|
کدخبر: 156241

پایان میوه ‌های زیر ۱۰ هزار تومان + جدول

مشاهدات میدانی حاکی است قیمت خرده‌فروشی انواع میوه و مرکبات و تره‌بار در میوه‌فروشی‌های سطح شهر و حتی میادین میوه و تره‌بار نسبت به ۲‌ماه گذشته دوبرابر شده است. این روز‌ها هیچ میوه و مرکباتی را به نرخ کمتر از ۱۰ هزار تومان نمی‌توان خرید.

اقتصاد پایان میوه ‌های زیر ۱۰ هزار تومان + جدول

کمبود و افزایش شدید قیمت میوه و تره‌بار در آستانه سال نو از همین روز‌های نخست اسفندماه آغاز شده است. مشاهدات میدانی خبرنگاران حاکی است قیمت خرده‌فروشی انواع میوه و مرکبات و تره‌بار در میوه‌فروشی‌های سطح شهر و حتی میادین میوه و تره‌بار نسبت به ۲‌ماه گذشته دوبرابر شده است. این روز‌ها هیچ میوه و مرکباتی را به نرخ کمتر از ۱۰ هزار تومان نمی‌توان خرید.  فعالان بازار میوه می‌گویند خرید و ذخیره‌سازی میوه برای شب عید یا خودداری واسطه‌ها از عرضه انواع میوه و مرکبات، با هدف عرضه آن در ایام پایانی س ال با قیمت‌های بالاتر، عامل کمبود و گرانی میوه و مرکبات در روز‌های اخیر است.

رشد قیمت‌ها به حدی بوده که عرضه برخی انواع مرکبات تولید داخل مانند انواع نارنگی شمال و جنوب در میادین میوه و تره‌بار متوقف و قیمت آن در بازار خرده‌فروشی تا چندبرابر افزایش یافته است. میوه‌فروشی‌های سطح شهر هر کیلوگرم نارنگی را بنا بر کیفیت در محدوده ۲۰ تا ۵۰ هزار تومان عرضه می‌کنند. مشتریانی که تا ۳‌ماه پیش برای خرید هر کیلوگرم انواع سیب و پرتقال کمتر از ۱۰ هزار تومان پرداخت می‌کردند، این روز‌ها برای خرید سیب و پرتقال شمال با کیفیت به‌نسبت مناسب باید ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان و برای پرتقال جنوب از ۲۶ تا ۳۸ هزار تومان هزینه کنند. این افزایش قیمت به انواع صیفی‌جات مانند خیار گلخانه‌ای و بوته‌ای و سبزیجات نیز تسری یافته و اکنون در میادین میوه و تره‌بار و خرده‌فروشی‌های سطح شهر هر کیلوگرم خیار به ۱۵ تا ۱۸ هزار تومان رسیده است.

میوه فراوان، اما با قیمت گران

رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران از کاهش تقاضای خرید در بازار میوه خبر داد و گفت: طبق روال همه‌ساله در اسفند تقاضا برای خرید میوه نسبت به ماه‌های گذشته کاهش می‌یابد و در روز‌های پایانی این ماه به اوج خود می‌رسد. اسدالله کارگر در مورد کمبود و گرانی اغلب انواع میوه و تره‌بار، افزود: هیچ کمبودی در انواع میوه و مرکبات و سبزی و صیفی در میدان مرکزی میوه و تره‌بار نداریم. در میدان مرکزی میوه و تره‌بار از ۴ بعدازظهر تا ۸ صبح انواع میوه و مرکبات و سبزیجات به وفور عرضه می‌شود، اما اگر قیمت میوه و تره‌بار در سطح خرده‌فروشی افزایش می‌یابد، به‌دلیل افزایش نرخ آن در میدان مرکزی میوه و تره‌بار است. رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران گفت: با وجود کشف قیمت‌ها در میدان مرکزی میوه و تره‌بار، قیمت مبنایی برای عمده‌فروشی میوه و تره‌بار وجود ندارد، زیرا ممکن است تولید یک محصول زیاد باشد، اما عرضه آن به‌دلیل انبار کردن میوه کم شود. کارگر افزود: میوه و تره‌بار کالایی است که فروشندگان نمی‌توانند برای آن قیمت تعیین کنند و به فروش آن براساس عرضه و تقاضا و ۳ نوع قیمت کشف‌شده در میدان مرکزی و بر اساس فاکتور ملزم هستند.

رشد قیمت از آبان تا اسفند

او با اشاره به افزایش قیمت عمده‌فروشی میوه در میدان مرکزی میوه و تره‌بار از ۲۵ آبان‌ماه امسال تا‌کنون گفت: قیمت سیب زرد دماوند در دی‌ماه امسال ۷ تا ۱۲ هزار، سیب قرمز ۷‌تا‌۱۱ هزار، پرتقال تامسون شمال ۶ تا ۸ هزار، پرتقال رسمی جنوب ۸ تا ۱۰ هزار و پرتقال ناول ۱۱ تا ۱۴ هزار تومان بود، اما نرخ عمده‌فروشی این اقلام در اسفندماه برای سیب زرد دماوند ۸‌تا‌۱۶ هزار، سیب قرمز دماوند ۵ تا ۹ هزار، پرتقال تامسون شمال ۹‌تا‌۱۳ هزار و پرتقال رسمی جنوب ۱۰ تا ۱۳ هزار تومان اعلام شده است. این دایره شدید نوسان قیمت موجب اختلاف خرده‌فروشی این محصولات در بازار می‌شود؛ به‌نحوی که اکنون مثلا برخی سیب زرد را ۱۲ هزار و برخی دیگر ۱۶ هزار تومان خریداری و با سود مصوب عرضه می‌کنند. کارگر تأکید کرد: امیدواریم عرضه سیب و پرتقال تنظیم بازاری شب عید موجب افت قیمت میوه و تره‌بار در بازار خرده‌فروشی شود. او همچنین قیمت عمده‌فروشی کنونی هر کیلوگرم موز درجه‌یک در میدان مرکزی میوه و تره‌بار را از ۳۴ تا ۴۷ هزار تومان اعلام کرد و در واکنش به عرضه نارنگی با نرخ ۵۰ هزار تومان در بازار گفت: قیمت عمده‌فروشی کنونی هر کیلو نارنگی انشو ۱۲هزار تا ۱۸هزار، نارنگی بندری ۲۰ تا ۲۷هزار، نارنگی تانجلو ۷ تا ۱۱هزار و نارنگی تخم‌پاکستانی ۱۲هزار تا ۱۸هزار تومان است.

توزیع سیب و پرتقال از اواسط اسفند

عباس قبادی، دبیر ستاد تنظیم بازار هم از توزیع سیب و پرتقال‌های تنظیم بازاری از اواسط اسفند۹۹ خبر داد و گفت: علت گرانی این روز‌های میوه، صادرات است؛ زیرا این روز‌ها میزان صادرات میوه در مقایسه با سنوات گذشته افزایش یافته است. عباس قبادی با تأکید بر اینکه افزایش نرخ ارز یکی از دلایل اصلی رونق صادرات میوه است، افزود: تأخیر در حمل به‌دلیل بارش‌های اخیر و همچنین سرمازدگی برخی میوه‌ها در استان‌های فارس و کرمان از دیگر دلایل افزایش قیمت میوه در بازار است.

معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت با اشاره به اینکه میوه‌های تنظیم‌بازاری از اواسط اسفند عرضه می‌شوند، افزود: این اقدام تا حدودی قیمت‌ها را تعدیل می‌کند. او افزایش قیمت میوه به‌دلیل خرید‌های تنظیم بازاری را شایعه خواند و گفت: خرید‌های تنظیم‌بازاری سیب و پرتقال ۲‌ماه قبل انجام شده و ارتباطی به گرانی‌های اخیر ندارد. به‌گفته او، میزان ذخیره‌سازی سیب و پرتقال ۳۰‌تا‌۴۰هزار تن است که به نسبت یک‌میلیون تن سیب و پرتقال تولیدی کشور قابل مقایسه نیست.

بر اساس قیمت‌های کشف‌شده در میدان میوه و تره‌بار مرکزی تهران، در اسفند‌ماه جاری، قیمت هر کیلوگرم پرتقال تامسون شمال از ۹‌تا‌۱۳هزار، پرتقال جنوب ۱۰‌تا‌۱۳هزار، خیار رسمی ۸ تا ۱۳هزار، خیار گلخانه‌ای ۱۱‌تا‌۱۴هزار، سیب زرد دماوند ۸‌تا‌۱۶هزار، سیب زرد لبنانی ۷ تا ۱۶هزار، سیب قرمز دماوند ۵‌تا‌۹هزار، سیب قرمز مراغه ۸ تا ۱۳هزار، موز ۳۴‌تا‌۴۷هزار و نارنگی بندری ۲۲ تا ۲۸هزارتومان تعیین شده است، خرده‌فروشان هم می‌بایست این اقلام را با احتساب سود ۳۵ درصدی عرضه کنند. اما این روز‌ها خرده‌فروشی‌های سطح شهر تهران هر کیلو موز داخلی را به قیمت ۳۸هزار، موز وارداتی ۵۰ تا ۶۰هزار، پرتقال تامسون شمال ۱۵ تا ۲۰هزار، پرتقال جنوب ۲۸ تا ۳۸هزار، سیب قرمز ۱۸هزار و ۹۰۰، سیب زرد ۱۸هزار و ۵۰۰، خیار ۱۵‌تا‌۱۷هزار و نارنگی بندری را به نرخ ۲۸‌تا‌۵۰ هزارتومان به مشتریان عرضه می‌کنند.

قیمت-میوه-۷-اسفند-۹۹

 

منبع: اقتصاد ۲۴

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها