|

دستاوردهایی از نوع تفاهمنامه و قرارداد

دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد پس از یک سال تلاش مستمر برگزارکنندگان آن در حالی به پایان رسید که شرکت‌های فولادی حاضر در این نمایشگاه از کاربردی‌تر بودن این دوره و پربارتر بودن آن سخن می‌گفتند و از هم‌اکنون برای سومین جشنواره در سال ۹۹ برنامه‌ریزی می‌کردند تا در رقابتی که بین صنایع فولاد و تامین‌کنندگان آن به راه افتاده، برنده بومی‌سازی و ساخت داخل این صنعت باشند.

گسترش‌نیوز: در این میان پای سخن مدیران عامل چند شرکت فولادی و یک شرکت دانش‌بنیان نشستیم.

حضور پرقدرت‌تر

بهرام سلطانی، قائم‌مقام مدیرعامل شرکت آهن مجد فراز در گفت‌وگو با عنوان کرد: سال گذشته به‌عنوان حامی‌مالی (اسپانسر) و امسال هم به‌عنوان حامی‌مالی و هم شرکت‌کننده در این جشنواره حضور داشتیم.

وی با بیان اینکه شرکت آهن مجد یک شرکت بازرگانی است، گفت: در بحث بومی‌سازی بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان و فولادی حضور دارند و شرکت ما به‌عنوان پشتیبان و سرمایه‌گذار در این زمینه فعال است.

سلطانی در ادامه در مقایسه بین نمایشگاه سال گذشته و امسال، تصریح کرد: شرکت‌کننده‌ها در نمایشگاه امسال پرقدرت‌تر و به‌ویژه در حوزه بومی‌سازی توانمندتر حضور یافتند، اما استقبال شرکت‌ها نسبت به سال گذشته کمتر بود اگرچه ممکن است این امر دلایل گوناگونی داشته باشد.

وی در ادامه تاکید کرد: یکی ضعف‌های این نمایشگاه، فضای محدود آن بود و معتقدم در اندازه صنعت فولاد نبود و این نمایشگاه نیاز به فضای بزرگ‌تری مانند نمایشگاه بین‌المللی یا مصلا دارد.

قائم مقام مدیرعامل شرکت آهن مجد فراز درباره زمینه کاری این شرکت گفت: زمینه کاری شرکت ما بازرگانی است و به‌عنوان سرمایه‌گذار و حمایت از بومی‌سازی در این مسیر گام برداشتیم. این شرکت در زمینه تهیه و تامین مواد اولیه مانند گندله، کنسانتره و آهن اسفنجی ، قطعات مورد نیاز این صنعت و سرمایه‌گذاری روی طرح‌هایی که توجیه اقتصادی داشته باشند، فعال است.

سلطانی ادامه داد: شرکت ما یک شرکت باسابقه است و در کارنامه‌اش یک ریال کار ارزی صادراتی و وارداتی، سرمایه‌گذاری خارجی و حتی یک ریال وام بانکی وجود ندارد و هیچ‌گونه ال‌سی با هیچ شرکتی منعقد نکرده‌ایم. هرچه هست سرمایه خود شرکت و اعتباری است که در این زمینه کسب کرده است؛ از این‌رو وظیفه خودمان می‌دانیم که در خدمت تولید کشور باشیم.

وی در ادامه اظهار کرد: بیشتر محصولات ما در زمینه پشتیبانی از قطعات، ابزار و فلزات مورد نیاز قطعه‌سازان و معادن است.

سلطانی درباره دستاوردهای نمایشگاه امسال برای این شرکت گفت: در این چند روز، چندین مذاکره خوب داشتیم که امیدواریم به نتیجه برسد. وی درباره نقش تحریم در رونق این نمایشگاه نیز اظهارکرد: صنعت فولاد برای کشور بزرگ، مهم و ارزآور است و با توجه به شرایط تحریم که نمی‌توان گفت بر آن تاثیری ندارد، باید به بومی‌سازی توجه بیشتری داشته باشیم تا بعدها بتوانیم ثمره آن را ببینیم. برای اینکه هر روز دست‌مان از بازارهای جهانی قطعات مورد نیاز کوتاه‌تر نشود باید هر چه بیشتر به سمت برگزاری نمایشگاه‌هایی از این دست برویم. وی ادامه داد: شرکت ما می‌تواند برای فولادی‌ها و دانش‌بنیان‌ها کمک کند و بدون چشمداشت ایده و مشاوره ارائه بدهد.

قائم مقام مدیرعامل شرکت آهن مجد فراز با بیان اینکه این شرکت ۳۵۰ مشتری در سطح کشور شامل فولاد و قطعه‌ساز دارد، افزود: با شرکت‌های زیرمجموعه غدیر مثل فولاد آلیاژی ایران، آهن و فولاد غدیر ایرانیان و فولاد غدیر نیریز و در بخش خصوصی نیز با فولاد یزد و گردشگری ماهان و... مشارکت و همکارهای زیادی داریم.

خیز فولاد خراسان برای نمایشگاه بعدی

بهروز اسماعیلی، معاون برنامه‌ریزی و فناوری فولاد خراسان نیز در حاشیه دومین نمایشگاه ملی فولاد به صمت گفت: در ۳، ۴ روز برگزاری جشنواره و نمایشگاه فولاد، افزون بر ۲۱۰سازنده اطلاعات‌شان را درباره مواد مورد نیاز ما در سامانه جامع انجمن فولاد به‌عنوان تامین‌کنندگان فولاد خراسان وارد کردند.

وی افزود: این سازنده‌ها مباحث تخصصی‌شان را در میزهای چهارگانه‌ای که ما تشکیل داده بودیم، ارائه دادند و در فرصت محدودی که داشتیم از بین این شرکت‌ها، توانستیم در حوزه ساخت قطعات و تجهیزات مکانیکی، پنوماتیکی و حوزه انتقال مواد ۳ تفاهمنامه، در زمینه برق و اتوماسیون و تجهیزات آزمایشگاهی ۳ تفاهمنامه و در زمینه تولید مواد فروآلیاژها، نسوز و روانکارها، ۴ تفاهمنامه به امضا برسانیم که در مجموع ۱۱ تفاهمنامه به امضا رسید. اسماعیلی ادامه داد: با انعقاد این ۱۱ تفاهمنامه، فولاد خراسان در مقابل شرکت‌های دانش‌بنیان و سازنده این تعهد را خواهد داشت که نیاز فولاد خراسان را در زمینه قطعاتی که نیازمند واردات آن به خارج بود را برطرف کند. امیدواریم در ادامه این تفاهمنامه‌ها منجر به عقد قرارداد شود. این ۱۱ تفاهمنامه، جدید است که ۹ تفاهمنامه را با شرکت‌های جدید منعقد کردیم.

وی افزود: این تفاهمنامه‌ها خود یک دستاورد برای صنعت فولاد کشور به‌شمار می‌رود که به‌تدریج باعث کاهش نیاز صنعت فولاد به خارج می‌شود. معاون برنامه‌ریزی و فناوری فولاد خراسان درباره چگونگی برگزاری نمایشگاه ملی فولاد گفت: به‌طور تقریبی، این نمایشگاه خوب برگزار شد و استقبال از آن هم خوب بود. تفاوت این نمایشگاه با نمایشگاه‌های دیگر این است که به‌طور کاملا تخصصی برگزار می‌شود و همه شرکت‌های زنجیره تولید فولاد گروه‌های تخصصی‌شان را می‌آورند تا شناسایی و جذب و ارزیابی تامین‌کنندگان را در برنامه خود قرار دهند و نکته مثبت آن این است که در این نمایشگاه کارشناسان عمومی و مردم حضور ندارند.

به گفته اسماعیلی، مدیرعامل فولاد خراسان به‌دلیل اینکه جوان هستند و در این زمینه تحصیلات عالیه دارند، به دانش‌بنیان‌ها بسیار اهمیت می‌دهند و به همین دلیل شخصا به غرفه دانش‌بنیان‌ها مراجعه کرده و از نزدیک مذاکره‌های مورد نیاز را انجام دادند که منجر به عقد تفاهمنامه با آنها شد.

وی اظهار امیدواری کرد: تا سال آینده با کمک فولاد مبارکه و یک شرکت دانش‌بنیان در خراسان، تولید نیمه‌صنعتی نیدل‌کک برای ساخت الکترود گرافیتی که ماده‌ای ۱۰۰ درصد وارداتی است و یکی از اصلی‌ترین حلقه‌های زنجیره فولاد در ایران به‌شمار می‌رود را در داخل کشور شروع کرده و در نمایشگاه سال آینده عرضه می‌کنیم.

۲۰۰هزار یورو صرفه‌جویی در یک قلم

آزاد نزهت‌زاده، معاون مهندسی فروش شرکت آسیا ژوله که در این نمایشگاه با فولاد خراسان تفاهمنامه‌ای امضا کرده‌اند نیز در گفت‌وگو با صمت گفت: شرکت ما، روانکارهای خاص صنعتی یعنی گریس برای چرخ‌دنده‌های باز آسیاب‌های گندله‌سازی تولید می‌کند و امسال نیز دو محصول جدید روانکار که پیش از این کاملا وارداتی بود را داخلی‌سازی و در این نمایشگاه حضور پیدا کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه این دو محصول را برای شرکت فولاد خراسان تولید کرده‌اند، افزود: تولید این دو روانکار فقط برای فولاد خراسان ۲۰۰هزار یورو بازگشت ارزی داشته است. این در حالی است که فولاد خراسان سالانه ۳۰۰هزار یورو واردات روانکار در این دو مورد داشته که با داخلی‌سازی آن، هزینه ارزی مورد نیاز فولاد خراسان به این روانکارها را به یک سوم رسانده است.

نزهت‌زاده در پاسخ به این پرسش که شرکت آسیاژوله چه نیازهایی را برای سال پیش‌رو شناسایی کرده و برشمرده، گفت: امروز یک تفاهمنامه با فولاد خراسان برای دو محصول دیگر امضا کردیم که این شرکت برای تامین آن به واردات وابسته است و در حال تبادل اطلاعات فنی هستیم که تا سال آینده این دو محصول را نیز تولید کنیم.

کدخبر: 81641

ارسال نظر