی وقتی واحد ۱۶ متر می‌شود این دیگر سوئیت هم نیست، سوئیت هم تعریفی دارد.

محتشم بیان کرد: اگر قرار باشد ناترازی مسکن را با مساکن ۱۶ تا ۲۵ متری رفع کنیم، متأسفانه این کار ناترازی جدیدی را برای کشور به‌دنبال دارد. باید به این مسئله توجه شود که مسکن ۱۶ و ۲۵ متری با شرایط فرهنگی ایران سازگاری ندارد و تبعات بسیار ناگواری به جامعه وارد خواهد کرد.

وی ادامه داد: در فرهنگ‌های غربی افراد می‌توانند در خانه‌ای ۲ تا ۳ نفر به‌صورت مشارکتی زندگی کنند، در فرهنگ غربی‌ها زوج غیرهمگن بدون ارتباط و آشنایی با هم زندگی کنند،
این در حالی است که در فرهنگ ایران اسلامی چنین چیزی قابل قبول نیست، یک واحد ۱۶متری یا ۲۵متری دیگر خانه نیست و نمی‌توان امکانات آن را تأمین کرد. 

وی با طرح این پرسش که باید از شهرداری سؤال شود پروانه ادعایی تعاونی‌ها برای ساخت مسکن ۲۵متری بر چه‌مبنایی صادر شده است، گفت: ساخت چنین واحدهایی مورد تأیید جامعه اسلامی ایران نبوده، نیست و نخواهد بود، ضمن این‌که این مثلاً واحدها مورد تأیید انبوه‌سازان هم نیست.

منبع: اقتصادآنلاین
کدخبر: 334582

ارسال نظر