|
کدخبر: 112419

مهمترین چالش در پرداخت وام اجاره مسکن

نرخ ۱۳ درصدی کارمزد تسهیلات ودیعه مسکن بسیار بالاست و باید برابر با توان اقشار آسیب پذیر حدود ۴ درصد باشد.

راه و مسکن مهمترین چالش در پرداخت وام اجاره مسکن

این روزها مهم ترین اخبار در حوزه بازار اجاره، پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن است که خود باعث وارد شدن تلنگری به این بخش شده است، اما به نظر می رسد که این تسهیلات خود می تواند بازار اجاره مسکن را به سمت رونق هدایت کند.

این در حالی است که باید با افزایش نظارت و برنامه ریزی دقیق بتوان مانع ورود دلالان و سوداگران شد. البته در این زمینه نقدهایی هم وارد است که باعث ایجاد نگرانی و مانع دریافت این تسهیلات می شود.

یکی از مهم ترین نقدهای وارد شده به این تسهیلات بالا بودن نرخ کارمزد آن است که به عقیده بسیاری از کارشناسان این نرخ برابر با توان مالی کارگران و یا اقشار آسیب پذیر نیست و این میزان اقساط همراه با نرخ اجاره مبلغ بسیار بالایی خواهد بود.

در همین رابطه مصطفی قلی خسروی رییس اتحادیه مشاوران املاک کشور با بیان اینکه پرداخت هرگونه تسهیلات در حوزه مسکن و بازار اجاره نقش موثری در بهبود این بازار دارد گفت: هرگونه تسهیلاتی که در اختیار مردم و اقشار مختلف قرار می گیرد می تواند به این بازار و کاهش التهاب آن کمک کند.

او با تاکید بر اینکه پرداخت هر گونه تسهیلات در بازار مسکن تبعاتی برجای می گذارد، افزود: باید نظارت بر پرداخت این تسهیلات افزایش یابد و البته در این زمینه محبت بین مردم و مالکان بسیار بالاست که این خود باعث می شود دلالی و دزدی در این زمینه بسیار کاهش یابد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور با بیان اینکه باید پرداخت این تسهیلات به اقشار آسیب پذیر بیشتر باشد افزود: کارخانه داران ، مغازه داران و یا افرادی که درآمد خوبی دارند، باید طبق عدالت اجتماعی از سمت دولت تسهیلات دریافت کنند.

خسروی با اشاره به اینکه پرداخت هر تسهیلاتی تبعاتی به دنبال دارد، گفت: یک عده ممکن است از این بخش سو استفاده کنند و البته دولت باید در این زمینه به طور قطع نرخ های کارمزد را کمتر در نظر می گرفت.

او تاکید کرد: اگر فردی ۵۰ میلیون تومان تسهیلات کمک ودیعه مسکن دریافت می کند، این فرد به دلیل آنکه در گروه اقشار آسیب پذیر است نباید کارمزد ۱۳ درصدی پرداخت کند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشوری یاد آور شد: دولت باید در کارمزد این تسهیلات بازنگری کند، چرا که این اقشار به دلیل شرایط کرونا آسیب پذیر شده اند و نباید از طریق این تسهیلات، بانک ها سو استفاده و کاسبی کنند.

براساس این گزارش بازار اجاره این روزها تشنه توجه است و امیدواریم در کنار پرداخت تسهیلات بتوان بخش اجاره را با استفاده از روش های دیگر کنترل کرد.مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن سه برنامه دولت را که شامل تمدید دوماهه مدت اجاره بها در ابتدای سال ۹۹، مصوبه دولت برای افزایش نرخ ثابت اجاره بها در تهران، کلانشهرها و سایر شهرها، و همچنین کمک ودیعه اجاره مسکن است، اقداماتی تسکینی و کوتاه مدت عنوان کرد و گفت: مصوبه کمک ودیعه مسکن با هدف پیشگیری از شیوع کرونا اجرایی شده است.

وی ادامه داد: وثیقه هایی نیز که برای کمک ودیعه مسکن در نظر گرفته شده است شامل گواهی کسر از حقوق است که این گواهی برای حقوق بگیران به راحتی به بانک ارایه می شود. در عین حال برای افرادی که مشاغل آزاد دارند می توانند از محل کار خود گواهی بیاورند که استعلام لازم برای این اقشار نیز از طریق کدملی و کدبیمه شده اخذ می شود.

مدیرکل دفتراقتصاد مسکن تصریح کرد: تلاش شده تا از گواهی سهام عدالت برای گواهی حقوق متقاضیان دریافت ودیعه مسکن استعلام گرفته شود. در مجموع رویکرد این است که شرایط بسیار ساده ای را بگذاریم به ویژه برای سایر شهرها که عدد کمک ودیعه ۱۵ میلیون تومان است.

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها