|
کدخبر: 333260

وزیر کار این افراد را سورپرایز کرد | مستمری ۱۳ هزار معلول وصل می شود ؟

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بلافاصله پس از دریافت رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی، با گروهی از معلولان دیدار کرد. احمد میدری، پس از ورود به سمت خود، تصمیم گرفت نخستین ملاقاتش را با نمایندگانی از جامعه معلولان برگزار کند. او با حضور در یکی از مراکز نگهداری معلولان، به طور مستقیم با مشکلات و نیازهای آنان آشنا شد.

اقتصاد وزیر کار این افراد را سورپرایز کرد | مستمری ۱۳ هزار معلول وصل می شود ؟

در دیداری که وزیر کار، احمد میدری با جامعه معلولانداشت درباره حقوق این افراد اظهار داشت: "باید به صرفه‌جویی توجه کنیم و از هزینه‌ها و فسادها جلوگیری کنیم تا بتوانیم از منابع محدود کشور، حقوق معلولان را تأمین کنیم."

وی گفت: یکی از مسائلی که در کشور داریم این است که آمار دقیق معلولین را نداریم و قانون حمایت از معلولین تصویب شده اما منابع لازم به این عزیزان تعلق نگرفته است.

 میدری گفت: بودن معلول در کنار خانواده بهتر از مراکز نگهداری است و اگر بتوانیم منابع لازم را در اختیار خانواده قرار داده شود لازم نیست با هزینه‌های خیلی بالاتر و کارکردهای غیر قابل مقایسه این کار را انجام دهیم.

 وی گفت: معلولی که در کنار خانواده‌اش هست کارکردهای توانبخشی و عاطفی خیلی بیشتری می‌تواند داشته باشد.

 بهروز مروتی (فعال حقوق معلولان) از قطع مستمری ۱۳ هزار معلول و مددجویان بهزیستی خبر داد و گفت: در اقدامی غیرمنتظره و نگران‌کننده، مستمری حدود ۱۳هزار مددجوی سازمان بهزیستی که حدود ۶۰ درصد آن‌ها را معلولان تشکیل می‌دهند، قطع شده است.

دیوان محاسبات اواخر اردیبهشت ماه قول داده بود که از خردادماه این افراد به چرخه‌ی حمایتی برمی‌گردند که به تازگی متوجه شدیم سازمان هدفمندی قصد به چرخه اضافه کردن این تعداد را ندارد.

وی گفت: این بحران که در پی واگذاری مسئولیت پرداخت مستمری‌ها از ابتدای سال به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها بر اساس بند ۲ تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳ ایجاد شده، زندگی هزاران خانواده را با چالش جدی روبرو کرده است.

مروتی ادامه داد: با وجود برگزاری جلسه مسئولان ارشد سازمان برنامه و بودجه، دیوان محاسبات، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها و بهزیستی برای حل این مشکل، همچنان ۱۳ هزار نفر از مددجویان بدون اطلاع از قطع مستمری خود، با بحران معیشتی مواجه شده‌اند. این موضوع نه تنها معیشت این خانوارها را به خطر انداخته، بلکه موجب ایجاد اضطراب و نگرانی عمیقی در میان تمامی مددجویان و خانواده‌هایشان شده است.

فعال حقوق معلولان در مورد عواقب این کار گفت: تصمیمی شتابزده و بدون برنامه‌ریزی دقیق گرفته‌اند که تبعات آن بسیار جدی و گسترده است. از جمله این تبعات می‌توان به بحران معیشتی شدید اشاره کرد. قطع مستمری برای خانواده‌هایی که به این مبلغ اندک برای تأمین نیازهای اولیه خود وابسته هستند، می‌تواند عواقب تلخی برای آنها داشته باشد. 

 وی افزایش آسیب‌های اجتماعی را از تبعاتِ دیگر این قبیل تصمیمات دانست و گفت: با تشدید مشکلات اقتصادی این خانوارها، احتمال افزایش آسیب‌های اجتماعی مانند افزایش آمار کودکان کار، افزایش نرخ طلاق و افزایش جرم و جنایت بالا می‌رود.

مروتی گفت: این وضعیت دسترسی این افراد به خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی با مشکل مواجه کرده و در نتیجه کیفیت زندگی آن‌ها به شدت کاهش خواهد یافت.

این فعال حوزه معلولان بیان کرد: قطع مستمری چندین هزار نفر، اعتماد عمومی به نهادهای مسئول را کاهش داده و باعث ایجاد نارضایتی خواهد شد.

مروتی تأکید کرد: در شرایط بغرنج کنونی، در حالی که انتظار می‌رود مسئولان بیشتر به فکر رفع مشکل معیشتی محرومان و مستضعفان باشند و با پرداخت مطالبات معوق معلولان و مددجویان، از تشدید بحران معیشتی جلوگیری کنند، سازمان هدفمندسازی با چراغ سبز برنامه و بودجه، با قطع مستمری ۱۳هزار نفر و خانوار تحت سرپرستی‌شان، نان شب حدود ۲۰ الی۳۰ هزار نفر را بدون دلیل و توضیحی به ناگاه آجر می‌کند و به کسی هم پاسخگو نیست!

سرپرست دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به کمک بلاعوض ۳۰ میلیون تومانی برای خوداشتغالی زنان سرپرست خانوار گفت: خدمات اشتغال به مددجویان واجدشرایط بهزیستی شامل خوداشتغالی و کارفرمایی است.

محسن ایروانی افزود: خدمات خود اشتغالی شامل وام، حق بیمه سهم خویش فرما و سرمایه کار بلاعوض ویژه زنان سرپرست خانواده است که امسال مبلغ آن بالغ بر ۳۰ میلیون تومان برای خرید ابزار و کمک هزینه مهارت‌آموزی است.

وی درباره خدمات کارفرمایی نیز گفت: از کارفرمایانی که مددجویان تحت پوشش بهزیستی را استخدام می‌کنند، حمایت می‌کنیم که این حمایت‌ها شامل پرداخت وام و پرداخت حق بیمه سهم کارفرما از سوی بهزیستی است.

سرپرست دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: همچنین ۳۰ تا ۵۰ درصد دستمزد ماهانه ای که کارفرما به مددجو می‌دهد از سوی بهزیستی پرداخت خواهد شد.

سرپرست دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور در ادامه با اشاره به آغاز به کار بانک اطلاعات شغلی بهزیستی خاطرنشان کرد: تاکنون بانک اطلاعاتی شغلی مددجویان بهزیستی به این دقت وجود نداشته است؛ با تکمیل پرونده اشتغال مددجویان، اگر فردی خودش قابل توانمندسازی باشد خدمات اشتغال به او ارائه می‌شود اما اگر به طورمثال معلول ذهنی یا کارآفتاده باشد این خدمات به عضو موثر و سرپرست او ارائه می‌شود.

ایروانی ادامه داد: تاکنون بانک اطلاعاتی شغلی بهزیستی وجود نداشته که با سامانه های دیگر پیوند داشته باشد و حال قرار است سامانه اشتغال بهزیستی از اول شهریور، خدمات ارائه شده به مددجویان را ثبت کرده و از سوی دیگر با سامانه رصد اشتغال پیوند برقرار می‌کند تا اطلاعات ما به صورت کامل و دقیق در اختیار نهادهای نظارتی قرار بگیرد.

منبع: اقتصاد ۱۰۰
  • ناشناس ارسالی در

    🔴سازمان هدفمندسازی مستمری معلولان و مددجویان را قطع کرده یا بهزیستی؟!

    💢هدفمندی در جوابیه‌ای که درباره قطع مستمری معلولان و مددجویان داده اعتراف کرده که قطع مستمری کار خودش بوده اما این موضوع را انداخته گردن بهزیستی تا مددجویان به جان بهزیستی بیافتند تا با این نیرنگ بتواند از زیربار مسئولیت قطع مستمری شانه خالی کند!

    ⚠️این دو پاراگراف را با دقت و تامل بخوانید؛

    👤علیرضا انجلاسی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور؛ «مطابق پرداختی تیر ماه، آمار مددجویان تقدیم سازمان هدفمندی شد ولی تخصیص صادره از سوی سازمان برنامه و بودجه تکافوی پرداخت مستمری را نمی‌کرد. بر همین اساس تعداد مستمری بگیران بر اساس تخصیص صادره از سوی سازمان برنامه و بودجه و نقدینگی سازمان هدفمندی تنظیم و اعلام شد».

    👤طیبه حسینی سخنگوی سازمان هدفمندسازی هم گفته؛ حذف مستمری معلولان توسط بهزیستی صورت گرفته است نه سازمان هدفمندی. سازمان هدفمندی فقط تا مقدار بودجه مصوب امکان پرداخت دارد و بیشتر از آن نمی‌توانیم پرداخت کنیم.

    🔻معنی دیگر حرف حسینی این است که مستمری مددجویان بیشتر از مقدار بودجه تخصیصی بوده و نمی‌توانستیم به تعدادی از مددجویان مستمری پرداخت کنیم، پس به بهزیستی گفتیم لیستی بده که به اندازه بودجه باشد!

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها