|
کدخبر: 319054

قیمت سکه/ قیمت طلا/ بازار سکه

اقدام جدید بانک مرکزی برای کاهش تورم / سکه ارزان می شود؟

با توجه به اظهارات معاون اقتصادی بانک مرکزی، برای حفظ روند کاهشی تورم تا پایان سال، بانک مرکزی قصد دارد اقدامات جدیدی را در استفاده از ابزارهای سیاست پولی به زودی اعلام کند. این اقدامات به منظور تعزیز کنترل بر تورم و تحقق اهداف مقرر در این زمینه خواهند بود.

اقتصاد اقدام جدید بانک مرکزی برای کاهش تورم / سکه ارزان می شود؟

با اشاره به اظهارات «محمد شیریجیان» درباره کاهش بیش از ۱۷ درصدی نقطه به نقطه شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) از ابتدای سال تا دی ماه و تداوم روند نزولی این شاخص در این بازه زمانی، وی بیان کرده است که پس از اخذ مجوزهای قانونی لازم، بانک مرکزی قصد دارد اقدامات جدیدی در استفاده از ابزارهای سیاست پولی را به منظور اثربخشی بیشتر و استمرار با قوت این روند نزولی تا پایان سال اعلام و اجرا نماید.

معاون اقتصادی بانک مرکزی تصریح‌کرد: با اجرای سیاست های پولی کنونی، نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی از ۳۳.۱ درصد ابتدای امسال به حدود ۲۶ درصد بر اساس آخرین اطلاعات موجود کاهش یافته است؛ همچنین نرخ تورم تولیدکننده (PPI) نیز با تحقق عدد ۶ دهم درصدی در دی ماه، میزان نقطه به نقطه این شاخص از ۴۰.۷ درصد ابتدای امسال با ۹.۵ درصد کاهش به ۳۱.۲ درصد در دهمین ماه سال رسید.

شیریجیان افزود: بانک مرکزی با تداوم سیاست های جاری و اتخاذ راهکارهای جدید متناسب با شرایط، با جدیت دستیابی به اهداف پیش بینی شده متغیرهای پولی را در راستای تحقق مهار تورم و کمک به رشد تولید دنبال می‌کند.

اقدامات اخیر بانک مرکزی بعد از گرانی طلا

در هفته‌های اخیر و همزمان با افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه، بانک مرکزی اقدام به معرفی دو سیاست مهم در این حوزه نمود.طبق اعلام رئیس کل بانک مرکزی، سکه های جدید و بدون تاریخ در ضرابخانه بانک مرکزی ضرب شده و بناست در کنار سکه های قبلی وارد بازار شوند.

فعالان بازار طلا و سکه معتقدند ضرب سکه های تمام بهار آزادی بدون تاریخ میتواند حباب سکه تمام را کاهش دهد؛ زمان اعلام این خبر حباب سکه بالای ۷ میلیون تومان بود ولی هم اکنون به ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است. بازاری ها بر این باورند که به محض ورود سکه های جدید و بدون تاریخ بانک مرکزی به بازار، حباب سکه تمام تخلیه خواهد شد.

تازه‌ترین اطلاعات دریافتی نشان میدهد که بانک مرکزی در نظر دارد بزودی عرضه ی سکه های تمام بهار آزادی و بدون تاریخ را در مرکز مبادله ارز و طلای ایران آغاز کند.

کما اینکه بانک مرکزی از دو هفته قبل حراج شمش طلا را نیز در این مرکز آغاز کرده است و امروز بناست ۱۴۵ کیلوگرم شمش طلای بخش خصوصی را در حراج سوم عرضه کند.

تحلیل‌گران بازار طلا و سکه معتقدند حراج شمش طلا و عرضه سکه های تمام بدون تاریخ آثار بسیار مثبتی در کاهش نوسانات قیمتی این بخش خواهد داشت.

عوامل موثر بر قیمت طلا

چندین عامل می‌تواند بر قیمت طلا تأثیر بگذارد. برخی از این عوامل عبارتند از:

عرضه و تقاضا: عرضه و تقاضا برای طلا می‌تواند قیمت آن را تحت تأثیر قرار دهد. اگر تقاضا برای طلا افزایش یابد و عرضه ثابت بماند یا کاهش یابد، قیمت ممکن است افزایش یابد.

نرخ بهره: نرخ بهره تعیین کننده قدرت خرید و سرمایه‌گذاری است. زمانی که نرخ بهره پایین است، سرمایه‌گذاران به دنبال سرمایه‌گذاری در طلا می‌گردند و این می‌تواند قیمت طلا را افزایش دهد.

 نرخ تورم: در صورت وجود تورم، ارزش پول کاهش می‌یابد و سرمایه‌گذاران به دنبال سرمایه‌گذاری در دارایی‌های آلترناتیو مانند طلا هستند. این می‌تواند قیمت طلا را افزایش دهد.

 وضعیت اقتصادی جهانی: در زمان‌های ناپایداری اقتصادی یا بحران‌های سیاسی، سرمایه‌گذاران به دنبال سرمایه‌گذاری در دارایی‌های امن مانند طلا هستند. این می‌تواند قیمت طلا را افزایش دهد.

 تغییرات ارزش ارز: طلا به عنوان یک دارایی جهانی محسوب می‌شود و قیمت آن تحت تأثیر تغییرات ارزش ارزها قرار می‌گیرد. اگر ارز ملکه طلا (مانند دلار آمریکا) کاهش یابد، قیمت طلا ممکن است افزایش یابد.

عوامل جغرافیایی و سیاسی: عواملی مانند بحران‌های سیاسی، جنگ‌ها و تنش‌های جهانی نیز می‌توانند قیمت طلا را تحت تأثیر قرار دهند. در زمان‌های ناپایداری، سرمایه‌گذاران به دنبال دارایی‌های امن مانند طلا می‌گردند.

مهم است بدانید که قیمت طلا تحت تأثیر تعداد زیادی عامل قرار می‌گیرد و تحلیل صحیح قیمت طلا نیازمند بررسی و تحلیل چندین عامل است.

منبع: ایرنا

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها