|

اختصاصی گسترش‌نیوز؛

رنگ‌هایی که جیب شما را خالی می‌کند

هنگامی‌که برای خرید به فروشگاه می‌روید، طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها را می‌بینید که در طراحی درها، دیوارها، اشیا به‌کاررفته در فروشگاه و حتی کیسه‌هایی که اجناس خریداری‌شده خود را در آنها قرار می‌دهید به کار گرفته‌شده‌اند.

اینجاست که سؤالاتی به ذهن هرکدام از ما خطور می‌کند؛ آیا هدفی از به‌کارگیری این رنگ‌ها وجود دارد؟ آیا این رنگ‌ها برای تأثیر بر خریدی که انجام می‌دهیم و پولی که قرار است خرج کنیم استفاده‌شده‌اند؟

گسترش‌نیوز: متخصصان بازاریابی به این سؤالات پاسخ داده‌اند؛ متخصصان بازاریابی می‌گویند افراد به‌طور ناخودآگاه رنگ‌های خاص را با پیام‌های اجتماعی یا فرهنگی خاص مرتبط می‌کنند. فروشندگان با دانستن این نکته، رنگ‌هایی را انتخاب می‌کنند که بیشترین تأثیر را بر مشتریان آنها بگذارد و مشتریان را به خرید از مغازه‌هایشان مشتاق‌تر کنند.

shoppingbags.jpg

در ادامه تعدادی از رنگ‌ها به همراه نوع تأثیری که بر فکر و احساس مشتریان می‌گذارند را معرفی می‌کنیم:

رنگ سفید:

رنگ سفید سادگی و پاکی را نشان می‌دهد. شاید به همین دلیل است که هفتادوپنج درصد از برندهای مراقبت از پوست با رنگ سفید بسته‌بندی می‌شوند. این رنگ نماد مدرنیته و صداقت نیز است و به دلیل این ویژگی یعنی مدرن بودن اپل از این رنگ در محصولات خود زیاد استفاده می‌کند و غالب بسته‌بندی‌های آن سفید است.

رنگ زرد

همیشه در رستوران‌ها و فست‌فودها دیواری یا ستونی زردرنگ است. زردرنگ انرژی و تحرک است.

این رنگ اشتها را تحریک می‌کند. شاید به همین دلیل است که وقتی محصول غذایی را می‌بینیم که با این رنگ بسته‌بندی‌شده تمایلمان به خرید آن بیشتر می‌شود.

رنگ قرمز

اگرچه بسیاری از فروشگاه‌ها از این رنگ استفاده می‌کنند (و هنوز هم موفقیت مالی پیدا می‌کنند)، متخصصان بازار هشدار می‌دهند که همانند یک نشانه توقف، استفاده از رنگ قرمز می‌تواند باعث شود خریداران با دیدن آن از خرید منصرف شوند یا برای خرید محصول تأمل بیشتری کنند. جالب است بدانید این رنگ مانند یک هشدار عمل می‌کند و باعث می‌شود خریداران به نرخ کالاو هزینه‌های خود توجه بیشتری کنند.

رنگ نارنجی

این رنگ حس عدالت را در افراد زنده می‌کند. حس عدالت را می‌توان معادل مقرون‌به‌صرفه بودن در خرید دانست، یعنی احساس می‌کنید نرخ کالایی که قصد خرید آن را دارید مناسب است و حتی نرخ آن ارزان‌تر از فروشگاه‌های دیگر است.

به همین دلیل است که از این رنگ در ارزان‌کده‌ها و فروشگاه‌های همواره تخفیف استفاده می‌شود.

رنگ صورتی

طبق تحقیقات منتشرشده در مجله روان‌پزشکی Orthomolecular، این رنگ شیرین اثرات آرامش بخشی دارد. دانشمندان دریافتند که دیدن رنگ صورتی، فعالیت سیستم غدد درون‌ریز و ماهیچه‌های عصبی را کاهش می‌دهد.

اما رنگ صورتی چطور ممکن است کیف پول شما را تحت تأثیر قرار دهد؟ این رنگ با آرامشی که در شما ایجاد می‌کند باعث می‌شود کمتر دست‌به‌جیب شوید و بیشتر حواستان به پول خرج کردنتان باشد.

رنگ آبی

اکثر مردم رنگ آبی را دوست دارند بنابراین تعجبی ندارد که این رنگ اعتماد مشتریان را جلب کند.

اگر دقت کرده باشید از این رنگ در لوگوی مؤسسات مالی زیاد استفاده می‌شود چراکه مؤسسات مالی و بانک‌ها به دنبال ایجاد احساس امنیت در مشتریان خود هستند.

طبق نتایج مطالعاتی که در مجله تحقیقات تجاری منتشر شد، رنگ آبی می‌تواند وفاداری مشتری را نیز بهبود بخشد. استفاده از رنگ آبی باعث می‌شود احتمال بازگشت دوباره مشتریان به فروشگاه‌ّ‌ها ۱۵ درصد بیشتر شود.

رنگ سبز

فروشگاه‌های کوچک‌تر و آنها که محصولات اقتصادی‌تر و معمولی عرضه می‌کنند از این رنگ برای جذب مشتریان خود استفاده می‌کنند.

اما درباره این رنگ به خاطر داشته باشید که استفاده از این رنگ می‌تواند برند شما را سازگار با محیط‌زیست و طبیعت نیز نشان دهد.

رنگ سیاه:

این رنگ حس ابهام را به مخاطبان خود القا می‌کند. فروشندگان برای آنکه بخواهند به‌نوعی حس پیچیدگی و خاص بودن را به مشتریان خودالقا کنند از این رنگ استفاده می‌کنند. معمولاً از رنگ سیاه در بسته‌بندی لوازم‌آرایش‌هایی که گران‌قیمت هستند استفاده می‌شود. البته این رنگ به دلیل حس ابهامی که القا می‌کند در بسته‌بندی لوازم‌آرایش ارزان‌قیمت هم استفاده می‌شود. این رنگ می‌تواند احساس لوکس بودن و ارزان بودن را القا کند و اینکه کدام را به مشتری القا کند به سایر ویژگی‌ها آن کالا هم بستگی دارد. این رنگ از ‌جهت کارکرد دوگانه خود رنگ عجیب و پیچیده‌ای است.

این مطلب از سایت سی‌ان‌ان ترجمه شده است.

کدخبر: 54014

ارسال نظر