|
کدخبر: 157947

آخرین آمار از میزان تجارت خارجی ایران

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه تجارت خارجی ایران از ۶۵ میلیارد دلار فراتر رفت گفت: در شرایط سخت کرونایی در ۱۱ ماه امسال ۳۱.۲ میلیارد دلار صادرات و ۳۴.۳ میلیارد دلار واردات در کشور انجام شده است.

تجارت آخرین آمار از میزان تجارت خارجی ایران

حمید زادبوم ظهر امروز در آئین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان بوشهر جایگاه فعالان اقتصادی در عرصه تجارت خارجی را مهم دانست و اظهارکرد: تجار امسال در شرایط کرونایی که تمام فعالیت‌ها تحت تاثیر این ویروس قرار گرفته بود خوش درخشیدند و خدمات قابل توجهی به عرصه اقتصاد ارائه کردند.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه تجارت خارجی ایران از مرز ۶۵ میلیارد دلار فراتر رفت گفت: در شرایط سخت کرونایی در ۱۱ ماه امسال ۳۱.۲ میلیارد دلار صادرات و ۳۴.۳ میلیارد دلار واردات در کشور انجام شده است که نقش مهم فعالان این عرصه نشان می‌دهد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه میزان تجارت خارجی امسال نسبت به سال قبل ۱۹ درصد کاهش یافته است افزود: سال گذشته تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران ۸۵ میلیارد دلار شامل ۴۱.۳ میلیارد دلار صادرات و ۴۳.۷ میلیارد دلار واردات در شرایطی بود که رئیس‌جمهوری وقت امریکا فشار حداکثری ایجاد کرده بود.

زادبوم با بیان اینکه سال گذشته از میزان تجارت خارجی ۸۵ درصد آن واردات مواد اولیه و واسطه‌ای بوده است خاطر نشان کرد: کاهش تجارت خارجی در ۱۱ ماه امسال نسبت به سال گذشته به سبب کرونا و بسته شدن مرزها در ۳ ماهه نخست امسال بوده است.

وی با بیان اینکه استان بوشهر در صادرات در سطح کشور مقام برتر دارد گفت: بخشی از صادرات کشور محصولات پتروشیمی‌ است که از استان بوشهر انجام می‌شود.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، سختی‌های صادرات در کشور را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: مشکلات صادرات در بخش‌های ساختاری، اقدامات دشمنان و مسائل دولتی است و نمی‌توان تنها سوء مدیریت یا تحریم را برجسته کرد چرا که بخش بزرگی از مشکلات ساختاری است و متفکران و اندیشمندان اقتصادی باید به آن بپردازند.

 معاون وزیر صمت با اشاره به بررسی مشکلات صادرکنندگان در جلسه شورای توسعه صادرات غیرنفتی تصریح کرد: عدم پیوستن به سازمان جهانی تجارت آسیب عظیمی به بدنه کارشناسی اقتصادی وارد کرده چرا که در مواقفنامه‌های این سازمان همه قوانین تجارت تدوین شده است و ناآگاهی از آن می‌تواند ضربه بزرگی به صادرات وارد کند.

زادبوم، توقف صادرات لبنیات به روسیه را ناشی از ناآگاهی یکی از صادرکنندگان دانست و تاکید کرد: تعهد ارزی از سال ۹۷ بر عهده صادر‌کنندگان قرار گرفته است و تا به امروز این مقررات مربوط به آوردن ارز تغییراتی داشته است که کم‌کم باید سعی شود مسائل آن در فرآیندی ساماندهی شود.

وی با بیان اینکه هرگونه خارج شدن از تجارت جهانی خارج شدن از ریل است خاطر نشان کرد: امروز صادرکنندگان در یک جنگ اقتصادی و تحریم تحمیلی، جهاد می‌کنند که بسیار ارزشمند است و جای تجلیل دارد.

 

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها