|

اختصاصی گسترش‌نیوز؛

۳ غول غذا و نوشیدنی جهان از نمای نزدیک

وب‌سایت اقتصادی «فوربز» در یکی از گزارش‌های خود به بررسی صنایع غذایی برتر و موفق جهان در سال ۲۰۱۸ پرداخته است.

گسترش‌نیوز: طبق بررسی‌هایی که این وب‌سایت در سال ۲۰۱۸ انجام داد، ۲۰۰۰ شرکت‌‌ غذایی برتر در جهان از نظر شاخص‌هایی مثل درآمد، سود، دارایی و ارزش کالاهای تولیدی‌شان در بازار آزاد موردبررسی قرار گرفتند. به گزارش گسترش‌نیوز وب‌سایت «فوربز» سه شرکت نستله، پپسی و آن‌هایزر بوش را به‌عنوان سه شرکت برتر غذایی و نوشیدنی در جهان معرفی کرد.

foodindustry2.jpg

در ادامه این گزارش این سه برند معرفی می‌شوند و موردبررسی قرار می‌گیرند:

شرکت نستله:

شرکت صنایع غذایی سوئیسی و چندملیتی است، که به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده مواد غذایی و آشامیدنی جهان شناخته می‌شود.

NESTLE2.jpeg

این شرکت در سال ۱۸۶۶ توسط هنری نستله تأسیس شد و درحال‌حاضر دارای ۴۴۷ کارخانه در ۱۹۴ کشور جهان است. تعداد کارمندان نستله در سراسر جهان بالغ‌بر ۳۳۳ هزار نفر است.

شرکت سوئیسی نستله صاحب برندهای مختلفی از جمله گربر بیبی فود (Gerber baby Food)، پریر (Perrier)، دیگیورنو (DiGiorno)، هات پاکتس (Hot Pockets)، باتر فینگر (Butterfinger)، نسکوئیک، نسکافه، اسمارتیز و کیک کت (KitKat) است. شرکت نستله هم‌اکنون مالک بیش از ۸٫۰۰۰ برند در بخش‌های مختلف صنایع غذایی می‌باشد.

سود نستله در سال ۲۰۱۶ برابر با ۹۰.۲ میلیارد دلار گزارش شد. در سال ۲۰۱۷ نیز درآمد این شرکت بالغ‌بر ۹/ ۷۸ میلیارد دلار بوده است.

رشد این برند در سال‌های اخیر متأثر از تجارت نوشیدنی‌هایی نظیر «نسکافه» و «اسپرسو» بوده است که ۶۸ درصد از مجموع درآمد‌های این شرکت از محل فروش این دو محصول حاصل می‌شود. این غول صنعت نوشیدنی و غذا طی سال‌های اخیر تمرکز خود را بر بهبود کیفیت غذایی و بهداشتی مشتریان خود قرار داده است. در این زمینه بخش سلامت شرکت نستله به‌تازگی با یک موسسه درمانی وارد همکاری ۱۴۵ میلیون دلاری شده است تا روش‌های جدیدی را برای کاهش آلرژی برخی افراد به غذا ایجاد کنند.

NESTLE1.JPG

شرکت نستله هم‌اکنون با هدف حذف واسطه‌های غیرضروری در حمل‌ونقل کالا از فناوری بلاک‌چین استفاده می‌کند و به همین منظور با شرکت کامپیوتری آی‌بی‌ام همکاری دارد.

شرکت پپسی

بعد از رقیبش کوکاکولا (Coca-Cola)، دومین برند معروف در صنعت نوشابه‌های گازدار است.

نوشابه پپسی نخستین بار در سال ۱۸۹۳ توسط داروساز جوانی به نام کیلب برادهم اهل نیوبرن در ایالت کارولینای شمالی در کشور امریکا معرفی شد. هدف برادهم از تولید این نوشیدنی درمان درد معده بود. نام نوشابه پپسی برگرفته‌شده از پپسین (Pepsin)، آنزیمی است پروتئینی که از سلول‌های اصلی معده ترشح می‌شود و به هضم پروتئین‌ها کمک می‌کند. این شرکت در زمینه تولید انواع نوشیدنی‌های غیرالکلی فعالیت داشت که پپسی معروف‌ترین آن‌هاست.

PEPSI.jpg

پپسی با در اختیار داشتن ۲۲ برند منحصربه‌فرد نظیر پپسی، لایز، گاتوراد و تروپیکانا، دومین شرکت تولید نوشیدنی و غذا در جهان به شمار می‌آید.

درآمد این شرکت در سال ۲۰۱۸ بالغ‌بر ۵۳/ ۶۳ میلیارد دلار بود. در همین سال پپسی ۱.۴ میلیارد دلار سود از فروش محصولات خود کسب کرد.

شرکت پپسی در سال ۲۰۱۸ از قصد خود برای کاهش میزان شکر و چربی اشباع‌شده در محصولات خود بدون تغییر در طعم آن خبر داده است.

این شرکت امریکایی به‌تازگی وارد همکاری با سازمان «تی بی» شده است که تخصص آن درمان بیماری «سل» است. قرار است این همکاری منجر به ساخت طعم‌های منحصر‌به‌فردی توسط پپسی شود که کمک می‌کند تا طعم ناخوشایند داروهای سل کمرنگ شود.

شرکت پپسی در می۲۰۱۹ کمپین تبلیغاتی محصولات خود را بر بستر بلاک‌چین ایجاد کرد. استفاده از فناوری بلاک‌چین در تبلیغات برای این شرکت افزایش ۲۸ درصدی کارایی را به‌ همراه داشته است.

آن‌هایزر بوش اینبو

آن‌هایزر بوش اینبو، شرکت بلژیکی-برزیلی و چندملیتی تولیدکننده انواع نوشیدنی است، که دفتر مرکزی آن، در شهر لون، بلژیک مستقر است.

شرکت آن‌هایزر بوش اینبو در سال ۲۰۰۸ از ادغام شرکت امریکایی انهایزر بوش و شرکت بلژیکی اینبیف تأسیس شد و دارای بیش از ۲۰۰ برند زیرمجموعه و درآمد سالانه ۴۴/ ۵۶ میلیارد دلار است.

این شرکت دارای ۱۵۵ هزار نفر پرسنل است که در ۲۵ کشور جهان فعال هستند.

در سال ۲۰۱۶، این شرکت توانست برند رقیب خود، ساب‌میلر را با نرخ ۱۰۷ میلیارد دلار خریداری کند. قرارداد مذکور موجب شد تا شرکتی پدید‌ آید که اکنون نیمی از تولیدات در زمینه نوشیدنی‌ها را در اختیار دارد. به گفته کارلوس بریتو، مدیر‌عامل آن‌هایزر بوش بنا دارد تا در آینده «کوکاکولا» را نیز خریداری کند.

شرکت انهایزر بوش اینبو در سال ۲۰۱۷ بیش از ۵۶ میلیارد دلار فروش داشته است. این شرکت در سال ۲۰۱۸نیز ۵۶ میلیارد دلار درآمد داشت. در همین سال شرکت انهایزر بوش اینبو ۷.۹ میلیارد دلار سود کسب کرد.

نکته جالب اینجاست که این شرکت اعلام کرده قصد دارد در حوزه‌ بلاک‌چین فعالیت کند و با استفاده از این فناوری، حمل‌ونقل محصولات خود را ساده‌سازی کند.

کدخبر: 54309

ارسال نظر