|
کدخبر: 161697

بر بورس چه گذشت؟

بورس در سال ۹۹ دو نیمه سبز و قرمز داشت، نگاهی کرده‌ایم به تعداد روزهای صعود و نزول بازار در سال گذشته، سال پر فراز و نشیبی که با ورود و خروج‌های متعدد سهام‌داران به بورس همراه بود.

بورس بر بورس چه گذشت؟

در سال گذشته بورس فراز و فرود زیادی را پشت سر گذاشت. هم روزهای صعودی جالب توجهی داشت و هم روزهای نزول و سقوط را تجربه کرد. ماه‌های ابتدایی سال روزهای مثبت بیشتری را برای سهام‌داران در بر داشت و از نیمه سال به این سو روزهای منفی بورس بیشتر شدند.

رشد شاخص بورس

شاخص بورس نمایی از وضعیت کلی بازار را نشان می‌دهد. در واقع شاخص نماگری است که بیانگر روند عمومی قیمت‌ها است که تغییرات آن در مقایسه با یک تاریخ مبدا در نظر گرفته می‌شود. بنابراین شاخص معیاری برای فهم روند کلی بورس تهران است. در حالی که شاخص کل در پایان سال ۹۸ در رقم ۵۱۲ هزار واحد قرار داشت، در سه ماهه ابتدای سال تا محدوده ۱.۲ میلیونی هم بالا رفت. رشد ۱۴۷ درصدی شاخص در پایان فصل بهار به معنی رشد ۱۴۷ درصدی متوسط قیمت سهام شرکت‌های بورسی است و به طبع سهام برخی از شرکت‌ها رشد بیشتری داشت و برخی نیز رشد کمتری را تجربه کردند.

۴ ماه طلایی

در ۴ ماه ابتدایی سال تابلوی بورس در اغلب روزها سبز بود. در فروردین ماه در مجموع ۱۷ روز کاری شاخص بورس در ۱۵ روز صعودی بود. اردیبهشت نیز ۱۵ روز مثبت را در ۲۱ روز کاری خود ثبت کرد و در ۱۷ روز کاری خرداد ماه شاخص کل در ۱۱ روز سبزپوش شد. اما شاید بتوان تیرماه را بهترین ماه بورس در سال گذشته نامید. در ۲۳ روز کاری این ماه شاخص ۱۹ روز مثبت را ثبت کرد و در پایان ماه به رقم یک میلیون و ۹۱۶ هزار واحد رسید.

رکورد بیشترین ورود

بیشترین ورود پول حقیقی در سال ۹۹، روز ۲۶ تیرماه ثبت شد. در این روز ۶ هزار و ۴۲۴ میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد. روزهای ۲۲ تیر و ۱۱ تیرماه نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین ورود پول حقیقی در سال گذشته قرار دارند.

۵۰ روز داغ

بورس تا ۲۰ مرداد روندی صعودی را طی کرد. روند پرشتاب و هیجان‌انگیزی که خیلی‌ها را به بورس کشاند. طبقات مختلف مردم از اقشار مختلف وارد بورس شدند و موجی از ورود سهام‌داران شکل گرفت. در این دوره –از ابتدای سال تا هفته سوم مرداد- بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی حقیقی به بورس وارد شود که ۷۰ درصد آن در حد فاصل ابتدای تابستان تا هفته سوم مرداد به بازار تزریق شد. ۵۰ روز داغی که شاخص بورس را به سقف تاریخی ۲ میلیون واحدی رساند.

اما این پایان ماجرا نبود، بورس از آن پس شروع به نزول کرد به طوری که در مرداد ماه تعداد روزهای مثبت و منفی برابر شد و در شهریور تعداد روزهای نزولی بازار از روزهای سبز بازار پیشی گرفت. در ۲۱ روز کاری شهریور سهام‌داران تنها ۹ روز مثبت را به چشم دیدند.

در آخرین روز کاری شهریور شاخص کل بورس در رقم یک میلیون و ۵۹۵ هزار واحد قرار گرفت تا بازدهی فصل تابستان ۲۵ درصد شود.

 

منبع: اقتصاد نیوز

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها