داستان ایموجیها، شکلکهایی که به جای شما حرف میزنند
گرافیک یا هنر ارتباط بصری (ارتباط تصویری) است که از ترکیب تصاویر، واژهها و ایدهها ترکیبشده تا اطلاعات یا پیامی را به تماشاگر برساند و در او تأثیر مشخصی بگذارد. درواقع با استفاده از تصاویر گرافیکی میتوان در کوتاهترین زمان ممکن از طریق یک تصویر پیام مشخصی را به مخاطب رساند.
ایموجیها تصاویر گرافیکی هستند که در هر لحظه در سراسر جهان میلیاردها نفر برای بیان احساسات خود در پیامهای واتساپ، تلگرام، فیسبوک و یا هر فضای مجازی دیگری از آنها استفاده میکنند.
گسترشنیوز: ایموجیها امروزه به مجموعهای چند هزار عددی تبدیلشده که امکان بیان پیچیدهترین احساسات را برای کاربران فراهم میکنند.
برخی برآوردها حاکی از این است که تقریباً دوسوم امریکاییها در پیامهای خود هر روز از ایموجی استفاده میکنند.
تاریخچه ایموجیها
اموتیکونها(Emoticon)؛ نسل اول پیامهای گرافیکی
نخستین خلاقیت انسانها برای انتقال احساسات از طریق شکل، اموتیکونها (Emoticon) بودند. اموتیکون از ترکیب دو از ترکیب دو کلمه Emotion و Icon (نماد / احساس و هیجان) شکل گرفته است. اموتیکونها هیچ صورتک مجازی را به همراه نداشته و تنها با کنار هم قرار دادن نمادهای روی کیبورد به وجود آمده است: \_(ツ)_/¯.
Emoticons در ۱۹ سپتامبر ۱۹۸۲ و توسط متخصص کامپیوتری به نام «اسکات فالمن» در بولتن الکترونیک دانشگاه «کارنگی ملون» مطرح شد و بهزودی به دانشکدههای دیگر و دنیای خارج راه پیدا کرد. این نشانهها چندین دهه در دنیای کامپیوتر سابقه دارند و برای نمایش حالتهای خشونت، غم، شادی و غیره کاربرد داشتهاند.
اغلب اموتیکونها ریشه در فرهنگ شرقی ژاپنیها دارند.
صورتکها یا اسمایلیها ( Smiley )؛ نسل دوم
نسل دوم پیامهای گرافیکی احساسی، اسمایلیها بودند. صورتکهای زردرنگی که لبخند و تعجب و احساسات دیگر را نشان میدادند.
نسل سوم؛ ایموجیها( Emoji)
ایموجی هم واژهای ژاپنی است. ایموجی هم شبیه اسمایلی است. با این تفاوت که بهصورت انسان محدود نیست و هر نوع تصویر و علامت و شکل دیگر را شامل میشود.
دوران جدید ایموجیها از سال ۱۹۹۵ و با معرفی دو آیکون کوچک قلب و تلفن از سوی کمپانی ژاپنی NTT DoCoMo آغاز شد. کاربران با استفاده از پیجرهای محبوب Pocket Bell این دو آیکون را برای هم ارسال میکردند که در این میان آیکون تلفن نشانگر این بود که ترجیح میدهند از طریق تلفن با هم مکالمه کنند و آیکون قلب هم که نیاز به توضیح خاصی ندارد.
بعدها DoCoMo به این بهانه که آیکونها با یک محصول کسبوکار محور سازگاری ندارد، آنها را حذف کرد. پس از مدتی شانس دوباره در خانه DoCoMo را زد و یکی از مهندسان آنها به نام Shigetaka Kurita یک پلتفرم اینترنت موبایلی به نام i-mode را توسعه داد که اطلاعاتی از قبیل آبوهوا و نرخ بازار را از طریق نمادهای گرافیکی کوچک مثل ابر و آفتاب به اشتراک میگذاشت. یکی از دلایل توسعه آیکون برای پلتفرم i-mode محدودیت ۲۵۰ کاراکتری برای هر ارسال پیام در آن بود.
این مهندس ژاپنی در سال ۱۹۹۹ مجموعهای از ۱۷۶ آیکون را برای پلتفرم خود منتشر کرد که شامل آیکونهای ساده برای غذا، نوشیدنی، آبوهوا، ورزش، احساسات و غیره میشدند. Kurita این تصویر نگارهها را ایموجی نام گذاشت که از ترکیب واژههای ژاپنیای (تصویر) و موجی (کاراکتر) تشکیل شده بود.
در سال ۲۰۱۰ «کنسرسیوم یونیکد» متشکل از گروهی غیرانتفاعی از شرکتهای فناوری و داوطلبان زبانشناس، کتابخانهای استاندارد از کاراکترهای تصویری در دسترس برای اندروید، iOS، ویندوز و مک را تهیه کرد. طراحی دقیق این آیکونها کاملاً شبیه به هم نبود اما از بار معنایی یکسانی برخوردار بوده و به توسعه یک سیستم نسبتاً عمومی برای برقراری ارتباط از طریق تصاویر کارتونی کوچک منجر شد.
روز جهانی ایموجیها
حالا ایموجیها یک روز جهانی دارند؛ روز ۱۷ جولای. بر اساس آمارها، تا سال ۲۰۱۵، روزانه بالغبر ۶ میلیارد ایموجی را بیش از ۹۰ درصد جمعیت آنلاین جهان ارسال میکردند.
ایموجیها، درحالحاضر از زبان انگلیسی نیز فراگیرتر هستند و روزبهروز به تنوع آنها افزوده میشود.
در پژوهش شرکت انگلیسی سوئیفتکی بیش از یک میلیارد دادهی متنی از کاربران ۱۶ کشور با ۱۶ زبان مختلف مورد بررسی قرار گرفت. یافته جالبتوجه این بود که سه دسته از پرکاربردترین ایموجیها مربوط به حالات خوشحالی، انواع شکلکهای قلب و ناراحتی بودند که بیشترین استفاده کاربران از ایموجی را به خود اختصاص دادند.
نمودار فراوانی استفاده از ایموجیها را در زیر مشاهده میکنید؛
بر اساس این پژوهش، ۷۰ درصد از ایموجیهای استفادهشده برای بیان نوعی از حالات عاطفی بوده است که این خود از قدرت ایموجیها در انتقال احساس و تأثیر آن بر تقویت ارتباط دیجیتال حکایت دارد.
جالب است بدانید در سال ۲۰۱۵ کلمهای که از سوی دیکشنری آکسفورد بهعنوان لغت سال انتخاب شد، ارتباطی تنگاتنگ با فنّاوری داشت. این عبارت همان ایموجی گریه از خنده یا همان اشک شوق بود که بهصورت رسمی تحت عنوان ایموجی Face with Tears of Joy (صورت با اشک شوق) شناخته میشود.
معنی هر ایموجی چیست؟
اگر توضیحات و معانی ایموجیها را نمیدانید، با مراجعه به سایت ایموجیپدیا میتوانید به اطلاعات جالبی درباره معنی و تاریخچه هر ایموجی دست پیدا کنید.
ارسال نظر