|
کدخبر: 186861

موج بعدی تورم در راه است؟

یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه واکنش بورس به انتخابات ریاست جمهوری مثبت بوده و طی این مدت شاخص کل نزدیک به ۱۷ درصد رشد کرده است، گفت: در حال حاضر بورس منتظر انتخاب کابینه دولت سیزدهم است.

همایون دارابی در خصوص آخرین وضعیت بازار بورس گفت: امروز یکشنبه ۲۷ تیرماه با توجه به مواجه شدن شاخص کل با مقاومت در محدوده یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد و از طرف دیگر انتشار آمار بانک مرکزی مبنی بر رشد نیم درصدی نرخ بهره بین بانکی، بازار کار خود را منفی آغاز کرد و به طور کلی در یک تعادل منفی در همین محدوده قرار گرفته است.

دارابی در خصوص وضعیت کلی بازار به خصوص پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، افزود: واکنش بورس به انتخابات ریاست جمهوری مثبت بوده و طی این مدت شاخص کل نزدیک به ۱۷ درصد رشد کرده است اما در حال حاضر بورس منتظر انتخاب کابینه دولت سیزدهم است چون افرادی که به خصوص برای تیم اقتصادی انتخاب می‌شوند برای بورس اهمیت زیادی دارد.

وی در خصوص پایان مذاکرات مربوط به برجام در دولت کنونی و ادامه آن در دولت بعد و تأثیر این موضوع بر بورس هم گفت: اگر احیای برجام به کاهش قیمت دلار منجر شود می‌تواند بر بازار سرمایه اثر بگذارد اما چون در شرایط کنونی دلار از یک ثبات بین ۲۳ تا ۲۵ هزار تومان برخوردار است، می‌توان گفت موضوع برجام برای بورس حیاتی نیست.

دارابی تصریح کرد: نه احیای برجام برای ما طلایی خواهد بود و نه نبودنش می‌تواند بلا باشد. برجام در نهایت ۱۰ درصد از مشکلات کشور را پوشش می‌دهد و آن چیزی که در این مساله نقش زیادی دارد مدیریت داخلی است.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص اینکه آزاد شدن منابع ارزی ایران در کشورهای دیگر بر کاهش قیمت دلار اثر خواهد داشت یا خیر هم گفت: با توجه به اینکه بخش زیادی از این منابع صرف واردات کالاهای غیرتحریمی می‌شود فکر نمی‌کنم تأثیر زیادی بر کاهش نرخ ارز در داخل داشته باشد.

وی در ادامه به افزایش نقدینگی در اقتصاد کشور هم اشاره و تصریح کرد: قبل از انتخابات شاهد رفتارهای سیاسی اقتصادی مثل تلاش برای کاهش نرخ ارز به منظور کاهش تورم بودیم که با واقعیت رشد نقدینگی همخوانی نداشت و در حال حاضر با خروج از آن فضا شاهد رشد زیادی در قیمت‌ها هستیم.

دارابی افزود: علاوه بر رشد نقدینگی، ما با مشکل کمبود کالا هم مواجه شده‌ایم که این موضوع دردسر بزرگی ایجاد کرده است. در حال حاضر تورم شدیدی در مواد خوراکی و آشامیدنی وجود دارد.

وی در پاسخ به اینکه آیا این موج تورم می‌تواند مجدداً وارد بازار مسکن و خودرو هم بشود، گفت: در بخش مسکن قدرت خرید اهیمت زیادی دارد و باید به آن توجه کرد. در خصوص بازار خودرو با توجه به اینکه امسال شرایط برای مسافرت فراهم نیست به نظر نمی‌رسد تقاضاها واقعی باشد و این شرایط از وضعیت دلار نشأت می‌گیرد

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها