گسترشنیوز بازار مسکن را بررسی میکند؛
نمیتوانیم خانهای مثل خانه قبلی با پولمان پیدا کنیم!
مهدی غلامی کارشناس مسکن گفت: در افزایش اجاره بها مقصر اصلی نه مالک و نه مستاجر است بلکه مشکل اتفاقاتی است که چند سال گذشته شروع شده و ادامه دارد.
گسترشنیوز: فصل نقلوانتقال در تهران و شهرهای ایران تابستان است.
با آغاز تیرماه شاهد شهروندانی هستیم که در جستوجوی خانه از محلی به محل دیگر میروند اما تنها نکته مشترک که مستاجران میگویند این است که " نمیتوانیم خانهای مثل خانه قبلی با پولمان پیدا کنیم". گسترشنیوز مشکلاتی که امروز مستاجران دارند را مورد بررسی قرار داده است که در زیر میخوانیم:
یکی از مستاجران تهرانی که با آغاز فصل تابستان به دنبال مسکن است در گفتوگو با گسترشنیوز گفت: به هیچ وجه فکر نمیکردم که با ۷۰میلیون تومانی که پول پیش داده ام نتوانم یک خانه همانند آنچه قبلا در آن زندگی میکردم پیدا کنم، دقیقا دو برابر پولی که داشتم باید برای پیدا کردن آپارتمانی با مشخصات آپارتمان قبلی در محدوده سرسبز پرداخت کنم و کلی هم اجاره. ۱۵۰ میلیون دقیقا دو برابر کرایه و پول پیشی است که تا کنون پرداخت میکردم در حالی که حقوقم در سال جاری تنها ۴۰۰ هزار تومان اضافه شده است.
مهدی غلامی یکی از کارشناسانی که در بازار مسکن فعال است در ارتباط با شرایط فعلی مسکن به گسترشنیوز گفت: قیمت مسکن در تهران و شهرستانها افزایش چشمگیری یافته است این افزایش در تهران به مراتب بیشتر است.کسانی که به دنبال خرید مسکن و اجاره هستند با مشکل روبرو شدهاند.
وی در پاسخ به این پرسش که دلیل اصلی این امر را چه میدانید گفت:نه مقصر مالک است و نه مستاجر. مشکل اتفاقاتی است که چند سال گذشته شروع شده و وضعیت امروز نتیجه آن است. در این سالها به تعدادی که در بازار مسکن، نیاز و تقاضا وجود دارد، مسکن تولید و عرضه نشده است و بنا به قانون عرضه و تقاصا ما با کمبود و افزایش قیمت مسکن روبرو هستیم. از سال ۹۲ تا ۹۷ سالانه ۳۵۰ هزار مسکن در کشور تولید شده در صورتی که نیاز ما بر اساس براوردها بین یک و نیم میلیون تا ۲ میلیون مسکن در سال است.
قاسمی در ادامه با بیان این موضوع۳ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد مسکونی تولید شده در سالهای ۹۰ تا ۹۵ تنها یک میلیون مسکن را خانه اولیها خریده اند، افزود: بیش از ۲میلیون و ۸۰۰هزار خانه در حال حاضر برای خانه دومیها و کسانی است که از مسکن به عنوان سرمایه استفاده میکنند. که این خود به افزایش قیمتها دامن میزند. نتیجه این ماجرا این است که مطابق با سرشماری سال ۹۵ در سراسر کشور 2.58 میلیون واحد مسکونی واحد خالی داریم. که پانصد هزار واحد آن در استان تهران قرار دارد. مجموع این اتقاقات و همچنین عدم تکمیل واحدهای مسکن مهر هم به افزایش قیمت اجاره اضافه کرد. در استان تهران ۱۲۰ هزار مسکن مهر هنوز تکمیل نشده و است که بسیاری از صاحبان آن امروز اجاره نشین تهران هستند. این فعال بازار مسکن علاوه بر مقابله با سوداگری و احتکار مسکن، تولید مسکن به شرطی که خانواده ها توان خرید آن را داشته باشند را موثر دانست و گفت: دولت با استفاده از زمین های دولتی این کار را می تواند انجام دهد. برای این کار کافی است سازندگان مالک واحدها نشوند و هزینه ساخت به آن ها پرداخت شده و از پروژه بیرون روند. هزینه زمین هم بعد از تحویل واحدهای مسکونی به صورت اقساط به دولت پرداخت شود.
ارسال نظر