|
کدخبر: 280988 سهیل فرزین

مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در دومین کنفرانس پلنکس کیش مطرح کرد:

بلای برق و گاز برای صنعت فولاد کشور

ابراهیمی گفت: نبود زیرساخت‌های کافی حمل و نقل، عدم توازن در زنجیره صنعت و مشکلات تامین مواد اولیه به خصوص سنگ آهن از مهمترین چالش های صنعت فولاد کشور است.

اقتصاد بلای برق و گاز برای صنعت فولاد کشور

 امین ابراهیمی در کنفرانس بین‌المللی بررسی صنعت فولاد و مواد اولیه پلنکس که امروز ۱۵ آذر ماه در محل مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد، اظهار داشت:  وجود عوارض سنگین صادراتی بر محصولات زنجیره فولاد و مشکلات دسترسی به منابع انرژی از جمله آب  برق و گاز از جمله مشکلات و چالش های صنعت فولاد کشور است.

علیرغم رشد قابل توجه صنعت فولاد در سال های اخیر این بخش مهم صنعت کشور با چالش های متعددی مواجه است و عدم توجه به آن می تواند صدمات جبران ناپذیری را به صنعت فولاد و سرمایه‌گذاری در این بخش وارد کند.

مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان اظهار داشت: توقف و کاهش صادرات ایران و کاهش سودآوری به دلیل عوارض صادراتی و افزایش خرید محصولات فولادی روسیه در بازار ها از مهمترین محدودیت های صنعت فولاد در ماه‌های اخیر بوده است. از بین رفتن مزیت های استفاده از گاز ارزان و لطمه به تجهیزات به علت کیفیت نامناسب  گاز دریافتی و وجود ناخالصی ها و افزایش بهای تمام شده از  دیگر چالش های فراروی صنعت فولاد کشور بوده است. اعمال محدودیت برق منجر به کاهش تولید و از خطر از دست رفتن ۱۲ میلیون تن تولید فولاد شده که این، معادل ۶ میلیارد دلار است که باعث ضرر و زیان به صنعت فولاد شده است.

ابراهیمی افزود:  خسارت محدودیت برق برای شرکت فولاد خوزستان منجر به از دست رفتن ۶۳۷ هزار تن محصول یا معادل ۱۲ میلیارد تومان فروش شده و این حدود ۴ هزار میلیارد سود را از شرکت ما گرفته است.

وی خواستار اجرای طرح های توسعه در ناحیه جنوب کشور و نزدیک به آبهای آزاد و حرکت توسعه فولاد کشور از کویر محور به دریا محور شد و گفت: تامین انرژی مورد نیاز نیز می‌تواند به افزایش سرمایه گذاری ها در صنعت فولاد کشور منجر شود. نبود برنامه برای افزایش ظرفیت تولید برق با برنامه های توسعه صنایع کشور و اعمال محدودیت برق در ماه های گرم سال و کاهش تولید از دست رفتن سود بیشتر از دیگر چالش‌های صنعت فولاد در تامین برق مورد نیاز های واحدهای صنعتی شده است. افزایش بیش از ۴ برابری قیمت برق مصرفی که منجر به بالا رفتن هزینه های انرژی در بهای تمام شده شمش در صنعت فولاد شده از دیگر چالش‌های مهم تامین برق مورد نیاز صنعت فولاد کشور بوده است. این در حالی است که سهم مصرف گاز واحدهای فولادی در کشور در سال ۲۰۲۰ معادل ۵ درصد بوده و ۹۵ درصد نیز به سایر بخش های کشور اختصاص داشته است.

 وی با تاکید بر ضرورت استفاده تکنولوژی های جدید در صنعت فولاد کشور شد، تصریح کرد: با توجه به اینکه تکنولوژی های جدید در صنعت فولاد جهان مورد توجه کشورها قرار گرفته است لذا در صنعت فولاد کشور نیز باید به استفاده از تکنولوژی‌های جدید توجه بیشتری شود.

وی با بیان اینکه در چشم انداز ۱۴۰۴ تولید ۵۵ میلیون تن فولاد باید عملیاتی شود، اظهار داشت:  عدم توازن در زنجیره عرضه و تقاضا و عدم توازن در ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد خام به لحاظ تولید و فقدان برنامه های توسعه صنعت فولاد از مهمترین چالش‌های بازار فولاد در کشور است .

ابراهیمی در پایان تاکید کرد: فولاد خوزستان رتبه نخست صادرات صنعت فولاد را در سال گذشته به خود اختصاص داد و سهم فولاد خوزستان از کل درآمدهای ارزی صادراتی غیرنفتی کشور رتبه نخست بوده است.

 

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها