|
کدخبر: 184569

قیمت دلار و سکه در جاده کاهشی

در پنجمین روز هفته، جریان معاملاتی بازار ارز، شاهد تغییر وضعیت خریداران و فروشندگان بود. روز چهارشنبه، فروشندگان دست بالا را در بازار به‌دست آوردند و توانستند اسکناس امریکایی را ۱۶۰ تومان کاهش دهند و به زیر مرز ۲۵ هزار تومانی ببرند.

اقتصاد قیمت دلار و سکه در جاده کاهشی

ساعت ۳ بعدازظهر دیروز، دلار در محدوده ۲۴ هزار و ۹۸۰ تومان قرار گرفت که فاصله ۶/ ۰ درصدی با نرخ بسته شده روز سه‌شنبه داشت. روز سه‌شنبه دلار توانسته بود با ۱۳۰ تومان افزایش خود را به محدوده ۲۵ هزار و ۱۴۰ تومان برساند، ولی در پنجمین روز هفته، خریداران در موقعیت ضعیف‌تری نسبت به فروشندگان قرار گرفتند.

نزول مرزی در بازار ارز

بخش زیادی از فعالان ارزی اعتقاد داشتند که عرضه مناسب بازارساز عامل مهمی بوده است که نرخ دلار را در مسیر کاهشی قرار داد. دیروز صرافی‌های بانکی با نرخ ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان اقدام به فروش ارز می‌کردند که ۲۰۰ تومان کمتر از روز سه‌شنبه بود.

برخی از فعالان باور دارند، مسوولان دولت دوازدهم تمایل ندارند که نرخ دلار در روزهای آخر کاری آنها، جهش تازه‌ای را تجربه کند و به همین دلیل، بازارساز ارزی را تشویق می‌کنند که سطح عرضه را بالا نگه دارد. در این میان، عده‌ای از معامله‌گران فنی باور دارند که بازارساز چاره‌ای ندارد و باید عرضه ارز را بالا ببرد.

از نگاه این دسته عبور دلار از محدوده ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان می‌تواند زمینه‌ساز ورود تقاضای جدیدی به بازار شود و برخی از معامله‌گران بلندمدت را نیز تشویق کند که در موقعیت خرید قرار بگیرند. در این شرایط، بازارساز تنها با تقویت سمت عرضه می‌تواند، بازار را از یک جهش دیگر محافظت کند. البته رسیدن اخبار مثبت به بازار نیز می‌تواند زمینه‌ساز تغییر انتظارات معامله‌گران ارزی شود. با این حال، در روزهای اخیر خبرهای مخابره شده به بازار بیشتر ذهنیت معامله‌گران را در جهت دشوارتر شدن احیای توافق هسته‌ای هدایت می‌کرد. به‌عنوان مثال، دو روز پیش وزارت امور خارجه بریتانیا عنوان کرد که ایران با افزایش تولید غنی‌سازی اورانیوم سرنوشت مذاکرات وین را تهدید می‌کند. با این حال، بخشی از معامله‌گران باور دارند که پیشروی ایران در زمینه هسته‌ای، باعث می‌شود که امتیازهای بیشتری از کشورهای غربی گرفته شود. این دسته از معامله‌گران احساس می‌کنند که ایران و غرب در نهایت به توافق خواهند رسید و درگیری‌های کنونی بیشتر ناشی از تلاش برای امتیازگیری بیشتر است. چنین تصوراتی باعث شده است که در بازار ارز، بخش زیادی از معامله‌گران بلندمدت تمایلی به خرید و فروش دلار نداشته باشند. با این حال، در صورتی که این انتظارات دچار تغییر شود، می‌توان انتظار افزایش بیشتر نرخ دلار را داشت.

عامل دیگری که موجب شد در روز چهارشنبه میزان فروش‌های ارزی افزایش پیدا کند، عدم توان دلار برای شکست مقاومت ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومان بود.

به گفته فعالان، نوسان‌گیران نتوانسته‌اند نرخ دلار را بالای محدوده ۲۵ هزار و ۲۰۰ تومانی تثبیت کنند. این موضوع موجب شده است که به مرور، بخشی از معامله‌گران بازار از افزایش بیشتر نرخ دلار ناامید شوند و به دنبال آن، در موقعیت فروش قرار بگیرند.

اثر افت دلار بر سکه امامی

افت نرخ دلار در روز چهارشنبه موجب شد که فروشندگان در بازار سکه نیز دست بالاتر را به‌دست آورند. در پنجمین روز هفته، فلز گرانبهای داخلی ۶۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۰ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان رسید. به گفته بازیگران باتجربه بازار‌، افت قیمتی سکه از بعدازظهر روز سه‌شنبه و در معاملات پشت خطی شروع شد. افت شبانه سکه تحت‌تاثیر نزول بهای اونس طلا به زیر هزار و ۸۰۰ دلار بود. با این حال، روز چهارشنبه طلا توانست به بالای مرز یاد شده برگردد و تا ساعت ۳ بعدازظهر نیز آن را حفظ کند. همین مسئله موجب شد که افت نرخ سکه در روز پنجم هفته محدودتر شود. کاهش نرخ سکه در روز چهارشنبه در شرایطی رخ داد که روز سه‌شنبه ۱۱۵ هزار تومان افزایش نرخ را تجربه کرده بود.

 

 

منبع: دنیای‌اقتصاد

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها