|
کدخبر: 323580

اجاره خانه / بازار اجاره / قیمت مسکن

تخلیه مستاجر در سال ۱۴۰۳ / شرط دریافت حکم مشخص شد

یک عضو از مرکز وکلای قوه قضاییه استان البرز اظهار داشت که حکم تخلیه خانه می‌تواند در شرایط و موارد متنوعی صادر شود. این حکم معمولا در زمان‌ها و شرایط مختلفی صادر می‌شود و می‌تواند به شکل‌های متفاوتی برای افراد و شرایط مختلف نیز باشد.

اقتصاد تخلیه مستاجر در سال ۱۴۰۳ / شرط دریافت حکم مشخص شد

فاطمه جعفریان گفت: مدت اعتبار حکم تخلیه، روش‌های دریافت حکم و ویژگی‌های آن برای بهره‌برداری بهتر از این حکم باید مورد بررسی قرار گیرد.

فراموش نکنید که انواع مختلفی از این حکم‌ها وجود دارند که در جزئیات با یکدیگر دارای تفاوت‌هایی هستند. اولین نکته و مسئله‌ای که باید به آن بپردازید، این است که حکم تخلیه منزل چیست و چه کاربردی را می‌تواند در نهایت داشته باشد.

به طور کلی حکم تخلیه در واقع مجوزی است که از طرف قانون صادر می‌شود تا به واسطه آن، موجر بتواند مستاجر را موظف و ملزم به تخلیه ملک مسکونی، تجاری و... کند. ۳ قانون کلی و اصلی می‌تواند بر روی صادر شدن حکم تخلیه اثر داشته باشد.

این قانون‌ها در سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۳۷۶ در قانون مدنی به تصویب رسیده اند. شرایط متفاوتی وجود دارد که طی آن‌ها موجر و یا همان صاحب ملک می‌تواند نسبت به تخلیه کردن ملکش اقدام کند. به طور مثال یکی از مهم‌ترین مواردی که در این زمینه می‌تواند اهمیت داشته باشد، مربوط به پرداخت کردن اجاره بهایی است که توسط مستاجر پرداخت نشده است.

جعفریان ادامه داد: حکم تخلیه منزل را می‌توانیم در چند مورد دریافت کنیم. اینکه صرفا مالک ملکی باشیم و مستاجری در خانه و یا ملک ما سکونت داشته باشد، به ما این حق را نمی‌دهد که بتوانیم تحت هر شرایطی نسبت به دریافت حکم تخلیه منزل اقدام کنیم.

در چند مورد است که قانون‌گذار به موجر اجازه داده است تا نسبت به دریافت حکم تخلیه منزل بتواند اقدام کند. مستاجران معمولا علاوه بر کرایه‌ای که پرداخت می‌کنند، پول پیش نیز دارند. این مقدار از پول را موجر یا همان صاحب ملک باید به مستاجر پس داده باشد تا بتواند نسبت به تخلیه ملک اقدام کند.

برای آن که بتوانید این مسئله را بهتر درک کنید باید بدانید که مقادیر پول پیش‌ها متفاوت بوده و عدم پس دادن آن می‌تواند به راحتی مانع گرفتن حکم تخلیه شود؛ بنابراین اولین شرط آن است که هیچ ودیعه‌ای را موجر به مستاجر بدهکار نباشد.

این حقوقدان ادامه داد: مورد بعدی مربوط به زمانی می‌شود که مستاجر به موجر بدهکار است. این بدهکاری می‌تواند مربوط به عدم پرداخت به موقع کرایه منزل و یا هر گونه مشکل و مسئله دیگری باشد که بین صاحب خانه و مستاجر وجود دارد.

دلیل سومی که به موجر اجازه می‌دهد تا بتواند حکم تخلیه منزل و یا ملک را بگیرد، مربوط به زمانی است که مستاجر در زمان سکونتش در ملک، خسارت‌هایی را به ملک وارد کرده باشد و این خسارت‌ها را پرداخت نکرده باشد. به همین خاطر نیز موجر می‌تواند به راحتی از مستاجر شکایت کند و این مبالغ را از او دریافت کند.

البته صرف وارد شدن خسارت به ملک، نمی‌توانید حکم تخلیه گرفته و از مستاجر شکایت کنید، بلکه زمانی که مستاجر از پرداخت این خسارت‌ها سر باز می‌زند، این موضوع اتفاق می‌افتد مورد بعدی که باید در نظر داشته باشید، مربوط به زمانی است که مستاجر به مفاد قرارداد و بندهای قرارداد عمل نکرده باشد. این مسئله سبب می‌شود تا موجر نسبت به دریافت این نوع از حکم بتواند مصرانه پیش رود.

مدت اعتبار حکم تخلیه می‌تواند تا یک ماه نیز باشد. اما آن چیزی که اهمیت دارد آن است که اولا پس از صادر شدن نهایی حکم تخلیه، حدود ۲۴ ساعت طول می‌کشد تا حکم تخلیه به اطلاع مستاجر برسد. پس از طی شدن این ۲۴ ساعت، این موضوع به اطلاع مستاجر می‌رسد و به او اطلاع داده می‌شود که باید نسبت به خالی کردن ملک اقدام کند.

پس از آن که این قانون و این حکم به اطلاع مستاجر رسید نیز مستاجر ۷۲ ساعت زمانی دارد تا ملک مورد نظر را تخلیه نماید. به همین دلیل نیز بهترین کار آن است که حتما مستاجر در مدت زمان تعیین شده نسبت به تخلیه ملک اقدام کند.

عضو مرکز وکلای قوه قضاییه استان البرز گفت: گاهی اوقات خانه‌ای را خریداری کرده ایم و بر طبق قوانینی که وجود داشته است، پول آن را نیز پرداخت کرده‌ایم. مستاجر و یا صاحب ملک قبلی هنوز اقدام به تخلیه منزل نکرده است و موعد مقرر شده برای تخلیه منزل نیز به پایان رسیده است.

به همین دلیل بهترین کار آن است که از طریق قانونی وارد کار شده و حکم تخلیه منزل را دریافت کنیم. اگر در چنین شرایطی بخواهید تا حکم تخلیه را بگیرید باید اولا سند قطعی به نام شما صادر شده باشد و ثانیا آن که به جز شما هیچ فرد دیگری که دارای مدرک می‌باشد، نسبت به ملک مورد نظر ادعایی نداشته باشد.

نحوه اجرای حکم تخلیه منزل ممکن است با توجه به قوانین و مقررات حاکم بر هر کشور و منطقه متفاوت باشد. اما به طور کلی، اجرای حکم تخلیه منزل به صورت زیر انجام می‌شود.

صدور حکم تخلیه: ابتدا دادگاه یا ارگان قضایی مرتبط، حکم تخلیه را صادر می‌کند. این حکم حاکمیت قانونی دارد و به طرفین ابلاغ می‌شود.

ابلاغ حکم به طرف مخالف: حکم تخلیه به طرف مخالف (مستاجر یا فردی که باید تخلیه کند) به صورت رسمی ابلاغ می‌شود. این ابلاغ ممکن است از طریق پست، درخواست حضور حقوقی در محل اقامت طرف مخالف یا روش‌های دیگر انجام شود.

تعیین مهلت تخلیه: ممکن است حکم تخلیه یک مهلت مشخص برای تخلیه منزل را تعیین کند. در این مدت، طرف مخالف باید منزل را تخلیه کند.

تخلیه طرف مخالف: اگر طرف مخالف در مهلت تعیین شده منزل را تخلیه نکند، نیروهای اجرایی از جمله کلانتری یا پلیس، مسئول اجرای حکم تخلیه می‌شوند. این نیروها به محل اقامت طرف مخالف می‌روند و اقدام به خارج کردن او از منزل می‌کنند.

محافظت از اموال: البته این نکته نیز وجود دارد که در زمان تخلیه کردن خانه، دفتر کار و هر مورد دیگری که وجود دارد، از اموال فرد به طور کامل محافظت می‌شود. در واقع تخلیه باید با رعایت اصول دقیق و به منظور جلوگیری از آسیب دیدن اموال افراد انجام شود.

برای دریافت حکم تخلیه موارد مختلفی وجود دارد و شاخه‌های قانونی زیادی برای آن رسم می‌شود. به همین خاطر نیز حتما باید این نکته و مسئله را در نظر داشته باشید تا با توجه به جزئیاتی که این موضوع دارد، اقدام به دریافت حکم تخلیه کنید.

منبع: همشهری
  • خسته قادر ارسالی در

    قانون به فکر خودش است نه به فکر موجر فق ط جیب خودش راپر می کند قانون جرات ندارد مستاجر رابیرون کند من خودم با مستاجر دعو ا شد ۶ماه طول کشید حق موجر را از بین برد ند ومستاجر را آزاد گذاشتن به همین خاطر ا ست که به بیشتر مستاجر ها حیاط اجاره نمی دهند چون قانونی وجود ندارد از حق موجر دف اع کند وحق موجر رابهش برگردانند ۰

  • علوی ارسالی در

    وقتی از پولهای مردم با خلق پول دائم داری د دزدی میکنید غلط میکنید پول پیش در اجار ه رو طلا یا سکه قرار نمیدید،تمام سرمایه پولی مستاجران هر سال به یغما میره و باید این دزدی رو خودشان جبران کنند.
    < br /> اکل مال به باطل همین تصرف در اموا ل و پولهای مردم است که توسط بانک ها انجا م میگیرد،ربا و تصرف و تجاوز به اموال مرد م قوم یهود رو طبق ایات نابود و دچار عذاب کرد دامن امت پیامبر اخرالزمان رو هم گرف ته...

  • اگبر ارسالی در

    در این شرایط بحرانی اجاره شما هم اظهار ف ضل نکنی بهتره،دوم اینکه دستور تخلیه درست ه نه حکم تخلیه این کجا و آن کجا

  • ناشناس ارسالی در

    عدم نظارت بر قیمت ها
    فاصله تند طب قاتی
    سکه 42 میلیون
    فشار سه مگین بر بازنشستگان و حقوق بگیران سطح ثاب ت وپایین
    چرا مصلح و مدافعی نیست و....

  • سجادصمدی ارسالی در

    جناب وکیل قانون موجرومستاجر سال ۵۶و۷۶ بر ای زمانی بوده که این همه تورم نبوده ودرح ال حاضرمالکین با داشتن چندین ملک هرساله مستاجر را برای منافع خود بیرون می‌کنند و مقصودشان اخذ کرایه بیشترمیباشد صاحبخانه بنده سال گذشته درخواست کرایه دوبرابری کر د وبنده چون ودیعه کم داشتم وقادربه پرداخ ت کرایه مضاعف ۱۰۰درصدی نبودم با اقامه دع وی برای من دستورتخلیه گرفت ومرا با تهدید به اجرا گذاشتن دستورتخلیه مجبور کرد بدو ن تنظیم قراردادجدید ماهی ۱۰میلیون اجاره بدهم . سال ۴۰۱ با ودیعه ایکه داشتم تورم بالا رفت وپول ودیعه من نیز بی ارزش شد . واین قانون باید با شرایط اقتصادی بازخوان ی واصلاح شود و دادگاها یا شوراها بدون تو جه به تورم واظهار ات مستاجرکه مالک قصد ا فزایش اجاره را با اخذ حکم دارند را بدون توجه به آن رای صادر می نمایند

  • مستاجر ارسالی در

    اکثرا صاحب خانه ها کد رهگیری به مستاجر نمیدند. و بعدش ده بار بهشون میگی سقف خونه چکه میکنه پشت سر میندازه بفرض بعد از دو سال که میخوای خونه بهش تحویل بدی میگه خونه م را خراب کردی # واقعا در حق مستاجر ها بعضی از صاحب خانه ها واقعا کم لطفی می‌کنند و بی رحم هستن و از همه چی خونه کلنگی ۵۰ سال ساخت که چند دست هم گشته ایراد میارند # شیر آب پوسیده اصلا باز نمیشه # خرج خونه شون اصلا نمی‌کنند ار اون طرف موقع تخلیه باید وسایل نو و صفر بزاری رو خونه شون# اصلا این خونه ها فاقد امنیت جانی و بدون مجوز ساخت و ساز و مهندس ناظر ساخته شده # یه حد ت حقوقی هم به مستاجر داده بشه# منطقه زندگی و # خونه قدیم و چاه های که هر روز پر میشه و کلی مشکلات دیگه. طرف دوتا خونه کلنگی پایین شهر داده اجاره رفته بالا شهر تو خونه لوکس و از مستاجر بیچاره کرایه ش در میاره. درد دل زیاده اما گفتن هم بی‌فایده.

  • ناشناس ارسالی در

    صاحب خانه ها هر سال مستاجر بیچاره رو بلند میکنن که بتونن بیشتر کرایه بدن چون نمیتونن بیشتر از درصد مشخصی اضافه کنن اون موقع ست که میگن میخوام بفروشم باید بلند شی بعد با این بنگاه های املاک بی وجدان که برای منافع خودشان به هرکاری دست میزنن وبه صاحب خانه میگن خیلی بیشتر میتونی اجاره بدی واینارو وسوسه میکنه که اره اینو بلند کن من برات مشتری میارم.ایا برای اینها قانونی نیست

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها