|
کدخبر: 161666

انتقال کرونا از راه ریش و موی سر واقعیت دارد؟

شاید یکی از نگرانی های برخی افراد در دوران پاندمی کرونا، انتقال ویروس از طریق ریش صورت و موی سر باشد که پاسخ آن را با هم می خوانیم.

دانشکده بهداشت و مؤسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه، راهنمای پاسخ به این سوال که آیا ضروری است که موی ریش بعد از هر بار بیرون رفتن شسته شود را منتشر کردند.

با توجه به اینکه یکی از راه‌های انتقال ویروس کرونا از طریق تماس با سطوح آلوده است و این امکان وجود دارد که پس از تماس با این سطوح و از طریق تماس دست آلوده با صورت، بینی و یا دهان، ویروس وارد بدن فرد شود، این نگرانی ایجاد می‌شود که آیا امکان آلودگی مو و یا ریش صورت و احتمال بیماری زایی در صورت تماس با ویروس وجود دارد

مهم‌ترین راه انتقال ویروس کرونا از طریق تماس با قطرات یا ذرات آلوده به ویروس از طریق سرفه، صحبت کردن و یا وجود این ذرات بر روی سطوح و تماس با آنها است.

در خصوص انتقال از طریق مو و یا ریش صورت، گزارشی وجود ندارد و شاید وجود روسری و شال در جلوگیری از آلوده شدن موها تأثیر داشته باشد و به عنوان یک محافظت‌کننده از آلودگی عمل کند.

شستن مرتب دست‌ها، شستن موها و ریش هر بار پس از بیرون رفتن الزامی نیست. ممکن است ویروس بتواند به مو بچسبد اما قرار داشتن روی موها به معنای بیماری‌زایی آن نیست و احتمال چنین رویدادی بسیار کم است اما در صورت نگرانی زیاد نسبت به این مسئله، می‌توان بیشتر از قبل دوش گرفت.

طبق نظر برخی محققین، اگر فاصله اجتماعی را رعایت می‌کنید، نباید نگران آلودگی ویروسی مو یا ریش خود باشید. حتی اگر کسی از پشت سر شما عطسه کند، هر قطره‌ای که روی موهای شما بیافتد بعید است منبع عفونت باشد.

نکته مهم این است که برای ایجاد بیماری، تعداد زیادی ویروس لازم است پس باید قطرات زیادی وجود داشته باشد که روی فرد قرار بگیرد تا بتوانند او را بیمار کنند. بنابراین احتمال بسیار نادری وجود دارد که تعداد کافی ذرات ویروسی روی مو یا ریش باشد که فرد آنها را لمس کند و بعد از آن با بینی یا دهان خود تماس داشته باشد و در نتیجه تعداد کافی ویروس برای ایجاد عفونت را وارد بدن خود نماید.

به طور کلی خطر این موضوع بسیار پایین بوده و جای نگرانی وجود ندارد. تنها نکته مهم، نحوه قرار گیری ماسک بر صورت آقایان به دلیل داشتن ریش است. در این شرایط ریش باعث عدم قرارگیری مناسب ماسک بر روی صورت به ویژه در ماسک‌های N۹۵ شده و کارآیی آنها را کاهش می‌دهد و ماسک به خوبی روی صورت فرد ثابت نمی‌شود.

بر اساس شواهد موجود، احتمال انتقال تعداد کافی ویروس برای ایجاد بیماری از طریق مو و ریش بسیار ناچیز بوده و جای نگرانی در این مورد وجود ندارد.

برای پیشگیری از انتشار ویروس، بهتر است بر شیوه‌های کارآمدتری مانند ماسک زدن هنگام بیرون رفتن از خانه، پرهیز از تماس نزدیک با افراد و رعایت فاصله اجتماعی (حداقل ۲ متر از دیگران) و شستشوی مرتب دست‌ها تاکید شود، اما لازم نیست پس از هر بار خروج از منزل موها شستشو شوند.

منبع: مهر

ارسال نظر