|
کدخبر: 116007

برگزاری نمایشگاه‌های تبریز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی تبریز با اشاره به اینکه نخستین نمایشگاه کشور بعد از شیوع کرونا در این شهر برگزار شد، گفت: تمامی شرایط سنجیده شده و زمینه لازم برای رعایت بهتر و بیشتر پروتکل‌های بهداشتی در هنگام برگزاری نمایشگاه‌ها فراهم شده است و تمامی نمایشگاه‌ها با هماهنگی ستاد استانی مقابله با کرونا برگزار می‌شود.

نمایشگاه برگزاری نمایشگاه‌های تبریز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی

حبیب ماهوتی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بر اساس مجوز کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی، نمایشگاه بین‌المللی تبریز اجازه برگزاری ۶۲ نمایشگاه را در سال ۹۹ دارد، افزود: به جز ۲ نمایشگاهی که به دلیل شرایط کرونایی لغو شد بقیه را با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در امسال توانستیم نمایشگاه‌های عمومی را هم‌چون نمایشگاه جهیزیه، تخصصی تر برگزار کنیم تا از آمدن و تجمع بیشتر مردم جلوگیری شود.

وی ادامه داد: نمایشگاه متالوژی و ریخته گری نیز با سطح بسیار بالا و فوق تخصصی برگزار شد که حتی در کشور بازتاب بسیار خوبی داشت، زیرا هرچند که در متراژ پایینی برپاشد اما به دلیل حضور شرکت‌های قدرتمند، بسیار با کیفیت بود و بیش از ۹۰ درصد غرفه داران نیز رضایت کامل داشتند.

ماهوتی با اشاره به برگزاری نمایشگاه علمی و تخصصی رنوتکس امسال در تبریز، گفت: این نمایشگاه با برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته بسیار قدرتمند و خوب در آبان ماه امسال در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تبریز برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: نخستین نمایشگاه پس از دهه محرم نیز دومین نمایشگاه تخصصی کتاب‌های آموزشی و کمک آموزشی ایران_تبریز است که در روزهای ۱۱ تا ۱۷ شهریور برگزار می‌شود.

وی اظهارکرد: در راستای حمایت از کتاب فروشی‌های سطح شهر، سعی می‌کنیم تا فقط شرکت‌های قوی و بزرگ در این نمایشگاه حضور داشته باشند و اجازه حضور برای فروشندگان کوچک داده نشود تا خرید و فروش کتاب در کتاب فروشی‌ها نیز انجام شود و ضربه‌ای به این صنف در سطح شهر وارد نشود.

مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی تبریز در خصوص نحوه برگزاری نمایشگاه در شرایط کرونایی، اظهار کرد: غرفه‌ها با فاصله زیادی برپا خواهند شد به طوری که در هر سالن ۱۰۰ غرفه حضور می‌یابند.

وی گفت: تمامی اماکن، نیمکت‌ها، غرفه‌ها، لباس و دست و کفش افراد ضدعفونی می‌شود و مردم از یک درب وارد سالن شده و از درب دیگری خارج می‌شوند و تمامی اجناس هر غرفه و کف سالن‌ها نیز به صورت دائم و چرخشی با دستگاه‌ها ضدعفونی می‌شود.

وی با اشاره به توزیع رایگان روزانه نزدیک به ۲۸ هزار ماسک در هنگام برگزاری نمایشگاه‌ها گفت: امسال مجوز برگزاری نمایشگاه‌های مختلفی چون هیجدهمین نمایشگاه صنعت دام و طیور، ماشین‌آلات کشاورزی، قطعات یدکی خودرو، ماشین‌آلات صنایع جوب، لوازم خانگی، صنعت حمل‌ونقل و فلزات گرانبها، جواهرات و ماشین‌آلات مربوطه در تبریز صادر شده است.

ماهوتی در خصوص ماجرای تعطیلی نمایشگاه جهیزیه پس از برگزاری یک روزه، اظهار کرد: عصر روز برگزاری این نمایشگاه، مسئولان بهداشت و عوامل سازمان صمت حضور داشتند و از نحوه اجرای پروتکل‌ها بسیار راضی بودند با این حال نصف شب با بنده تماس گرفتند که نمایشگاه جهیزیه به دلیل عمومی بودن و تجمع زیاد افراد باید تعطیل شود و ادعا کردند که ستاد استانی مقابله با کرونا نیز برای آن مجوزی صادر نکرده است.

وی افزود: به این دلیل نمایشگاه را در روز دوم تعطیل کردیم تا رایزنی‌ها اتفاق افتد که در این راستا تعدادی از غرفه داران مهمان، به محل استانداری رفتند تا با اعضای ستاد کرونا صحبت کنند و این موضوع بدون هرگونه مشکلی حل شد و از فردای آن روز، نمایشگاه با چهار ساعت اضافه کاری از ساعت ۱۱ صبح برگزار شد.

ماهوتی خاطرنشان کرد: در طول دوران تعطیلی کرونا حتی یک نفر هم تعدیل نداشتیم بلکه تعدادی افراد جدید نیز به مجموعه اضافه شده‌اند.

وی تاکید کرد: به تمامی کارکنان، ماسک و مواد ضدعفونی به وفور داده می‌شود، در زمان‌های مشخص تب سنجی نیز انجام می‌شود و خوشبختانه تاکنون موارد مثبت کرونایی در این مجموعه ثبت نشده است.

ماهوتی در خصوص خسارت نمایشگاه بین‌المللی تبریز در ایام کرونایی، اظهار کرد: نمی‌توان دقیق گفت که چه میزان خسارت دیدیم اما بیش از هفت میلیارد تومان تنها در اسفندماه سال گذشته ضرر کردیم، سه نمایشگاه مهم در فروردین ماه لغو و در مرداد برگزار شد، شرکت‌های خارجی هم حضور نداشتند که از نظر ارزی خسارت وارد شد.

وی افزود: حتی برخی غرفه داران داخلی هم به دلیل وضعیت قرمز کرونایی آذربایجان شرقی در نمایشگاه شرکت نمی‌کنند ‌که بر این اساس از نظر مالی خسارات بالایی داشتیم اما از نظر معنوی توانستیم با برگزاری محدود نمایشگاه‌ها وجهه خود را در بین شرکت‌های داخلی حفظ کنیم.

وی گفت: با وجود تمامی خسارت‌ها اما توانستیم نمایشگاه‌ها را هرچند محدود با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حتی بدون سود مالی برگزار کنیم.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۵۰ میلیون تومان در نمایشگاه جهیزیه هزینه مواد ضدعفونی پرداخت کردیم، اظهار کرد: تولیدکنندگان با هزاران برنامه به نمایشگاه می‌آیند و برای فروش و عرضه محصولات خود وقت می‌گذارند و نمی‌توان کمر این تولیدکنندگان را شکست و با تعطیلی نمایشگاه، چرخ‌های اقتصاد را دچار مشکل کرد.

وی ادامه داد: نمایشگاه بین‌المللی تبریز هم‌چون بازار مدرنی است که تهویه دارد و هزاران بار بهتر از بازارهای سطح شهر است، پس بهتر است هر زمان که بازارهای شهر تعطیل شدند، نمایشگاه‌ها را نیز تعطیل کنند.

ماهوتی با اشاره به گسترش نمایشگاه بین‌المللی تبریز، گفت: از سال ۱۴۰۰ تغییراتی در داخل سالن‌ها، تجهیزات بیرون سالن‌ها و نماها رخ خواهد داد و برخی سالن‌های کوچک نیز تجمیع خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: نمایشگاه بین‌المللی تبریز، نخستین نمایشگاه بزرگ سطح کشور از نظر برگزاری، بهره‌وری و تجهیزات محسوب می‌شود و در راستای بهبود و توسعه نیز قدم برمی‌دارد.

نمایشگاه بین‌المللی تبریز دارای ۵۰ هزار متر مربع سالن مسقف است.

منبع: ایرنا

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها