در مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه حملونقل پاک اصفهان مطرح شد:
اصفهان تا ۱۴۰۰ شهر دوچرخهها میشود
شهردار اصفهان گفت:نجات شهر از آلایندگی منحصر به توسعه حملونقل عمومی نیست؛ بلکه ریزگردها شهر را نیز تهدید میکند لذا لازم است همه به میدان بیایند تا شهر برای زیست مطمئن و پاک مهیا شود.
گسترش نیوز: قدرت الله نوروزی در مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه تخصصی حملونقل پاک اظهار کرد: شهرهای توسعه یافته به جهت فضاهای شهری، تغییر کاربریها و استفادههای نامناسب با مشکلاتی روبه رو شده اند، وقتی این مسائل به وجود میآید طبیعی است که ترددها افزایش و استفاده از خودروهای شخصی مورد اقبال عمومی قرار میگیرد و به دنبال آن ترافیک و آلودگی هوا ایجاد میشود و در نتیجه شهرها با معضل زیست محیطی و ترافیکی مواجه خواهند شد.
شهردار اصفهان با بیان اینکه اصفهان نیز از این موضوع استثناء نبوده است، تاکید کرد: باید چارهای اندیشیده شود تا شهر به عنوان موجود زنده از معضلات رهایی یابد و آلودگیهای صوتی و هوا که منشاء بسیاری از بیماریها و مرگ و میرها است به حداقل برسد.
نوروزی با بیان اینکه مترو به عنوان یکی از وسایل حملونقل عمومی مورد توجه قرار گرفته است، گفت: در امسال یک سوم بودجه سه هزار میلیارد تومانی شهرداری به حملونقل عمومی اختصاص یافته و یک هزار میلیارد تومان نیز برای مترو در نظر گرفته شده است.
وی با ابراز خرسندی از بهرهبرداری از خط یک مترو و استقبال مردم، تصریح کرد: درحالحاضر فعالیت اجرایی خط دوم مترو اجرایی شده و برای خط سوم نیز در آیندهای نزدیک تصمیم گیری خواهیم کرد.
نوروزی زیرساختها برای استفاده از حملونقل عمومی را در دو بخش خلاصه کرد و افزود: یکی از این بخشها ترویج استفاده از دوچرخه برقی و استفاده از وسایل نقلیه هیبریدی و پاک است، اما در این میان فرهنگسازی نقش مهمی دارد و در این راستا صدا و سیما، دانشگاهها، مدارس و سایر بخشهای جامعه برای استفاده از وسایل نقلیه عمومی به گونهای عمل کنند تا این خواسته به ارادهای برای عملیاتی شدن تبدیل شود.
معاون حملونقل وترافیک شهردار اصفهان در ادامه این مراسم اظهار کرد: همه با مشکلات اصفهان در زمینه آلودگی هوا آشنا هستیم به همین خاطر اینجا جمع شدهایم تا راهحلهای رفع آلودگی هوا را ارائه دهیم.
علیرضا صلواتی افزود: برنامهای که برای اصفهان تدوین شده این است که تا سال ۱۴۰۰ اصفهان به شهر دوچرخهها بازگردد و ۱۰ درصد حملونقل توسط دوچرخه انجام شود.
وی با اشاره به برنامهریزی برای افزایش زیرساختهای حملونقل پاک و دوچرخه، گفت: سال گذشته با اجرای طرح "بفرمایید دوچرخه" نزدیک به ۱۵ میلیارد تومان دوچرخه در دو ماه به فروش رفت و این نشان از استقبال بینظیر مردم از این طرح داشت.
صلواتی ادامه داد: امسال طرح "بفرمایید موتور برقی" همزمان با نخستین نمایشگاه تخصصی حملونقل پاک کلید خورد و به گفته فروشندگان با استقبال خوب مردم مواجه شده است.
وی با اشاره به عرضه خودروها، اتوبوسها و تاکسیهای هیبریدی در این نمایشگاه، ابراز امیدواری کرد: تسهیلات خرید موتورهای برقی توسط بانک قرض الحسنه رسالت طی اقساط بلندمدت و بدون کارمزد ارائه شود و بانک رسالت از مردم و شهر اصفهان حمایت کند.
معاون حملونقل و ترافیک شهردار اصفهان با تشکر از دغدغه شرکت بینالمللی نمایشگاههای اصفهان برای برپایی نمایشگاه تخصصی حملونقل پاک تاکید کرد: این نمایشگاه در حساسترین برهه و با کمک تمامی مسئولان شهرداری و مدیران مناطق برپا شد و نخستین نمایشگاهی است که هر چهار سالن در آن فعال هستند.
وی اظهار امیدواری کرد: با حمایت همه از این نمایشگاه بتوانیم زمینه ورود پاکروها به شهر را فراهم کنیم.
جانشین فرماندهی نیروی انتظامی استان اصفهان در ادامه این مراسم اظهار کرد: در بیانیه کنفرانس توسعه پایدار که سال ۱۹۹۲ در ریودوژانیرو برگزار شد، مطالبی ذکر شده که در آموزههای دینی و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی ما بسیار پررنگ است، آسیب نرساندن به گیاهان و حیوانات، منع اسراف، نظافت و پرداختن به آموزش و یادگیری از جمله این مطالب است.
وی در ادامه گفت: هر موتورسیکلت با سوخت فسیلی، چهار تا شش برابر خودرو آلودگی تولید میکند، همچنین ۵۵ درصد افرادی که در سن بهرهوری از دنیا میروند، راکبان موتورسیکلت هستند.
حسین زاده با بیان اینکه هر فرد فوت شده در تصادفات دو میلیارد تومان و هر فرد مصدوم ۴۰ تا ۷۰ میلیون تومان خسارت به کشور وارد میکند، ادامه داد: همچنین ۵۶ درصد جرائم تند و خشن با موتورسیکلتهایی اتفاق میافتد که سرعت و شتاب بالایی دارند.
وی تاکید کرد: مدیریت شهری به دنبال استفاده از وسایل حملونقلی است که آرامش دهنده به شهر هستند و این یعنی هوای اصفهان را داریم.
جانشین فرماندهی نیروی انتظامی استان اصفهان خاطرنشان کرد: هرکدام باید فقط از خودمان شروع کنیم، مردم اگر مسئولان شهری را با دوچرخه و وسایل حملونقل عمومی ببینند به استفاده از نقلیه همگانی روی میآورند.
حسین زاده با بیان اینکه با مشارکت، آگاهسازی و الگوسازی میتوانیم تا پنج سال آینده اصفهان را به وضع مطلوب برسانیم، گفت: با توجه به ظرفیت محور دولتخانهصفوی و هسته مرکزی اصفهان، نمادپردازیهای ویژه شهری باید در این محور انجام شود و در صورت موافقت و همکاری شهرداری، پلیس آمادگی همکاری برای استانداردسازی حملونقل در هسته مرکزی اصفهان به خصوص محور دولتخانه صفوی، چهارباغ و میدان امام(ره) را دارد.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان در ادامه مراسم گفت: خاطره امپراطوری دوچرخهها در شهر اصفهان هنوز در ذهن بسیاری از افراد زنده است، اما اینکه چه اتفاق افتاد که شهر دوچرخهها به امپراطوری خودروها رسید، جای سوال دارد.
علی یارمحمدیان با بیان اینکه ۳۵ میلیون نفر از جمعیت کشور در معرض آلودگی هوا قرار دارند، به دیگر هزینههای آلودگی هوا اشاره و تصریح کرد: آلودگی هوا به شهروندان، شهر و دولت هزینه تحمیل میکند.
یارمحمدیان به وضعیت آلودگی هوا و استفاده از خودروهای پاک در سایر کشورها اشاره و اظهار کرد: در شهر توکیو ۹۵ درصد حملونقل شهری به صورت همگانی و حملونقل برقی است، همچنین در سال ۲۰۱۶ تعداد خودروهای برقی در آلمان ۲۵ هزار خودرو بوده است، البته بر اساس برنامه کمیسیون اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۳ آلمان باید تا سال ۲۰۲۰ حدود ۱۵۰ هزار جایگاه برقی داشته باشد.
یارمحمدیان با اشاره به وضعیت حملونقل اصفهان اظهار کرد: خاطره امپراطوری دوچرخهها در شهر اصفهان هنوز در ذهن بسیاری از افراد زنده است، زیرا روزی دوچرخه سواران یکه سواران شهر بودند.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۲۷ بیش از ۱۱ هزار و ۶۰۰ دوچرخه در شهر اصفهان تردد میکرده که برای بیش از ۲۰ هزار نفر گواهی نامه دوچرخه صادر شده بوده است، در سال ۱۳۴۱ نیز بیش از ۸۰ هزار دوچرخه طی یکسال در اصفهان به فروش رفت و تعداد دوچرخه سواران به حدی زیاد بود که کنترل آنها در شهر سخت بود، اما اینکه چه اتفاق افتاد که شهر دوچرخهها به امپراطوری خودروها رسید، جای سوال دارد.
"نمایشگاه تخصصی حملونقل پاک" از امروز چهارم اردیبهشتماه به مدت سه روز در دو نوبت صبح از ساعت ۹ تا ۱۲ و بعدازظهر از ساعت ۱۶ تا ۲۲ در محل نمایشگاههای بینالمللی اصفهان برگزار میشود.
ارسال نظر