|
کدخبر: 167348

برجام با بورس چه خواهد کرد؟

حسین عبده تبریزی عضو سابق شورای‌عالی بورس در یک نشست آنلاین با موضوع اثر بازگشت احتمالی امریکا به برجام گفت: بعید است که بانک مرکزی نرخ‌های بهره را کاهش یا افزایش دهد زیرا هر تغییری در آنها به جز تحولات نرخ دلار و برجام بر بازار سرمایه بیشتر تاثیر می‌گذارد.

بورس برجام با بورس چه خواهد کرد؟

حسین عبده تبریزی عضو سابق شورای‌عالی بورس در نشست آنلاین " اثر بازگشت احتمالی امریکا به برجام" گفت: بازار سهام اکنون به وضعیت تعادلی خود نزدیک شده است.

عبده تبریزی اظهارکرد: رشد نقدینگی قیمت‌ها در بازارهای مالی چون طلا، مسکن و... را تعیین می‌کند. رشد بخش واقعی اقتصاد در ۱۴۰۰ به منابع و درآمدهای نفتی بستگی دارد.

بورس صعودی می‌شود؟

وی افزود: در امسال نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم بهره‌وری، قیمت‌ها در بورس را بالا ببرد و شاخص را صعودی کند. راهکارهای مالیاتی، بانکی، پولی و... نتوانسته‌اند تاکنون نقدینگی را به تولید ببرند. احتمال اینکه ۵۰ میلیارد دلار صادرات فرآورده‌های نفتی صورت بگیرد، وجود دارد.

برجام با بورس چه خواهد کرد؟

این تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: سه تا شش ماه اول پس از توافق ایران و امریکا، نرخ دلار افزایش نمی‌یابد و با توجه به رشدهای شدید نقدینگی در سال‌های اخیر، انتظارات تورمی در امسال کاهش پیدا می‌کند. احتمال برگشت امریکا به برجام عامل مثبتی در کوتاه مدت برای بازار سرمایه نیست اما اگر این اتفاق صورت گیرد، فضا را برای تولید و قیمت‌ها بهتر می‌کند و عده‌ای را به سمت بازار سرمایه می‌کشاند.

بانک مرکزی نرخ بهره را تغییر می‌دهد؟

عضو سابق شورای‌عالی بورس بیان کرد: بعید است که بانک مرکزی نرخ‌های بهره را کاهش یا افزایش دهد زیرا هر تغییری در آنها به جز تحولات نرخ دلار و برجام بر بازار سرمایه بیشتر تاثیر می‌گذارد.

 چرا بورس در سال گذشته ریخت؟

وی افزود: بعد از افت یک میلیون واحدی در بورس، باید به سمت میانگین‌های تاریخی خود برگردد.

عبده تبریزی با بیان اینکه بازار سهام به وضعیت تعادلی خود رسیده است، گفت: بورس در سال ۱۳۹۹ معادل ۱۴۰ درصد رشد کرد، اما حضور عده زیادی فعال نا آگاه و غیر حرفه‌ای به ضرر آن تمام شد. سرمایه‌گذاران آگاه در سال گذشته یکسری وظایف داشتند که به آن عمل نکردند و موجب شدند تا کاهش‌ها و افزایش‌های زیادی در بازار رخ دهد.

منبع: ايسنا

ارسال نظر