|

گسترش‌نیوز مشکلات کسب‌وکارهای اینترنتی را بررسی می‌کند؛

پلمپ غیرقانونی یک واحد صنفی قانونی

در روزهای گذشته پلمپ واحد صنفی یکی از سایت‌های فروش آنلاین طلا، سکه سرمایه، به یکی از سوژه‌ها داغ در رسانه‌ها تبدیل شد. پلمپی که با تلاش‌های اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی ناکام ماند.

گسترش نیوز: درحال‌حاضر ۵ سایت از اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی مجوز لازم برای فروش آنلاین طلا را دارند و به‌صورت قانونی فعالیت می‌کنند. سکه سرمایه یکی از این واحدهای صنفی فروش آنلاین طلاست که ضمن داشتن مجوز از اتحادیه طلا و جواهر و اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی فشار زیادی را از سوی اتحادیه طلا و جواهر تحمل می‌کند چراکه اتحادیه طلا و جواهر به دنبال آن است تا فعالیت این سایت در حوزه آنلاین متوقف شود. افراد تصمیم گیر در اتحادیه طلا و جواهر معتقدند این نوع کسب‌وکارها ریسک بالایی دارند و به همین دلیل در روزهای گذشته دستور پلمب این واحد صنفی را صادر کردند؛ اقدامی که غیرقانونی به نظر می‌آید. به‌منظور بررسی بیشتر نشستی را در موسسه مطبوعاتی صمت ترتیب دادیم تا ابعاد مختلف این موضوع بررسی شود. متنی که پیش رو دارید گزارش این نشست در موسسه مطبوعاتی صمت است. در ابتدای گزارش این نشست با واحد صنفی سکه سرمایه از زبان مدیر آن، غلامرضا زندی، آشنا می‌شویم. سپس دیدگاه‌های عادل طالبی، عضو هیات مدیره انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی و محمدرضا نصراللهی مشاور حقوقی اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی را ذکر می‌کنیم.

mizegerd00.JPG

۲۰ سال کار بدون حتی ۱ مورد تخلف

غلامرضا زندی مدیر واحد صنفی سکه سرمایه- دارای جواز از اتحادیه طلا و سکه تهران و جواز فعالیت مجازی از اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی درباره فعالیت واحد صنفی خود گفت:

از اواخر سال ۹۷ اتحادیه طلا و سکه تهران به بهانه‌های مختلف در روند کاری این واحد صنفی اختلال ایجاد می‌کرد. چندین بار اخطار دادند که خریدوفروش آنلاین این واحد صنفی باید متوقف شود. قابل‌ذکر است این واحد صنفی همه مراحل قانونی برای ایجاد کسب‌وکار آنلاین را پشت سر گذاشته و مجوزهای لازم را از وزارت صمت( سکه سرمایه دارای نشان اینماد دوستاره از مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صمت است)، و اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی اخذ کرده است.

zandipersonal.JPG

زندی ادامه داد: البته به دلیل مشکلات که سکه ثامن ایجاد کرد مدتی اینماد واحد صنفی من هم تعلیق شد ولی با درخواست مجدد برای دریافت اینماد، این درخواست موردبررسی قرار گرفت و به دلیل کامل بودن مدارک و بی‌نقص بودن آنها مجدد اینماد به واحد صنفی من تعلق گرفت.

زندی درباره سوابق کاری خود گفت: مدت ۲۰ سال است که در مغازه فعلی خود واقع در خیابان آریاشهر مشغول فعالیت هستم و حتی یک مورد شکایت، چه شکایت از خریدوفروش مراجعان در فضای آنلاین و غیر آنلاین، از من در طول این سال‌ها نشده است. وی افزود: مدارک واحد صنفی من بارها موردبررسی قرارگرفته و همواره هم تایید شده است، زمانی هم که برای دریافت مجدد اینماد تقاضا کردم بررسی مدارک من حدود یک ماه طول کشید. قابل‌ذکر است ما در سایت خود فروش امانی نداریم و کاربر با ثبت درخواست خود در سایت می‌تواند با مراجعه حضوری سفارش خود را تحویل بگیرد. مدیر این واحد صنفی ادامه داد: موضوع سکه ثامن این نگرانی را به وجود آورده که تخلفاتی نظیر آنچه از سکه ثامن سر زد از واحد صنفی من هم سر بزند و به همین دلیل حساسیت‌ها برای خریدوفروش طلا در فضای آنلاین افزایش‌یافته است. زندی بابیان اینکه عملکرد صنفی او مورد تابید سازمان‌ها و نهادهای ذی‌ربط قرار گرفته است تصریح کرد: برای راه‌اندازی بخش آنلاین کسب‌وکار خود سال‌ها مطالعه کردم و زمان زیادی را صرف این موضوع کرده‌ام؛ با کسب دانش در این زمینه متوجه شدم چنانچه بتوانم بخشی از کسب‌وکار خود را بر بستر دیجیتال را اندازی کنم هم به نفع من و هم به نفع مشتریان خواهد بود؛ به‌عنوان‌مثال بعضی مشتریان در شهرستان حضور دارند و از بازار تهران دور هستند ولی با استفاده از بستر خریدوفروش آنلاین می‌توانند به‌راحتی فعالیت موردنظر خود را انجام دهد. زندی در همین باره افزود: به‌عنوان‌مثال من مدرک ISO۹۰۰۱ خود را دو سال قبل از اتحادیه گرفتم.

در تصاویر زیر مدارک قانونی و گواهینامهISO این واحد صنفی را می‌بینید:

parvanekasb1.jpg

parvanekasb2.jpg

isozandi.jpg

از روز اول تعاملی وجود نداشته است

عادل طالبی؛ عضو هیات مدیره انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی نیز معتقد است عدم تعامل افراد از هر دو طرف، یعنی اتحادیه طلا و اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی، با یکدیگر مشکلی اساسی است که وقوع چنین اتفاقی را برای این واحد صنفی رقم زده است.

وی در همین‌باره افزود: اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی و وزارت صمت از روز اول تعامل نزدیک و قابل‌توجهی را با یکدیگر شکل نداده‌اند و به همین دلیل فضای فعلی به وجود آمده است. البته اخیراً در مرکز توسعه تجارت الکترونیکی تلاش‌های خوبی در حال انجام استِ؛ یکی از اقدامات مثبتی که روزهای گذشته انجام شد تدوین آئین‌نامه مربوط به تبلیغات اینترنتی بود. تا پیش‌ازاین سایت‌هایی که تبلیغات کالا یا خدمتی را در صفحات خود قرار داده بودند مسئول صحت و صلاحیت آن محصول یا خدمت بودند.

طالبی ادامه داد: پس از اجرایی شدن این آئین‌نامه چنانچه آن محصول یا خدمت مشکلی داشته باشد خطایی متوجه سایت پذیرنده آن تبلیغ نیست و خود کالا یا خدمت تحت پیگرد قرار می‌گیرد.

talebipersonal.JPG

عضو هیات مدیره انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی مقاومت کسب‌وکارهای غیر دیجیتال را مانعی دیگری برشمرد که مانع از رشد کسب‌وکارهای دیجیتال می‌شود. او بیمه حکمت و نیروهای مسلح را مجموعه‌هایی دانست که علی‌رغم حساسیت‌هایی که دارند، به دلیل ماهیت نظامی، از ورود به فضای دیجیتال استقبال کرده و در حال آماده شدن برای ورود به فضای دیجیتال هستند درحالی‌که در بعضی کسب‌وکارهای معمولی‌تر همچنان مقاومت برای حضور در فضای دیجیتال وجود دارد.

طالبی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: اگر اتحادیه‌ها به‌درستی عمل می‌کردند نیازی به اتحادیه کسب‌وکارهای فضای مجازی نبود. وی افزود: با توجه به روند دیجیتال شدن در جهان و ایران شاهد آن هستیم دیر یا زود بخش عمده‌ای از کسب‌وکارها در بستر دیجیتال حضور می‌یابند و چاره‌ای جز پذیرش فضای دیجیتال برای اصناف و مجموعه‌های مختلف نیست. طالبی بابیان اینکه در فضای دیجیتال تنها کاری که اتحادیه‌ها، سازمان‌ها و مجموعه‌های مختلف می‌توانند انجام دهند نظارت است اضافه کرد: باید اجازه دهیم روند دیجیتال شدم کسب‌وکارها سرعت بگیرد و مانع آن نشویم، این روند در بسیاری از کشورها رخ‌داده و در کشور ما نیز در حال رشد و پیشرفت است.

طالبی درباره ابهامی که درباره فعالیت اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی وجود دارد و این اتحادیه برای همه نوع کسب‌وکار آنلاین مجوز صادر می‌کند گفت: اینکه اتحادیه کسب‌وکارهای فضای مجازی برای هر کسب‌وکار آنلاینی می‌تواند مجوز صادر کند جز وظایف ذاتی‌اش است.

وی ادامه داد: نکته‌ای وجود دارد؛ ممکن است کسب‌وکار و اتحادیه‌ای وجود داشته باشد که اتحادیه کشوری کسب‌‌وکار مجازی ممکن است شرایط خاص آنها و نوع کسب‌وکارشان نشناسد که شاید بهتر باشد برای این نوع از اتحادیه‌ها و کسب‌وکارها آیین‌نامه‌ای تدوین شود و بر اساس آن عمل شود.

کارشناس ارشد کسب‌وکارهای دیجیتال با اشاره به خریدوفروش آنلاین طلا گفت: این نوع از کسب‌وکار می‌تواند از دو جا مجوز بگیرد؛ یعنی از اتحادیه طلا و جواهر و اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای فضای مجازیِ؛ در مواردی که این کسب‌وکارها به موضوعات سلامت‌محور مربوط می‌شوند باید حتماً از وزارت بهداشت مجوز بگیرند، هم‌چنین استارت‌آپ‌هایی که در حوزه موضوعات مالی فعالیت می‌کنند ملزم به کسب مجوز از بانک مرکزی هستند. طالبی افزود: در مورد سایر فروشگاه‌های اینترنتی و کسب‌وکارها تا کنون ندیده‌ام که ملزم به کسب مجوز از نهاد دیگری باشند.

nasrollahipersonal.JPG

اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی و داستان صدور مجوز

محمدرضا نصراللهی، مشاور حقوقی اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی گفت: ما در اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای اینترنتی با پلتفرم‌ها وساماندهی آنها کار داریم. بعضی از فعالان کسب‌وکار اینترنتی هستند که جواز از صنف مربوطه را ندارند و به‌صورت آنلاین فعالیتی را انجام می‌دهند ما به آنها می‌گوییم اگر شما می‌خواهید فعالیت کنید چند(چهار) حالت وجود دارد: حالت اول آن است که بروید و یک مجوز از صنفی که قصد فعالیت در آن حوزه را دارید بگیرید که این کار دشوار است و یک سال و یا بیشتر زمان می‌برد و خیلی از مجوزها نیاز به شرایط فیزیکی دارد که بسیاری از متقاضیان این شرایط را ندارند. حالت دوم این است که متقاضیان بروند و با یکی از افراد فعال در آن صنف که مجوز صنفی دارد شریک شوند و از مجوز او برای کار خودشان استفاده کنند. حالت سوم این است که بگویند پلتفرم واسط هستند و فقط خدمات یک صنف را به مشتریان معرفی می‌کنند و در ماهیت آن شغل وارد نمی‌شوند البته تأمین‌کننده‌های این نوع کسب‌وکارها باید جواز کسب‌وکار از صنف مربوطه را داشته باشند. حالت چهارم هم این است که واژه‌ها را تغییر دهند که از حالت غیر صنفی به صنفی تبدیل شوند. مثلاً وقتی من در حوزه اقامت مشغول به فعالیت هستم واژه‌ام را عوض کنم و به‌جای کلمه اقامت از واژه اجاره استفاده کنم. از این طریق مشمول قوانین مربوط به فعالیت در حوزه اقامت نمی‌شوم؛ چون هر واژه‌ای دارای بار حقوقی است و نهادهای مختلف روی استفاده از واژه‌های خاصی تأکیددارند و آن واژها را در حوزه فعالیت‌های خود می‌بینند. مثلاً هواپیمایی کشوری می‌تواند ادعا کند که فروش بلیت پرواز مربوط به این سازمان است. بنابراین چون نهادهایی روی واژه‌هایی به لحاظ حقوقی مالکیت دارند می‌توانیم واژه‌ها را تغییر دهیم که مصداق آن پیدا نشود.

نصراللهی با بیان اینکه اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی مجوز فعالیت برای کسب‌وکارهای آنلاین را با نام پلتفرم واسط صادر می‌کند ادامه داد: مثلاً پلتفرمی در حوزه گردشگری ایجاد می‌شود که خدمات گردشگری را به مردم معرفی می‌کند و این پلتفرم در اموری که به سازمان گردشگری و مجموعه‌های مجوزدار زیرنظر این سازمان است ورود پیدا نمی‌کند. این پلتفرم نقش یک حد واسط( بین مردم و واحد صنفی گردشگری) را بازی می‌کند و بابت آن پورسانت دریافت می‌کند.

نصراللهی تصریح کرد: هر کسب‌وکاری که پلتفرم داشته باشد و بخواهد پلتفرم واسط باشد از نظر اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی صلاحیت دریافت مجوز از این اتحادیه برای فعالیت آنلاین را دارد.

نصراللهی ادامه داد: بعضی افراد در رسته‌های مختلف(در هر صنف) مجوز فعالیت از اتحادیه مربوط به نوع فعالیتشان را دارند ( و خودشان هم تأمین‌کننده خودشان هستند) و علاوه بر این مجوز، پلتفرم هم دارند مثل سکه سرمایه که موضوع موردبحث ما است، و جالب است بدانید که رسته طلا جز موارد قانون خاص نیست ( موارد قانون خاص مثل موضوعات سلامت‌محور که قبلاً طالبی درباره شرایط فعالیت آنها توضیح داد) و یک صنف عادی است که اگر کسی پلتفرمی طراحی کند که بخواهد آنلاین طلا خریدوفروش کند مانعی وجود ندارد که نتواند فعالیت کند. مشاور حقوقی اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی درباره این الزامات و ضوابط گفت: تأمین‌کننده‌های طلا در سایت‌های خریدوفروش طلا حتماً باید افرادی باشند که از اتحادیه صنف طلا و جواهر مجوز داشته باشند که سکه سرمایه این مجوز را داشته و از اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای اینترنتی هم مجوز گرفته ولی علی‌رغم این موضوع بارها تهدید شده تا خریدوفروش آنلاین خود را متوقف کند و حتی در روزهای گذشته تا مرز تعطیلی و پلمب شدن پیش رفت.

نصراللهی با اشاره به سکه ثامن گفت: البته به دلیل مشکلاتی که سکه ثامن ایجاد کرد درحال‌حاضر با دادستانی و سایر مجموعه‌ها در حال رایزنی هستیم و قرار شد در شرایط و ضوابط کارگروه طلا الزاماتی تعریف شود که اتفاقات مشابه سکه ثامن تکرار نشود. وی ادامه داد: تا قبل از مشکلاتی که سکه ثامن ایجاد کرد ۵ جواز برای خریدوفروش سکه و طلای آنلاین از اتاق اصناف و اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی صادر شده بود که محل استقرار این ۵ فروشگاه آنلاین در گرمسار و شمیرانات و ۲ شهر دیگر است که تنها فروشگاه آنلاینی که در تهران در حال فعالیت است، سکه سرمایه است.

نصراللهی با بیان اینکه اتحادیه طلا و جواهر مثل سایر اصناف از فعالیت آنلاین بیم دارد و توسعه آن را در مخل کسب‌وکارهای سنتی می‌دانند گفت: آقای زندی به هیات مدیره اتحادیه طلا و جواهر دعوت شده و به ایشان اعلام‌شده که باید فعالیت آنلاین خود را تعطیل کند و ایشان هم در پاسخ به اتحادیه گفته من جواز کسب‌وکار از اتحادیه طلا و جواهر دارم و برای فعالیت آنلاین هم از اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی مجوز دارم و دلیلی برای تعطیلی وجود ندارد. این مشاور حقوقی داد: البته افرادی از اتحادیه‌های مختلف من‌جمله اتحادیه طلا دعوت شدند و در کارگروه‌های اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی حضور یافتند تا در جریان روند تصمیم‌گیری درباره فعالیت این نوع فروشگاه‌ها باشند. نصراللهی با بیان اینکه متأسفانه علی‌رغم همکاری و دعوت به همفکری که از سوی اتحادیه کشوری کسب‌وکار مجازی صورت گرفت از مشکلات کاسته نشد گفت: اتحادیه طلا و جواهر در اقدامی به فروشگاه‌‌های آنلاین خریدوفروش طلا اعلام کرد که اجازه استفاده از این پلتفرم‌ها را ندارند و از فروشندگان طلا و جواهر تعهد گرفتند که اجازه فعالیت مجازی ندارند و این ممنوعیت را اعلام عمومی کردند. وی ادامه داد: درباره فعالیت سکه سرمایه به پلیس فتا نامه زدند و خواستار جلوگیری از فعالیت این واحد شدند که با رایزنی‌هایی که با پلیس فتا داشتیم و تحقیقاتی که پلیس فتا انجام داد مانع این اتفاق شدیم.

نصراللهی با اشاره به جلسات متعدد اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای اینترنتی گفت: این اتحادیه از معدود اتحادیه‌هایی است که با برگزاری جلسات متعدد اقدام به توضیح و تشریح فعالیت‌های خود و ایجاد تعامل با سایر اتحادیه‌ها و اصناف می‌کند. وی این دوره را دوره‌گذاری دانست که بهتر است با تعامل و درک متقابل این دوران بهتر و راحت‌تر تسهیل شود.

تلاش برای استمرار فعالیت کسب‌وکارهای آنلاین

محمدرضا نصراللهی با اشاره به اینکه اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی تمام تلاش خود را برای استمرار فعالیت سکه سرمایه به کار خواهد گرفت و حتی اگر ممانعت از فعالیت آن ادامه پیدا کند به ابزار قانونی متوسل خواهند شد گفت: مجوزی که برای پلتفرم آنلاین سکه سرمایه از سوی اتحادیه صادرشده کاملاً دارای وجاهت قانونی است و هیچ مجموعه یا صنفی نمی‌تواند به حوزه خریدوفروش آنلاین که حوزه‌ای کاملاً تخصصی است ورود پیدا کند چراکه مجوز اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی مستقل از سایر مجوزهاست و ربطی به صنفی ندارد که بخواهد علیه آن اقدام کند و آن را بی‌اثر سازد.

نصراللهی در بخش دیگری از سخنان خود چندصدایی در میان فعالان فضای دیجیتال را از مشکلاتی دیگری برشمرد که بعضاً نتایجی مثل تعطیلی سکه سرمایه را در پی خواهد داشت. وی در همین باره به اختلاف بین اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی و نظام صنفی رایانه‌ای اشاره کرد و گفت: نظام صنفی رایانه‌ای معتقد بود شکل‌گیری اتحادیه ضرورت چندانی ندارد و فعالیت آن در انجمن صنفی رایانه‌ای دیده‌شده است. محمدرضا نصراللهی ادامه داد: من این ابهام را با تشریح ارکان۵گانه حقوق‌ آی‌اتی برطرف کردم. این ارکان ۵گانه عبارتند از:حمایت از حریم خصوصی افراد و حمایت از مالکیت فکری و معنوی در فضای مجازی که در قوانین مختلف به این بحث‌ها پرداخته شده، تجارت الکترونیک که در حیطه فعالیت اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای اینترنتی است، جرائم رایانه‌ای که مسئولیت آن بر عهده پلیس فتا و دادسرا است و نهایتا معاملات صرف فناوری اطلاعات است که نظارت و مدیریت بر هر آنچه مربوط به زیرساخت، نرم‌افزار و سخت‌افزار، اینترنت و شبکه است بر عهده انجمن صنفی رایانه‌ای است. او افزود: تشریح این موضوعات کمک کرد تا حدی این اختلافات کم شود و فعالیت اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی و مجوزهایی که صادر می‌کند بیشتر مورد پذیرش و اطمینان واقع شود که البته باید این روند بهتر شود و هر مجموعه به انجام تکالیف خود بپردازد و از اعمال سلیقه و نفوذ در کار سایر مجموعه‌ها بپرهیزند.

طالبی نیز درباره همین موضوع بیان کرد: باید بتوانیم بین منافع فردی و کار صنفی تفکیک قائل شویم.

باید تغییر را پذیرفت

طالبی، عضو هیات مدیره انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی نیز با بیان اینکه این تغییر( یعنی توسعه کسب‌وکارهای آنلاین) بالاخره اتفاق خواهد افتاد و مسیری است که هرروز شتاب بیشتری به خود می‌گیرد تصریح کرد: اتحادیه‌های سنتی هم باید این واقعیت را بپذیرند و به‌تدریج با شناخت بیشتر و عمیق‌تر کسب‌وکار در فضای آنلاین، خود را برای حضور در این فضا آماده کنند و حتی از حضور در فضای آنلاین استقبال کنند و سایر همکاران خود را نیز برای کسب‌وکار آنلاین تشویق کنند. طالبی شفافیت را از دست آوردهای مثبت حضور در فضای آنلاین دانست.

کسب‌وکار آنلاین باعث تسهیل اشتغال جوانان می‌شود

نصراللهی معتقد است راه‌اندازی کسب‌وکارهای آنلاین را راحت‌تر از کسب‌وکارهای سنتی برای جوانان است. مشاور حقوقی کسب‌وکارهای اینترنتی شروط لازم برای اخذ مجوزهای کسب‌وکارهای سنتی را دشوار دانست که فراهم کردن آنها هزینه قابل‌توجهی می‌طلبد؛ هزینه‌هایی که تأمین آن ( مثل تهیه مغازه با متراژی مشخص) برای بسیاری از جوانان امکان‌پذیر نیست. وی تصریح کرد کسب‌وکارهای اینترنتی شرایط را تسهیل می‌کند و جوانان راحت‌تر می‌توانند وارد بازار کار شوند و به کسب درآمد بپردازند.

شرایط و ضوابط سخت‌گیرانه اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی برای صدور مجوز

مشاور حقوقی اتحادیه کشوری کسب‌وکار مجازی در بخش دیگری از سخنان خود به جلسه‌ای که در اتاق اصناف با حضور مقاماتی از اتاق اصناف و اتحادیه طلا و جواهر برگزار شده اشاره کرد و گفت: ما در این جلسه تأکید کردیم که ما بر اساس شرایط و ضوابطی که در اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی تعیین کرده‌ایم هر پلتفرمی که بخواهد در زمینه خریدوفروش طلا فعالیت کند، تأمین‌کننده‌هایش باید مجوز لازم برای فعالیت از اتحادیه طلا و جواهر داشته باشند. او ادامه داد: بنابراین محدود کردن فعالیت سکه سرمایه که همه مجوزهای لازم را دارد به‌مثابه آن است که مجوزی که از ابتدا اتحادیه طلا جواهر برای آن صادر کرده است هم موردپذیرش خود اتحادیه نیست. نصراللهی ادامه داد: چون آگاهی و دانش کافی درباره فضای کسب‌وکار آنلاین وجود ندارد شاهد هستیم که بیم آن وجود دارد که با ورود به فضای اینترنت کسب‌وکارشان از بین برود البته در بعضی موارد شفافیتی هم که فضای کسب‌وکار در اینترنت به وجود می‌آورد را بعضی افراد نمی‌پسندند و به این دلایل در مقابل توسعه کسب‌وکار اینترنتی می‌ایستند.

نصراللهی با بیان اینکه نباید وارد حریمی که قانون ورود به آن را جایز ندانسته شد گفت: زمانی که اتحادیه‌ای به نام اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی شکل‌گرفته، درحالی‌که اتحادیه طلا و جواهر استانی است، و طبق شرایط و ضوابطی معین فعالیت کسب‌وکارها را در بستر اینترنت مجاز می‌داند و بر اساس آن برای کسب‌وکارها مجوز صادر می‌کند نباید اتحادیه دیگری مخل استفاده از جوازی شود که اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی صادر کرده است. نکته‌ای که حائز اهمیت این است که تا زمانی که اقدامی خلاف قانون انجام‌نشده هیچ مجموعه‌ای نمی‌تواند فعالیت دیگری را محدود یا متوقف کند. ما همگی مجری قانون هستیم و باید به آن پایبند باشیم. مشاور حقوقی اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی نصراللهی با اشاره به ماجرایی که برای سکه سرمایه رخ داده گفت: این واحد صنفی سال‌ها است که مجوز از اتحادیه طلا و جواهر تهران دارد و اگر تخلف این واحد صنفی خریدوفروش آنلاین و سایتش است چه ربطی به مغازه آن دارد؟ اگر یک ساعت این مغازه پلمب باشد حیثیت کاری و شغلی این فرد خدشه‌دار می‌شود. متأسفانه استدلال منطقی و قانونی در مخالفت با فعالیت واحد صنفی سکه سرمایه وجود نداشته و ندارد. محمدرضا نصراللهی ادامه داد: ما برای احقاق حق این واحد صنفی و تمام کسب‌وکارهایی که بر اساس قانون و شرایط و ضوابط اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی فعالیت می‌کنند از پای نمی‌نشینیم و تمام تلاش خود را برای ادامه فعالیت این واحدهای صنفی به کارخواهیم گرفت.

زندی مدیر واحد صنفی سکه سرمایه هم در همین باره گفت: من از کسانی که مخل فعالیت واحد صنفی اینجانب شدم شکایت خواهم کرد چراکه به کسب‌وکار من آسیب وارد شده است.

در ادامه مشاور حقوقی کسب‌وکارهای مجازی تأکید کرد: ما در اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی بر اساس شرایط و ضوابط به پلتفرم‌های حد واسط مجوز می‌دهیم، به تأمین‌کننده‌های کسب‌وکارها کاری نداریم ولی این شرط را تعیین می‌کنیم که کسب‌وکاری که فعالیت ماهیتی انجام می‌دهد حتماً باید متخصصی در همان حوزه که تأییدیه‌های لازم را دارد، در کنار آن کسب‌وکار باشد.

آمورش به کسب‌وکارها در اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی

نصراللهی در پایان به تلاش‌های اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی برای آموزش به داوطلبان راه‌اندازی کسب‌وکارهای مجازی اشاره کرد که این تلاش‌ها متقاضیان را برای اشتغال در فضای مجازی آماده می‌کند و آموزش‌های ضروری و خوبی به این افراد ارائه می‌دهد. وی در همین باره ادامه داد: چهارشنبه هر هفته در اتحادیه کلاس‌های رایگان برای کسب‌وکارها برگزار می‌شود و الزامات حقوقی کسب‌وکارهای آنلاین( در ۴مرحله مطرح می‌شود) به افراد متقاضی برای ورود به کسب‌وکار آنلاین آموزش داده می‌شود. او بابیان اینکه در اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی عمدتا با دو گروه مواجه هستیم به تشریح جزییات بیشتر درباره آنها پرداخت و گفت: یک گروه از این افراد استارت آپ‌ها هستند که تصور صحیحی از شرایط و ضوابط کار در فضای دیجیتال ندارند و بعضاً فکر می‌کنند چون استارت‌آپ‌ هستند نباید پای بند به قیدوبند مشخصی باشند از طرفی هم با افرادی مواجه هستیم که اصطلاحاً سنتی فکر می‌کنند و انعطاف‌پذیری کمی در مورد شیوه مدیریت و اداره کسب‌وکار دارند. او افزود: در تلاشیم تا ذهن هر دو گروه را به یکدیگر نزدیک کنیم تا در نقطه‌ای به یکدیگر برسند و شکاف عمیقی که بین این دو شیوه تفکر وجود دارد کم شده و به‌تدریج از بین برود. مشاور حقوقی کسب‌وکارهای مجازی در انتهای سخنان خود به چند مورد تأکید کرد: هر واحد صنفی که بخواهد در فضای مجازی فعالیت داشته باشد باید از اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای اینترنتی مجوز داشته باشد و متولی کسب‌وکارهای مجازی در سراسر کشور اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی است ضمن اینکه این اتحادیه برای پلتفرم‌های واسطه( با رعایت شرایط و ضوابط مشخص) مجوز صادر می‌کند.

***موسسه مطبوعاتی صمت و گسترش‌نیوز حق پاسخگویی برای اتحادیه طلا و جواهر و همه مجموعه‌هایی که نامی از آنها در این گزارش برده شد را محترم می‌شمارد و از طرح دیدگاه‌ها و نظرات آنها استقبال می‌کند.

کدخبر: 56577

ارسال نظر