|
کدخبر: 199222

رکود شدید در بازار طلا و سکه / پیش بینی بورس در پاییز ۱۴۰۰

سومین هفته شهریور با افزایش نرخ ارز و سکه همراه بود و شاخص بورس نیز نسبت به هفته گذشته اندکی رشد کرد.

اقتصاد رکود شدید در بازار طلا و سکه / پیش بینی بورس در پاییز ۱۴۰۰

در سومین هفته شهریور ۱۴۰۰ شاهد افت و خیز شدید قیمتی در بازارهای مالی از جمله ارز و سکه نبوده ایم به طوری که نرخ دلار در کانال ۲۶ هزار تومانی نوسان محدودی را تجربه کرد و از آن فراتر نرفت، نرخ سکه نیز در مرز ۱۲ میلیون تومانی بود و در اواخر هفته از کانال ۱۲ میلیون تومانی عبور کرد.

نوسان محدود بورس در شهریور ۱۴۰۰

شاخص کل بورس نیز در این هفته با رشد اندکی همراه بود اما در روز های پایانی هفته اندکی کاهش یافت و به کانال اولیه خود رسید به طوری که شاخص کل بورس تهران در روز شنبه، سیزدهم شهریور ماه در ابتدای معاملات با رشد ۱۰ هزار واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۵۳۱ هزار واحدی قرار گرفت و در آخرین روز معاملات هفته با رشد یک هزار و ۹۴۱ واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۵۲۵ هزار واحدی قرار گرفت و تقریبا ۶ واحد کاهش یافته است.

دلار در کانال ۲۶ هزار تومانی ماندگار شد

نرخ دلار و یورو در اولین روز هفته به ترتیب با قیمت ۲۶ هزار و ۶۵۰ تومان و ۳۱ هزار و ۲۵۰ تومان به فروش رسیدند که البته دلار با افزایش ۲۳۰تومانی به مبلغ ۲۶ هزار و ۸۸۲ تومان رسید یورو نیز در این هفته حدود ۳۵۵ تومان گران شد در نهایت به مبلغ ۳۱ هزار و ۶۰۷ تومان معامله شد.

سکه از کانال ۱۲ میلیون تومانی عبور کرد

در ابتدای هفته هر قطعه سکه طرح جدید با مبلغ ۱۱ میلیون و ۹۲۰ هزار تومان به فروش رسید که با افزایش بیش از ۷۰ هزار تومان از کانال ۱۲ میلیون تومانی عبور کرد و به رقم ۱۲ میلیون و ۵۰ هزار تومان رسید همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز از قیمت یک میلیون و ۱۶۰ هزار تومان به رقم یک میلیون و ۱۷۶ هزار تومان رسید که این ارقام بیانگر افزایش بیش از ۱۵ هزار تومان در یک هفته است.

رکود شدید بازار طلا و سکه باعث کاهش حباب قیمتی شد

محمد کشتی آرای نایب رییس دوم اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره وضعیت بازار طلا وسکه در سومین هفته شهریور ۱۴۰۰ گفت: در این هفته قیمت اونس جهانی حدود ۱۴ دلار کاهش یافته است اما بر خلاف آن قیمت ارز روند صعودی داشت و هر دلار امریکا در بازار آزاد حدود ۶۵۰ تومان در این هفته گران شد.

او بیان کرد: نکته مهم این است که در این هفته بازار طلا و سکه به شدت با رکود همراه بود و میزان داد و ستد ها با افت قابل ملاحضه ای مواجه بود به همین دلیل حباب سکه بخصوص برای نیم سکه و ربع سکه نسبت به اوایل هفته کاهش داشت اما بر خلاف آن قیمت سکه طرح قدیم و جدید با توجه به افزایش نرخ ارز روند صعودی را تجربه کرد.

کشتی آرای افزود: در این هفته هر قطعه سکه طرح قدیم با افزایش ۱۲۰ هزار تومانی به مبلغ ۱۱ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان رسید همچنین هر قطعه سکه طرح جدید نیز حدود ۱۵۰ هزار تومان به ارزش آن افزوده شد. نیم سکه و ربع سکه در این هفته به طور متوسط تغییری در قیمت تجربه نکردند از طرف دیگر سکه های یک گرمی نیز در کانال قیمتی ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان پایدار ماندند. این نکته را باید در نظر گرفت که اینکه نیم سکه، ربع سکه و سکه های یک گرمی تغییری در قیمت نداشته اند نشان دهنده آن است که حباب این سکه ها کاهش یافته است.

او تصریح کرد: هر مثقال طلا در بازار به قیمت ۵ میلیون و ۱۱۱ هزار تومان افزایش پیدا کرده است که تقریبا هر مثقال طلا حدود ۶۵ هزار تومان در این هفته افزایش قیمت داشته است. هر گرم طلای ۱۸ عیار با ۱۵ هزار تومان افزایش قیمت هفتگی به مبلغ یک میلیون و ۱۸۰ هزار تومان رسیدالبته لازم به ذکر است که در این هفته حباب سکه از ۶۲۰ هزار تومان به ۵۴۰ هزار تومان رسیده است.

به نظر می رسد در روزهای آینده میزان خرید و فروش بهبود یابد اما این امر مستلزم آن است که اتفاق مهم سیاسی و اقتصادی در کشور رخ ندهد و به طور کل پیش بینی در باره این موضوع کمی مشکل است چرا که متغیر های وابسته به بازار طلا و سکه در حال نوسان است.

شاخص بورس صعودی خواهد شد!

علیرضا تاجبر کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت بازار سرمایه در سومین هفته شهریور گفت: با انتخاب کابینه دولت جدید و صحبت های اولیه که وزرای جدید داشتند در حال حاضر با یک فضای ابهام در کل اقتصاد کشور مواجه هستیم و این امر بر فضای سرمایه هم تسریع پیدا کرده است.

او افزود: وزارتخانه هایی هستند که تصمیمات آن ها مستقیما بر بازار سرمایه اثر می گذارد یکی از مشخص ترین آن ها وزارت اقتصاد است که صحبت هایی مبنی بر انتشار اوراق بدهی با نرخ ۲۳ تا ۲۴ درصد برای تامین بودجه دارد که اگر این امر اتفاق بیفتد اثر مطلوبی بر بازار نخواهد گذاشت از دیگر وزاتخانه صمت از عوامل تاثیر گذار بر بازار بورس است و بحث نرخ گذاری هاو کنترل قیمت ها به خصوص برای فولاد و سیمان باعث ایجاد ابهام در بازار است. سومین وزارتخانه تاثیر گذار در بازار سرمایه وزارت نفت است که نرخ خوراک پالایشگاه ها و پتروشیمی ها، کمبود گاز و نحوه چیره بندی خوراک گازی در نیمه دوم سال از دیگر مشکلات بازار سرایه است.

تاجبر تصریح کرد: به طور کلی در مورد صنایع مختلف بازار سرمایه با ابهامات متعددی مواجه است که این امر به مروز زمان رفع خواهد شد از طرف دیگر عمده بازار سرمایه در ۳ ماه اخیر در فروش ۳۰ تا ۴۰ درصد سود داشته است اما چشم انداز کلی در مورد بازار سرمایه در روزهای آینده با توجه به تورم موجود در کشور مثبت است اما اگر روند صعودی در شاخص بورس از سر گرفته شود نیازمند اصلاح و جابه جایی سهام در آن هستیم و می توانیم در پاییز روند صعودی را بازار داشته باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: در حال حاضر بازار متعادل است و جا به جایی سهام با حجم بالایی انجام می شود امکان ایجاد روند صعودی در آینده وجود دارد.

نتیجه:

فعالان بازارهای مالی بر این باورند که نرخ ارز در بلند مدت روند صعودی با شیب ملایم خواهند داشت و بازار طلا و سکه نیز همسو با نرخ ارز تغییرقیمت خواهد داشت اما با توجه به روی کار آمدن وزارای جدید و شروع فعالیتشان انتظار می رود ثبات قیمتی و کنترل تورم در کشور در اولویت قرار بگیرد تا بازار های مالی رونق بکیرد و از طرف دیگر فعالان بازار سرمایه به رشد شاخص کل و سود دهی شرکت ها در آینده امید دارند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر