|
کدخبر: 108158

روحانی: ابتلا به کرونا نباید ننگ و عار تلقی شود

رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه کسی نباید مبتلا شدن به بیماری کرونا را ننگ و عار برای خود تلقی کند، گفت: برای حفظ جان مردم باید به اطرافیان بگوییم که مبتلا به کرونا هستیم و این یک وظیفه شرعی است.

سیاست روحانی: ابتلا به کرونا نباید ننگ و عار تلقی شود

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی روز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اظهارکرد: پدیده کرونا یک پدیده چند وجهی است و موضوع تنها موضوع درمانی و بهداشتی نیست. موضوع فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و روابط بین‌الملل است و بسیاری از مسائل درهم تنیده است. در داستان پدیده کرونا، داستانی که نظیر آن را در طول قرن گذشته نداشتیم که این همه پیچیدگی داشته باشد و در جوامع مختلف در سایه این پدیده خطرناکی که به وجود آمده است و این ویروس با مسائل بسیار متعددی روبه‌رو شدند.

وی افزود: مثلا رشد اقتصادی دنیا به طور متوسط در سال ۲۰۱۹، ۲.۹ دهم بوده است، ولی در سال ۲۰۲۰ که با این ویروس روبه‌رو شدیم رشد اقتصادی منهای ۳شده است که نشان می‌دهد این ویروس چه تحول بزرگی را متاسفانه به صورت منفی در اقتصاد دنیا گذاشته است.

رئیس‌جمهوری افزود: این شرایط در کشورهای پیشرفته بدتر است. به طوری که رشد اقتصادی در سال ۲۰۱۹ در کشورهای پیشرفته ۱.۷ هم بوده و در سال ۲۰۲۰ پیش‌بینی این است که منهای ۶.۱ باشد بنابراین شما می‌بینید چه شرایطی از نظر اقتصادی به وجود آمده است.

روحانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: کرونا مانند هر بیماری دیگر یک بیماری است و هر فردی ممکن است به هر دلیلی به آن مبتلا شود وقتی مبتلا شد وظیفه شرعی است که برای حفظ جان مردم به اطرافیان خود و به خانواده و محل کار خود اعلام کند و خود را به مدت ۱۴ روز یا بیشتر قرنطینه کند.

وی یادآورشد: این که یک فرد مبتلا، بیماری خود را اعلام نمی‌کند در جامعه ما به یک معضل فرهنگی تبدیل شده است.

رئیس‌جمهوری افزود: اگرآمادگی مردم کاهش پیدا کند ما در این بیماری گرفتار می‌شویم و این به ضرر همه کشور است. مسئولان مربوطه هرکدام مسئولیتی دارند. کمیته امنیتی و اجتماعی و کمیته بهداشتی ابلاغ کنند که اگر کسی می‌خواهد وارد یک اداره شود، باید از ماسک استفاده کند و اگر نکرد به او خدمت ندهند و این باید ابلاغ شود که مربوط به مراعات و پروتکل‌های بهداشتی است.

روحانی اضافه کرد: اگر کارمندی در اداره‌ای می‌آید که شلوغ است و اگر بدون‌ماسک آمد باید غایب بزنند و او را برگردانند ما لااقل نسبت به ادارات دولتی و جاهایی که متعلق به دولت است یا شبه دولتی است مثل بانک‌ها و شهرداری‌ها اینها را الزام کنیم و قدم به قدم پیش بیاییم و خدمات الزامی شود.

 وی ادامه داد: ارائه خدمات مترو و اتوبوس منوط به استفاده از ماسک است و در این راه هم ضابطین قوه قضاییه و هم خود قوه قضاییه در جایی که لازم است کمک کنند تا بتوانیم این مقطع را با کمک هم عبور کنیم. جاهایی هم هست که اتحادیه‌ها و اصناف مسئول هستند و آنها باید بیایند در بازار و پاساژها کمک کنند.

رئیس‌جمهوری یادآورشد: دستورالعمل اصلی مسئله فاصله‌گذاری، مسئله ماسک و نرفتن در اجتماعاتی مثل مراسم عزا و عروسی در مناطق سرپوشیده است و اینها جزو مواردی است که مسئولان محترم اصرار و تاکید می‌کنند.

روحانی خاطرنشان کرد: وقتی فرد مبتلا، بیماری خود را به خانواده و دوستان و همکاران و افراد در سطح جامعه و خیابان اعلام نمی‌کند، و ماسک هم نمی‌زند، مخفی کردن این بیماری یک نوع تجاوز به حقوق دیگران است.

وی با تاکید بر ماسک زدن همه افراد در سطح جامعه تصریح کرد: فرد بیمار و مبتلا به کرونا اولا نباید بیرون بیاید، اما اگر در سطح جامعه حاضر شد باید ماسک بزند و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کند. فرد مبتلا باید وقتی در جامعه می‌آید باید به اطرافیان بگوید که به وی نزدیک نشوند، ایرادی ندارد؛ این شیوه باید به عنوان فرهنگ در جامعه جا بیفتد.

رئیس‌جمهوری تصریح کرد: همه افراد مبتلا در اداره و محل کار و اجتماعات باید اعلام کنند، اگر کسی هم فهمید باید اعلام کند تا از مشکل این بیماری عبور کنیم.

 

 

منبع: ایرنا

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها