|
کدخبر: 239632

قالیباف: باید حکمرانی جدیدی بنا کنیم

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما نیاز به یک تغییر نگرش و باور اساسی در شیوه حکمرانی امروز خود داریم و باید حکمرانی جدیدی را بنا نهیم که ارکان آن بازگشت به مردم باوری و خداباوری است.

سیاست داخلی قالیباف: باید حکمرانی جدیدی بنا کنیم

قالیباف با اشاره به تجربه‌ی تاریخی انقلاب اسلامی در رعایت این سه اصل و گذر از دوران دفاع مقدس، ادامه داد: هنوز هم با هیچ محاسبه مادی نمی‌توان نشان داد که با استقلال کامل از قدرت‌های آن زمان و دو قطبی جهان که در اختیار شوروی و آمریکا بود، با تجهیزات ساده توانستیم در جنگی هشت ساله پیروز شویم اما سوال اصلی این است که ما با داشتن این تجربه‌ی تاریخی و غیرقابل تکرار چرا در حل دیگر چالش‌ها از جمله مشکلات اقتصادی، فرهنگی یا آسیب‌های اجتماعی، باور به مردم و سنت‌های الهی را کنار گذاشته‌ایم؟

وی با اشاره به لزوم بنای حکمرانی جدید در کشور افزود: هدف اصلی در حکمرانی نو، کارآمدسازی اداره‌ی جامعه برای حل مسائل مردم بود که شیوه‌ی اقدام آن از سه محور مردمی سازی، هوشمندسازی و شفاف سازی تشکیل می‌شود و استفاده از فناوری‌های نو، ابزار اصلی برای جبران عقب ماندگی‌های موجود است.

قالیباف تصریح کرد: باید مبنای نگرش فعلی خود به اداره جامعه را دور ریخته و به یک حکمرانی جدید مبتنی بر ارکان خداباوری، مردم باوری، اصول عدالت و معنویت و با استفاده از شیوه‌های فناوری‌های نو و شفاف سازی و شیوه اداره جامعه بر اساس مکتب امام (ره) و انقلاب دست پیدا کنیم که این نوگرایی در حکمرانی، مقدمات و الزاماتی دارد و بی تردید شایسته سالاری در عرصه‌ی سیاسی از مهمترین این الزامات است چرا که دوره دفاع مقدس به ما نشان داد نوسازی نظام جز با مدیریت افراد معتقد به انقلاب، کارآمد و باتقوا ممکن نیست.  

وی افزود: شایسته گرایی در سایه‌ی همدلی نیروهای انقلاب در جهت منافع مردم قابل وصول است و بر این اساس کارآمدی در گرو وحدت بوده و وحدت نیز باید در راستای کارآمدی باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وحدت بدون کارآمدی و کارآمدی بدون وحدت اثری نخواهد داشت، افزود: کارآمدی نیز جز با شایسته سالاری ممکن نیست و اگر وحدت ما بر اساس شایسته سالاری نباشد و نتوانیم از حداکثر ظرفیت‌های انسانی استفاده کنیم، در عمل نیز هرچند موقعیت‌های خوبی هم در کار باشد، کارآمدی محقق نخواهد شد.

وی گفت: ما اکنون در جایی هستیم که بر سر اصول انقلاب متحد شده‌ایم و همه‌ی مردم نیز به ما اعتماد کرده‌اند و دیگر بهانه‌ای برای ناکارآمدی نداریم؛ لذا باید از این فرصت برای گسترش مردم باوری و مردم سالاری به همه‌ی عرصه‌های کشور استفاده کنیم تا میدان برای فعالیت مردم باز شود.

قالیباف یادآور شد: مردمی که خود را باور کرده و ایمان دارد که می‌تواند در رسیدن به ایران قوی حرکت کند، باید به پیشقراولی جوانان مؤمن و خلاق در این مسیر حرکت کند و در مقابل، دشمن نیز تلاش می‌کند تا این اعتماد به نفس و ایمان به «ما می‌توانیم» را از مردم و جوانان ما بگیرد.

وی همچنین اظهار کرد: دشمن هر کاری می‌کند تا محاسبات ما را عوض کند و در این راستا دو هدف «القای ما نمی‌توانیم» و «فاصله انداختن بین ملت و دولت و امام (ره) و امت» را دنبال می‌کند چراکه  می‌داند رمز پیروزی ما وحدت و چسبندگی بین مردم و نظام است و تمامی فشارهای اقتصادی و جنگ رسانه‌ای در طول چهار دهه اخیر برای رسیدن به همین هدف است.

رئیس مجلس شورای اسلامی  با بیان اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی یک چراغ راهنما و سیاست نامه‌ای است برای درک سرشت و سرنوشت انقلاب است، گفت: این بیانیه یک دیدگاهی درست نسبت به تاریخ و مبانی انقلاب اسلامی به ما ‌می‌دهد و بیان می‌کند که اکنون در کدام نقطه ایستاده‌ام و کجا هستیم و نشان می‌دهد که باید به کدام سمت و سو حرکت کنیم؛ درواقع این بیانیه یک نگاه راهبردی انقلابی به ما می‌دهد تا در هر لحظه و موقعیتی بتوانیم نسبت خودمان با انقلاب اسلامی پیدا کنیم. 

وی ادامه داد: چیزی که امروز بیش از هر چیزی به آن نیاز داریم، اجماع و همگرایی بر اساس این نگاه راهبردی بین نیروهای مومن به مبانی انقلاب اسلامی است و نهادهای انقلابی نیز باید از یک طرف در جهت همین بیانیه، به صورت راهبردی عمل کنند و در خدمت بالندگی نیروهای انقلاب باشند و از طرفی دیگر راه را برای توسعه‌ی عاملیت مردم باز کرده و جریان‌های مردمی را برای پذیرش نقش‌های مهم در چله‌ی دوم انقلا توانمند سازند.

 

منبع: ايسنا

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها