|
کدخبر: 321922

قیمت طلا/ قیمت سکه/ بازار طلا

فروش سکه به قیمت دلار بالای ۹۰ هزار تومان!

تحلیلگران و اقتصاددان اعلام کردند که سکه‌هایی که در حراج سکه به فروش رفته‌اند، در مرکز مبادله ارز و طلا با قیمتی بالای ۹۰ هزار تومان به مردم عرضه شده است.

اقتصاد فروش سکه به قیمت دلار بالای ۹۰ هزار تومان!

در روز گذشته، بانک مرکزی مرحله اول حراج سکه را در مرکز مبادله ارز و طلا برگزار کرد به منظور کنترل قیمت سکه. براساس نظر کارشناسان، سکه‌ها با قیمت دلاری بالای ۹۰ هزار تومان به مردم فروخته شده‌اند.

این در شرایطی است که مقامات ارشد دولت سیزدهم، بارها در اظهارنظرهای خود در واکنش به قیمت دلار بازار آزاد، عنوان کرده‌اند که قیمت دلار بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسند.

سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی اوایل اسفندماه تاکید کرده بود: نرخ ارز در بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسیم و هدف دولت همان روش‌های توافقی است و از همه ابزارها باید در این ارتباط استفاده شود.

پیش از این، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی نیز گفته بود: نرخ ارز بازار آزاد را قبول نداریم. این نرخ صرفا براساس انتظارات تورمی ناشی از اخبار منفی شکل می‌گیرد و به هیچ‌وجه با واقعیات اقتصاد ما همخوانی ندارد.

چقدر سکه فروخته شد؟

بر اساس نتایج نخستین حراج سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، از تعداد ۱۲ هزار و ۸۷۷ قطعه ربع سکه ثبت سفارش شده در سامانه، با توجه به کف قیمت تعیین شده توسط عرضه کننده، یک‌هزار و ۱۱۸ قطعه سکه با میانگین قیمت ۱۱ میلیون و ۵۴۸ هزار تومان به برندگان تخصیص داده شد.

در این میان، مرکز مبادله ارز و طلای ایران با صدور اطلاعیه‌ای از برگزاری دومین حراج سکه در روز چهارشنبه ۱۶ اسفند خبر داد.

در این اطلاعیه آمده است: با توجه به استقبال گسترده عموم مردم از اولین حراج سکه در مرکز مبادله ایران و کندی روند ثبت‌نام و احراز هویت، به اطلاع هموطنان می‌رساند دومین حراج سکه در مرکز مبادله ایران چهارشنبه ۱۶ اسفند برگزار می‌شود.

متقاضیانی که در حراج اول امکان ثبت‌نام و احراز هویت نداشته‌اند یا کسانی که در حراج نخست برنده نشده‌اند می‌توانند در حراج دوم شرکت کنند.

سکه‌ها را به قیمت دلار ۹۳ هزار تومانی فروختند

اما در واکنش به حراج سکه، تحلیلگران و اقتصاددان عنوان کردند که سکه‌های فروخته شده در مرکز مبادله ارز و طلا با قیمتی بالای ۹۰ هزار تومان به مردم فروخته شده است.

سیامک قاسمی، اقتصاددان در یادداشتی در فضای مجازی نوشت: خیلی جالبه، بانک مرکزی مرکزی شمش طلا را به قیمت دلار بازار آزاد از مردم می‌خرد و سکه طلا را ضرب کرده و به قیمت دلار ۹۳ هزار تومانی به مردم می‌فروشد و تازه مالیات هم روی آن می‌گیرند.

وی متذکر شد: حالا خوبه قیمت دلار بازار آزاد را قبول ندارند و دنبال دلارزدایی هستند.

مشکانی، تحلیلگر اقتصادی نیز در واکنش به حراج سکه عنوان کرد: احتمالا بانک مرکزی شمش طلا را از صادرکنندگان در مرکز مبادله با دلار ارزان‌تری می‌خرد، بعد همین شمش را تبدیل به ربع سکه کرده و با دلار ۹۵هزار تومان به مردم می‌فروشد.

عوامل موثر بر قیمت سکه

قیمت سکه تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار می‌گیرد. برخی از عوامل موثر بر قیمت سکه عبارتند از:

۱. عرضه و تقاضا: نسبت بین عرضه و تقاضا بر روی قیمت سکه تأثیر دارد. اگر تقاضا برای سکه بیشتر از عرضه باشد، قیمت معمولاً افزایش می‌یابد و بالعکس.

۲. وضعیت اقتصادی: وضعیت اقتصادی کشور و عواملی مانند تورم، رشد اقتصادی، نرخ بهره و سیاست‌های پولی تأثیرگذاری می‌کنند. هر چه وضعیت اقتصادی بهتر باشد، قیمت سکه ممکن است افزایش یابد.

۳. نرخ ارز: قیمت سکه به نرخ تبدیل به ارز محلی نیز وابسته است. اگر ارز محلی نسبت به ارز خارجی کاهش یابد، قیمت سکه ممکن است افزایش یابد..

۴. تغییرات سیاسی و جهانی: تغییرات سیاسی داخلی و جهانی، تنش‌های بین‌المللی و عوامل امنیتی می‌توانند بر قیمت سکه تأثیرگذار باشند.

۵. طلبه‌ها و سرمایه‌گذاران: علاقه طلبه‌ها و سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری در سکه نیز می‌تواند قیمت سکه را تحت تأثیر قرار دهد.

۶. تغییرات مالیاتی: تغییرات در سیاست‌های مالیاتی مانند مالیات بر سود سرمایه‌گذاری‌ها و مالیات بر خرید سکه نیز می‌تواند قیمت سکه را تحت تأثیر قرار دهد.

توجه: تحلیل و پیش‌بینی قیمت سکه معمولاً به تخصص و تجربه تحلیلگران ارتباط دارد و ممکن است به عوامل دیگری همچون عوامل روانشناختی و شایعات نیز وابسته باشد

منبع: خبر آنلاین

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها