گسترش نیوز بررسی میکند؛
منتظر کاهش چشمگیر نرخ ارز باشیم؟
در طول سالهای گذشته هربار که رئیسجمهوری ایران به آمریکا سفرکرده، شاهد ثبات یا حتی کاهش محسوس نرخ ارز بودیم.
گسترش نیوز - شب گذشته حسن روحانی برای هفتمین سال متوالی به نیویورک سفر کرد. سخنرانی در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد، دیدار و گفتوگو با روسایجمهور و سران برخی کشورها و نشست خبری از برنامههای سفر روحانی به نیویورک است.
اکنون سوالی که مطرح میشود این است که آیا در خلال این سفر باید منتظر کاهش نرخ دلار باشیم یا خیر! بد نیست نگاهی به ۶ سفر گذشته رییس جمهور در طول سالهای ۹۲ الی ۹۷ داشته باشیم.
سال گذشته در خلال ششمین سفر حسن روحانی به نیویورک برای سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد شاخص ارزی در محدوده ۱۴ هزار و ۹۰۰ تومان معاملات خود را آغاز کرد؛ پس از آن، نرخ به آرامی در مسیر نزولی قرار گرفت و تا نزدیکی محدوده ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان عقبگرد کرد. در سالی که التهابات ارزی تمام بازار را فرا گرفته بود، این عقبرد چشمگیر بسیار مورد توجه قرار گرفت.
در سال ۹۶ نیز همزمان با سفر روحانی به نیویورک نرخ دلار که چند هفتهای مدار صعودی را طی میکرد سیر نزولی را پیش گرفت و به نرخ زیر ۳۹۰۰ تومان اُفت کرد. اگر چه تغییرات نرخ ارز در حدود ۱۵۰ الی ۲۰۰ تومان بود اما در روزهایی که شاهد ثبات نسبی نرخ دلار بودیم، همین کاهش نرخ نیز مورد به چشم آمد.
سال ۹۵ چهارمین سفر روحانی به نیویورک بود. او با ۱۳رئیس دولت و دبیرکل سازمان ملل دیدار و گفتوگو کرد. در آن روزها نرخ دلار در حدود ۳ هزار ۴۰۰ الی ۳ هزار و ۷۰۰ تومان در گردش بوده است. در روزهای که رئیسجمهوری مشغول تبادل نظر و رایزنی با همتایان خود بود، در بازار کشور شاهد ثبات نرخ ارز بودیم.
به سال ۹۴ میرسیم سالی پر ثبات که دلار در محدود ۳ هزار و ۳۰۰ الی ۳ هزار ۴۰۰ تومان قرار داشت. همزمان با سفر رئیسجمهوری به امریکا دلار برای چند روز روند کاهشی داشت و پس از پایان این سفر نیز این روند متوقف شد. در آبان ماه اما دوباره روند افزایشی نرخ دلار پیش گرفته شد.
در سال ۹۳ دلار در محدوده ۳ هزار تا ۳ هزار و ۳۰۰ تومان نوسان داشت. البته اطلاعات مستندی درباره اثری که سفر رئیسجمهوری بر این نوسانات داشته در دسترس نیست اما بیشک دیدارهای مهمی که وی با افرادی چون بیرکل سازمان ملل، رئیس شورای اروپایی و روسای جمهور فرانسه، ترکیه، عراق، سوییس، بولیوی، اتریش، اسلوونی، ونزوئلا و گینه و نخستوزیران انگلیس، ژاپن، گرجستان، عراق، لبنان، وزیر امور خارجه آلمان و بسیاری دیگر داشت، در ایجاد ثبات بازار ارزی نقش مهمی ایفا کرد.
و اما نخستین سفر روحانی به نیویورک که در سال ۹۲ انجام شد نیز باز با کاهش قیمتها همراه بوده است. دقیقا با شروع سفر سرئیسجمهوری نرخ دلار کاهش یافت و جالب تر آنکه تاثیر آن بر روی نرخ کالاها خصوصا در حوزه لوازم الکترونیکی به خوبی احساس شد.
بررسیها نشان میدهد طی امروز و فردا میتوان امیدوار بود که نرخ ارز ثبات داشته و حتی به پایین تر از نرخ فعلی نیز برسد. این البته در شرایطی است که تبادل نظر و دیداری بین روئسای جمهور دو کشور ایران و آمریکا رخ ندهد. در این صورت باید منتظر کاهش بسیار چشگیر ارز در بازار باشیم.
ارسال نظر