بستری برای تشکیل هستههای تحقیق و توسعه در بنگاههای اقتصادی
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت معتقد است؛ اگر بخواهیم برآوردی از میزان بهکارگیری بنگاههای تولیدی و صنعتی از تحقیق و پژوهش داشته باشیم متاسفانه از ۹۰ هزار بنگاههای اقتصادی و صنعتی که در کشور وجود دارند، تنها ۱۰ درصد آنها از واحدهای تحقیق و توسعه یا (R&D) برخوردار هستند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری گسترش ، برات قبادیان ضمن بازدید از غرفه موسسه فرهنگی - مطبوعاتی صمت در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات با تشریح طرح «تاپ» که بهتازگی از سوی این معاونت در حال پیگیری است، اشاره کرد و گفت: امروزه بنگاههای اقتصادی در بازار ماندگار خواهند بود که بتوانند کالایی را با فناوریهای روز، رقابتپذیر و استاندارد تولید کنند، در حالی که بنگاههای تولیدی و صنعتی بهویژه بنگاههای کوچک و متوسط آنگونه که باید برای تحقیق و توسعه سرمایهگذاری نکردهاند.
به گفته معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ برای هدایت بنگاههای تولیدی و صنعتی به سمت تولید کالاهای دانشبنیان باید منابع انسانی متخصص و هستههای تحقیق و توسعه را توسعه داد از اینرو، طرح «تاپ» برای کمک به بنگاههای تولیدی و اقتصادی مصوب شد تا هسته تحقیق و توسعه در بنگاهها بنا نهاده شود.
قبادیان معتقد است؛ بخش زیادی از بنگاههای تولیدی و صنعتی نیروی انسانی متخصص را بکار نمیگیرند در حالی که منابع انسانی دانشآموخته دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا دکترای جویای کاری به وفور در کشور وجود دارد و نیاز به فعالیت در این بنگاههای اقتصادی دارند بنابراین باید نیروهای متخصص کشور را جمعآوری، دستهبندی و غربالگری کرد تا در تخصصهای مختلف این فارغالتحصیلان وارد بنگاههای اقتصادی، تجاری و صنعتی شوند.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: همچنین باید دورههای تخصصی روز از جمله محیطزیست، تجارت، بهرهوری، مصرف انرژی و غیره برای این افراد در نظر گرفته شود این دورههای آموزشی معمولا دورههایی کارآموزی هستند که افراد در دانشگاه آموزش ندیدهاند و برای ورود به صنایع این آموزشها ضروری است.
وی افزود: موضوع دیگر مربوط به کارورزی است که مطابق با این اصل افراد دورههایی را آموزش میبینند و در بنگاهها مشغول فعالیت میشوند که به مرور زمان هستههای تحقیق و توسعه در بنگاههای تولیدی شکل میگیرد و با جذب این افراد در بنگاههای تولیدی واحدهای تحقیق و توسعه و تولید محصول باکیفیت را شاهد خواهیم بود.
قبادیان خاطرنشان کرد: بازسازی صنایع با بهبود نیروی انسانی، ماشینآلات، فناوری، تسهیلات، بیمه و غیره عملیاتی میشود با اجرای این طرحها امیدمی رود منابع انسانی بنگاهها با افراد متخصص شکل گیرد و راهاندازی هستههای تحقیق و توسعه و تولید محصولات دانش بنیان را در این بنگاهها شاهد باشیم.
ارسال نظر