|

خارجی‌‌ها با این شرایط به نمایشگاه بیایند

هرچند که تجربه حضور برگزار کنندگان خارجی در ایران تجربه چندان مثبتی نبود، اما با رعایت چند شرط از جمله حضور به شرط ارائه ایده‌های تازه، می‌توان از این فرصت به نفع صنعت نمایشگاهی ایران استفاده کرد.

گسترش نیوز: همیشه و در همه جا دغدغه‌هایی وجود دارد که روند کار را کمی دشوار سازد. این چالش‌ها برای اهالی صنعت در قالب موانع تولید، برای بازرگانان در قالب هزینه‌های واردات و صادرات و برای خانواده صنعت نمایشگاهی در قالب دردسرهای برگزاری رویداد، موازی‌کاری‌ و دریافت مجوز خود را نشان می‌دهد. البته درباره خانواده صنعت نمایشگاهی باید این نکته را هم اضافه کرد که در کنار همه موانع بحث ورود برگزار کننده خارجی تیر آخر بود و صدای اعتراض همه را بلند کرد. نکته مهم‌تر آنکه بسیاری از اهالی صنعت نمایشگاهی با حضور برگزار کننده خارجی مخالف نیستند، بلکه مشکل اصلی وقتی شروع می‌شود که برگزار کننده خارجی با ایده‌های تکراری و با هدف تصاحب رویدادهای به ثمر نشسته توسط داخلی‌ها پا به میدان رقابت می‌گذارد.

motamedikia-k.jpg

کیان معتمدی، مدیر برگزاری رویدادهای بین المللی یکی از افرادی است که با اشاره به چالش‌های صنعت نمایشگاهی به گسترش نیوز می‌گوید: با توجه به تجربه‌هایی که داشتیم، برگزاری رویداد در خارج از کشور کمی آسان‌تر است. در فضای ایران رقابت‌ها بسیار زیاد شده و موضوعات نیز در همه حوزه‌ها وجود دارد و بیشتر موضوعات جدید با رویدادهای دیگر تداخل دارند که هم‌اکنون در حال اجرا هستند. همچنین موانعی مانند زیرساخت‌های نمایشگاهی در کشور وجود دارد؛ محدودیت‌های اینچنینی در کشورهای خارجی وجود ندارد و فضا برای فعالیت بازتر است.

وی در ادامه سخنان خود می‌افزاید: البته مشکلات و محدودیت‌هایی مانند موضوعات موازی که در ایران مجوزی برای موضوعات مشابه یا مکمل صادر نمی‌شود، با حضور یک برگزارکننده خارجی تغییر می‌کند. برای مثال نمایشگاهی سال‌ها توسط یک مجموعه برگزار شده، اما با ورود یک برگزارکننده خارجی، آن موضوع را بدون هیچ توجیهی از برگزارکننده ایرانی گرفته‌اند و به برگزارکننده خارجی سپرده می‌شود که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توانیم به نمایشگاه نان و چوب اشاره داشته باشیم.

وی در پایان سخنان خود می‌گوید: امیدواریم امسال اگر یک برگزارکننده خارجی قصد برگزاری رویداد در ایران را داشته باشد، با موضوع و ایده‌ای جدید وارد شود، نه اینکه یک نمایشگاه از شرکت‌های داخلی گرفته و به خارجی‌ها سپرده شود. حضور شرکت‌های برگزارکننده خارجی می‌تواند باعث افزایش رقابت شود، چراکه شرکت ایرانی که همان موضوع نمایشگاه یا مشابه آن را اجرا می‌کند، متوجه می‌شود که باید سطح خود را بالا ببرد و کیفیتش را افزایش دهد. همچنین با سپردن یک رویداد به شرکت خارجی، فقط باعث خروج ارز از کشور می‌شویم. باید توجه داشت که ارتقای صنعت نمایشگاهی در این صورت به وجود نمی‌آید، چراکه ما با دست خودمان در حال خارج کردن شرکت‌های داخلی از رقابت هستیم و آنها دیگر توانی برای رقابت و پیشرفت ندارند. در این شرایط بیشترین منفعت به جیب همان کشورهای خارجی خواهد رفت.

کدخبر: 31793

ارسال نظر