مدیر کل دفتر امور اکتشاف وزارت صمت؛
به دنبال تعامل با محیط زیستیها هستیم
مدیر کل دفتر امور اکتشاف وزارت صمت گفت: با این تفکر نمیتوان اکتشاف کرد. یکی از راهکارها این است که در ابتدا قبل از ورود به منطقه مورد اکتشاف یک سری موضوعات را بسنجند، بعضی وقتها برای اینکه ذهنیتها به معدندار منفی نباشد معدن دار باید با یک خودرو ساده به منطقه تردد کنند و آرام آرام دستگاهها را وارد محل اکتشاف کنند.
گسترشنیوز: نشست کمیته اکتشاف با موضوع معضلات ایجاد شده توسط معارضین محلی برای مکتشفین معدنی و فعالان معدنی در خانه معدن ایران برگزار شد.
اسدالله کشاورز، مدیر کل دفتر امور اکتشاف وزارت صمت در نشست کمیته اکتشاف اظهار کرد: معضلات مربوط به معارضین محلی یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به موضوع فرهنگسازی گفت: در بسیاری از مواقع خود معدن کار باعث افزایش تنش با بومیهای یک منطقه میشود. یکی از مهمترین دلایل این غرض ورزی به شخصه فکر میکنم موضوع فرهنگسازی است. در زمینه توسعه معادن فرهنگسازی نکردهایم.
کشاورز گفت: شاید در بسیاری موارد به موضوع معدن آنگونه باید توجه نشدهاست. اگر جلوی اکشاف گرفته شود با مشکلات بسیاری روبهرو میشویم. فرض کنیم گرانترین آپارتمان در مرکز شهر متری ۴ میلیون تومان باشد. فرض کنید این آپارتمان را با کلی تسهیلات و...تهیه کنیم. درحالحاضر این در شرایطی است که ۹۰ درصد مصالح ساختمان در کشور تولید میشود. اگر بخواهیم این مصالح ساختمانی که از معدن ایجاد میشود، وارد کنیم چه عدد برزگی میشود.
وی افزود: یکی از مصالح گچ است فرض کنیم گچ را برای حفظ محیط طبیعی استخراج نکنیم و در حاشیه خلچ که گچ وجود ندارد به فرض در کشتی دریای آزاد یک محموله کچ به ایران هبه شود. کرایه حمل دریایی تا بندرعباس، کرایه و بارگیری و تخلیه در کامیون، از کامیون تا تهران و از عمده تا خرده فروش نرخ کچی که پاکتی ۴ هزار تومان است ۴۰ هزار تومان میشود. آن موقع آپارتمان را میتوان متری ۵ میلیون تومان خرید؟
مدیر کل دفتر امور اکتشاف وزارت صمت گفت: گاهی اوقات خودمان باعث این اعتراضات میشویم. در بازدید از یکی از منطقههای معدنی، معارضین محلی با چماق دور ما ریختند. پرسیدیم چه میخواهید؟ از ما چه تقضایی دارید؟ در پاسخ ما گفتند که معدنکاران آمدهاند کوهها و زمینهای ما را تصاحب کنند. ما جلسهای با حضور معارضان گذاشتیم و متوجه شدیم متقاضی ما مقصر است، چرا؟ از همان اول که چند معارض ابراز نارضایتی کردند، به جای اینکه با آنها منطقی صحبت کنند و به نتیجه برسند و دل اهالی محلی را بهدست آورند، اهالی محلی را تهدید کردهاند و از مجوز سخن گفته.
وی افزود: با این تفکر نمیتوان اکتشاف کرد. یکی از راهکارها این است که در ابتدا قبل از ورود به منطقه مورد اکتشاف یک سری موضوعات را بسنجند، بعضی وقتها برای اینکه ذهنیتها به معدندار منفی نباشد، معدن دار باید با یک خودرو ساده به منطقه تردد کنند و آرام آرام دستگاهها را وارد محل اکتشاف کنند.
کشاورز در مورد اعتراض برخی معدنداران به این موضوع که پشت برخی از پروانههای اکتشاف پشت نویسی میشود، گفت: این موضوع برای سالهای خیلی دور است، قبلا پشت پروانه نوشته میشد و عملا امروز جمع شده است و از سال ۹۴ که سیستم را الکترونیکی کردیم دیگر چیزی پشت سند قید نمیشود و ما اجازه به پشت نویسی نمیدهیم.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت محیطزیست گفت: ما به دنبال تعامل با محیط زیستیها هستیم. ما دوست داریم به جای اینکه در تقابل با سازمان حفاظت از مراتع باشیم در تعامل باشیم.
ارسال نظر