|
کدخبر: 138977

این ۱۲ نماد معدنی بورس چندین برابر دلار رشد کردند!

شرکت‌های معدنی عمدتا سنگ آهنی مورد بررسی قرار گرفت؛ بسیاری از این شرکت‎ها با وجود افت از میانه‎های تابستان، تا چندین برابر دلار رشد کرده‌اند.

معدن این ۱۲ نماد معدنی بورس چندین برابر دلار رشد کردند!

در واقع در حالی دلار از مهر ۹۶ حدود ۶۶۰ درصد رشد داشته و سود سپرده ۷۵ درصد بوده است که برخی سنگ آهنی‌ها چون واحیا نزدیک به ۸ برابر دلار و کگهر بیش از ۶ برابر دلار رشد کرده‎اند. این موضوع بار دیگر پیشتازی بورس نسبت به دیگر بازارها را نشان می‎دهد. ۱۲ شرکت مورد بررسی در ادامه آمده است.

واحیا: این شرکت سنگ آهنی که همواره با حاشیه‌های حاکمیتی شرکتی بسیاری مواجه بوده، به ناگهان مورد توجه بازرار قرار گرفت. از این رو نسبت به جهش ارز از مهر ۹۶ رشد ۷.۹ درصدی را به ثبت رسانده که بازده فوق‎العاده‌ای است. واحیا از نظر تولید قدری رشد داشته اما بیشتر این رشد را مدیون توجه بازار است. از ابتدای سال ۹۹ حدود ۱۲۸ درصد افزایش یافته و در ریزش‌های اخیر ۲۳ درصد اصلاح شده است که نزدیک به متوسط بازار است. با این حال اگر ۴ هفته اخیر به دلیل مجمع و حاشیه‌های آن بسته نبود، احتمالا بخشی از این ریزش را جبران می‌کرد. هنوز مشخص نیست تا چه زمانی معاملات این نماد متوقف خواهد ماند. رشد یکساله ۳۶۸ نیز عدد خوبی است. این شرکت تقسیم سود پایینی دارد و یا سودها را دیر واریز می‎کند. همین موضوع نیز باعث شده که P/E پیشنگر این نماد کمتر از دیگر شرکت‌های سنگ آهنی باشد.

کگهر: دیگر شرکت سنگ آهنی است که پاییز ۹۷ عرضه اولیه شد. نسبت به رشد دلار بیش از ۶ برابر رشد کرده است. ظرف یک ساله نیز ۴۳۹ درصد و از ابتدای سال ۲۰۷ درصد افزایش یافته است. با این حال، از سقف خودش ۳۸ درصد ریخته است که رقم شدیدی است. از زمانی که عرضه اولیه شد رشد خیلی خوبی را به ثبت رسانده است. بخشی از این رشد به دلیل طرح‎های توسعه کگهر است که به مرور به بهره‌برداری رسید و همین به رشد سود این شرکت منجر شد. درحال‌حاضر نیز دو طرح توسعه ۵ میلیون تنی گندله و ۲.۵ میلیون تنی کنسانتره را در دست دارد که در سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری خواهد رسید.

ومعادن: هلدینگ معدنی ۶.۳ برابر دلار رشد کرده است. اما نسبت به اوج خودش تا کنون ۳۰ درصد کاهش یافته که ریزش نسبتا سنگینی برای یک هلدینگ محسوب می‎شود. با این حال رشد یکساله فوق‌العاده ۷۴۹ درصدی را به ثبت رسانده است. از ابتدای سال نیز ۲۶۵ درصد رشد کرد که رشد بهتری از متوسط بازار بوده است. ومعادن به دلیل زیر مجموعه‎هایش مورد توجه بازار است. در چند روز اخیر که بازار مثبت بود، صف خرید خیلی خوبی داشت.

کمنگنز: این شرکت ۵.۲ برابر دلار از زمان جهش ارزی رشد کرده است. رشد یکساله این شرکت نیز ۲۹۲ درصد بوده است. زمانی شایعاتی درباره تجدید ارزیابی این شرکت وجود داشت. به دلیل کوچک بودن شرکت خوب حمایت شد و ریزش سنگینی نداشته باشد، نسبت به اوج خود حدود ۱۷ درصد کاهش یافته است. با این حال از ابتدای سال چندان افزایش نداشته است و تنها ۹۱ درصد رشد کرده است. در واقع رشد اصلی این شرکت سال ۹۸ و همزمان با رشد دیگر شرکت‌های کوچک بورسی رخ داده است.

کخاک: این شرکت که دارای یک معدن انحصاری است از زمان شروع جهش ارزی ۵ برابر دلار رشد کرده که رقم قابل توجهی است. رشد یکساله کخاک ۳۵۲ درصد و از ابتدای سال ۲۰۹ درصد بوده است. نسبت به اوج قیمتی خود در امسال ۲۶ درصد ریزش داشته که مشابه ریزش بازار است. تولید این شرکت نسبت به سال‌های پیش از ۹۶ حدود ۹۰ درصد بیشتر شده و این موضوع کنار رشد دلار موجب جهش سودآوری آن شده است.

تاصیکو: دیگر هلدینگ معدنی که اردیبهشت ۹۸ عرضه اولیه شد، ۴.۶ رشد دلار از اردیبهشت ۹۸ رشد کرده است. ۳۱ درصد ریزش داشته که هرچند ریزش سنگینی است، با این حال رشد یکساله ۵۱۹ درصدی را به ثبت رسانده که رقم بسیار خوبی است. یکی از دلایل رشد این شرکت مربوط به طرح‎های توسعه خوبی است که شرکت‌های زیر مجموعه این شرکت دارند. طرح توسعه‌های دیگر این شرکت و شرکت‌های زیر مجموعه به مرور می‎آید و از این نظر همواره مورد توجه بازار است.

شاملا: شرکت معدنی املاح ایران با نماد «شاملا» که تولیدکننده سولفات سدیم (پودر پایه ماشین لباس‌شویی) است، ۳.۷برابر نسبت به جهش ارزی سال ۹۶ رشد داشته و در این مدت تنها ۲۲درصد ریزش داشته است. رشد ۲۴۱درصدی یکساله و ۸۳درصدی این نماد از ابتدای سال ۹۹ تاکنون نشان می‌دهد که این نماد سال ۹۸ بسیار خوبی را تجربه کرده است. یک علت این رشد به افزایش سرمایه‌های این شرکت در سال ۹۸ و همچنین رونمایی از طرح توسعه‌ای بازمی‌گردد که سال‌ها همه در انتظار آن بودند. با این حال، این سهم در سال ۹۹ چندان برای بازار جذاب نبود.

کچاد: شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با نماد «چکاد» نسبت به جهش ارزی سالذ ۹۶، ۳.۴برابر رشد داشته است. کچاد از اواخر ۹۵ و اوایل ۹۶ به زنجیره فولاد ورود کرد که قدمی رو به جلو بود. این امر موجب به تولید شمش از این معدن شد و فعالیت آن محدود به سنگ آهن نشد. این سهم تنها ۱۸درصد ریزش را تجربه کرد که نسبت به سایر سهام بازار، بسیار پایین بود. رشد ۴۱۰درصدی یکساله و همچنین رشد ۱۹۶درصدی از ابتدای امسال تاکنون نیز نشان می‌دهد این سهم کماکان مورد توجه بازار قرار دارد.

کنور: شرکت معدنی و صنعتی صبانور (کنور) توانسته مجوز استخراج ۲.۵ میلیون تن سنگ آهن دیگر را اخیرا دریافت کند. این سهم هفته گذشته در بازه ۱۷درصدی گشایش یافت. کنور ۲.۹برابر دلار در سال جهش ارزی رشد کرده است. این سهم اواخر سال ۹۸ با حواشی روبه‌رو شد که ناشی از هزینه‌های بالایی بود که در صورت‌های مالی آن درج شده بود که موجب شد تا اندازه‌ای بازار نسبت به آن بدبین شود، اما به مرور مشکل برطرف شد. ریزش ۱۶درصدی آن نیز نشان می‌دهد که چندان یا عدم اقبال مواجه نشده است. علاوه بر آنکه دستورالعمل اخیر فولاد موجب شد که سنگ‌آهنی را در این مدت بیشتر از باقی سهام، رشد کنند و ریزش‌های اخیر خود را جبران کنند، زیرا این مصوبه موجب می‌شود که سود فولادسازان تا اندازه‌ای به زنجیره و سنگ‌آهنی‌ها منتقل شود. این سهم رشد یکساله ۵۶۲درصدی و رشد ۲۲۵درصدی را از ابتدای امسال تاکنون تجربه کرده است.

کبافق: شرکت معادن بافق (کبافق) که حاشیه‌های زیادی داشت و گاهی با اقبال و گاهی با عدم اقبال روبه‌رو می‌شد هم ۲.۶برابر جهش دلار رشد داشته است. این سهم هم تنها ۱۵درصد ریزش داشته است. اما نکته آن است که با وجود رشد یکساله ۲۳۱درصدی، فقط ۳۲درصد رشد را از ابتدای سال داشته که با توجه رشد دلار، اصلا قابل توجه نیست. به نظر می‌رسد افراد به دنبال سهامی رفتند که خیالشان از مدیریت راحت باشد و به همین دلیل چندان با اقبال روبه‌رو نشده است.

کگل: صنعتی و معدنی گل‌گهر (کگل) نیز در بین سنگ‌آهنی‌ها در تلاش است همانند کچاد، وارد زنجیره فولاد شود. این سهم دو برابر دلار رشد کرده است. این سهم به علت آنکه ۲۷ درصد از کگهر را نیز داشته، مورد توجه بازار بوده است. سهم سنگینی است و روی شاخص تأثیرگذار است. به همین علت هم مشابه شاخص ریزش داشته و مشابه شاخص هم بازدهی داشته است. این سهم ۲۶۴درصد رشد یکساله داشته و ۱۴۷درصد نیز از ابتدای سال رشد کرده است.

کروی: توسعه معادن روی ایران (کروی) بزرگ‌ترین هلدینگ روی کشور است و دو برابر دلار نیز رشد کرده است. همین اکنون که بازار ۲۵ تا ۳۰درصد رشد داشته، کروی ۴۸درصد ریزش داشته است که نشان می‌دهد ریزش سنگینی داشته است. این سهم حدود ۷۰درصد از اوج تا کف ریخته بود. این سهم از ابتدای سال ۹۹، ۱۲۶درصد رشد داشته که تقریبا خوبی بوده، اما با ریزش شدیدی که داشته، نشان می‌دهد رالی وحشتناکی را داشته، باوجودی‌که اتفاق خاصی در مجمومه کروی رخ نداده بود.

منبع: بورسان

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها