گفتوگوی گسترشنیوز با رئیس کانون انبوهسازان تهران؛
سالانه فقط ۲۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته میشود
رئیس کانون انبوهسازان تهران به گسترش نیوز میگوید: تنها با قرارداد مشارکتی با وزارت راه و شهرسازی برای ساخت مسکن ملی همکاری میکنیم.
گسترشنیوز: احتمال ساخت مسکن ملی در شهر تهران خبری بود که روز گذشته معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد، به گفته محمود محمود زاده اگر زمین یا پروژه نیمهتمامی، مالک خصوصی دارد، میتواند در صورت تمایل به طرح اقدام ملی مسکن بپیوندد. یکی از معضلات این نوع پروژهها تضمین خرید و تأمین مالی است که دولت برای آن برنامه دارد. ایرج رهبر رئیس کانون انبوهسازان تهران در رابطه با مشارکت انبوهسازان در این طرح به گسترش نیوز میگوید: مذاکراتی بین انبوهسازان و سازمان راه و شهرسازی انجامشده است اما هنوز به نتیجه نرسیده است. زیرا در ابتدا مشکلاتی وجود داشت و قرار بر آن بود این پروژه بهصورت مشارکتی و مشابه مسکن مهر باشد.
احتمال ساخت مسکن در تهران توجه بسیاری را برانگیخت که قرار است در کجای این کلانشهر مسکن جدید ساخته شود؟ ایرج رهبر، رئیس کانون انبوهسازان در این زمینه توضیح داد: منظور از داخل شهر، شهرهای جدید و بخشی در تهرانسر است که ظرفیت ساختوساز در آن منطقه وجود دارد. اما همچنان محدوده ساختوساز آن اعلامنشده است. پس از معرفی زمین هم روندی برای مدیریت آن بهوسیله انبوهسازان وجود دارد.
رشد ساختوساز مسکن پس از چند سال
وی اضافه کرد: فرآیند ساختوساز هم بنا به تعداد اعلامی وزارت راه و شهرسازی است. و از این حالتی که در چند سال گذشته هیچ برنامه ساختوسازی وجود نداشته باشد بسیار بهتر است به عبارتی با طرح مسکن اقدام ملی حرکت مشابه مسکن مهر را انجام داد.
او در ادامه توضیح میدهد: این طرح بدون شک مورد استقبال مردم قرار میگیرد زیرا در مرحله اول ثبتنام در دقایق ابتدایی ظرفیتها تکمیل میشد. ضمن آنکه ما انباشت تقاضای بسیاری داریم و در این مدت چندساله تولید چشمگیری نداشتهایم بهطوریکه در مقابل یکمیلیون نیاز سالانه تنها ۲۰۰ هزار واحد ساختهایم که ادامه ساختوساز مسکن مهر بوده است.
در صورت مشارکتی بودن عقد قرارداد میکنیم
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی باوجود آنکه هنوز این قالب از برنامه به شکل رسمی اعلامنشده، متقاضیان متعددی از سراسر کشور و تهران آمادگی خود را برای اختصاص زمین و پروژههای خود در این زمینه اعلام کردهاند، به این صورت پولی که از متقاضیان دریافت میشود به تکمیل پروژهها کمک میکند. اما گویا انتقادهای به رویه انجام این پروژه وجود دارد. رهبر در این زمینه میگوید: در ابتدا قرارداد مشارکتی وجود نداشت و غیر مرتبط با بخش سرمایهگذاری بود، یعنی قرارداد پیمانکاری بود در نتیجه طرح سرمایهگذاری به صورت مشارکتی را پیش رو داریم، معمولاً در چنین شرایطی عقد قرارداد کمی متفاوت است. زیرا فرد به عنوان سرمایهگذار تنها نمیتواند به صورت پیمان کاری فعالیت کند و از سود و زیان آن بینصیب باشد. بنابراین چنین مقولهای منطقی نیست. چرا که افراد برای سرمایهگذاری به اطمینان خاطر نیاز دارند. ضمن آنکه مشارکت ما در این طرح ۸ تا ۶ درصد است و مابقی آن مشابه مسکن مهر است که باید آورده متقاضی باشد و تسهیلات بانکی باشد.
همچنین محمود زاده در بخش دیگری از صحبتهای خود اضافه کرد: اگر طرح اقدام ملی باقیمت مناسب برای اقشار متوسط ارائه شود، دولت تسهیلات و بستههای خدماتی طرح اقدام ملی ارائه میدهد.اما این تسهیلات به نظر نمیرسد بهصورت ویژه در اختیار اقشار متوسط قرار بگیرد. رهبر در رابطه با این موضوع توضیح میدهد: این طرح مشابه طرح مسکن مهر است، البته تفاوتهایی چون ارائه تسهیلات برای خریداران وجود دارد. تسهیلات ۱۸ درصد در اختیار خریداران قرار میگیرد و بهصورت یارانهای نیست. که این رویه مربوط به دهکهای ۴ تا ۷ جامعه است و برای دهکهای ۱تا۴ هم برنامههای دیگری در نظر دارند که تحت پوشش ارگانهای حمایتی قرار میگیرد.
ارسال نظر